Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lime90

Medlem
 • Antal inlägg

  1 035
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om lime90

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1990-12-25

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Malmö
 • Intressen
  Jazz

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Macbook Air 11" 1.6GHz, iMac i3 3.06GHz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har du provat installera om det?
 2. Jag fick det att fungera. Var lite småfel bara som löstes ganska enkelt.
 3. Yes, händer ingenting. Den stannar likväl kvar på samma bild ändå.
 4. Hej! Har fått i uppdrag av en god vän att försöka vad som finns kvar på hans gamla macar. Bland dom finns en performa 630. Jag lyckas starta den men fastnar vid välkomstskärmen där det står Välkommen till Mac OS och med den typiska Mac OS/Finder loggan. Någon som har tips hur jag kan komma förbi detta och få den att boota helt och hållet? Har försökt med alla möjliga startkommandon men inget verkar fungera.
 5. Har installerat en Ubuntu Server på en gammal PC jag haft liggande. Har fått apache2 server att lira ganska bra. Dock så kan jag inte komma åt hemsidan lokalt när jag skapar en ny site. Default kan jag komma åt lokalt via dess ip 10.0.1.11:80. Men när jag skapar en ny sida så går det inte längre. Jag kan alltid komma åt sidorna utifrån via min egna ip som jag portat till servern. Hur gör jag för att komma åt min nya sida lokalt?
 6. Kan meddela att svenska Apple-store ligger nere just nu. http://store.apple.com/se Det är ju antagligen reapriserna som läggs upp nu men vem vet. Det kanske är något mer på gång.
 7. Ska inom en snar framtid köpa en ny iMac i3 och planerar lite hur jag ska ha externa skärmar till den. Jag planerade att ha den kopplad till TV:n via HDMI från displayporten. Men sen har jag ävne en 20" samsungskärm jag skulle vilja använda som extra skärm bredvid iMacen. Kollat runt på diverse lösningar och hittade att man faktiskt kan använda ett USB-grafikkort. Någon som har erfarenhet av detta? Drar det mycket processorkraft? Funkar det bra att spela upp video på den skärmen? Kollat på detta som fått ganska bra kritik: DELTACO USB 2.0 TILL VGA-ADAPTER DVI/HDMI 1600X1200 Vad tror ni?
 8. Vad jag har förstått så finns det ett program för iPad som gör det möjligt att ha den som extern display över Wifi vilket ska fungera bra också. Jag har funderat på om det finns någon liknande lösning för att ha en MacBook som extern skärm till en iMac?
 9. lime90

  Python for loop

  Undrar lite över en python kod jag håller på med. Den blir rätt fast jag tycker det är fel: p=0 c=0 a=raw_input('Find prime number: ') #Valj ett primtal b=int(a) #Omvandlar till int for n in range (2, 100000): #Satter range if c<b: for x in range (2, n): #Hittar delare mellan 2 och talet n if n % x == 0: #Delar n med x for att se om det blir ngn rest break #break [b] [/b][b]else:[/b][b] [/b] c=c+1 #Okar raknevariabeln p=n print p Det else jag har skrivit i fet tycker jag borde vara innanför if istället. Men gör jag det blir det helt fel. Kan någon förklara för mig vad detta gör för skillnad. Else kopplas ju då väl till for loopen vilken jag inte ens trodde kunde ha ett else kommando kopplat till sig. :S Tacksam för alla svar.
 10. Jag har en USB-skrivare, Samsung ML-1640, kopplad till en Mac Mini Server, OS X 10.6 server. Skrivaren delar jag ut på nätverket via CUPS. Jag lyckas lägga till skrivaren i min egen dator som kör Leopard men inte i min kollegas dator som kör tiger. När jag på min egen dator går in på "Lägg till skrivare" så dyker den upp som Bonjour-delad skrivare som jag utan problem kan lägga till. Men den dyker inte upp alls på den andra datorn. Var ligger felet? Klarar inte 10.4 bonjour?
 11. lime90

  cups

  Jag har haft problem också. Jag fick det bara funka med Safari, har du provat med det?
 12. Tack så mycket! Ingen panik, posta det när du är hemma så skulle jag vara mycket tacksam.
 13. Min rubrik kanske inte förklarar ämnet bäst men jag ska försöka ge en kortfattad förklaring av mitt problem. Jag vill göra en körbar fil för att ersätta en rad kommandon jag annars skriver i terminalen. Det är så att jag har kollegor med mindre datorvana som behöver kunna utföra vissa uppgifter som annars kräver terminalkunskap. Det jag vanligtvis skriver i terminalen är: ssh user@123.123.123.123 password: **** ssh user2@234.234.234.234. password: **** sudo reboot Rätt enkla grejer men jag hade velat göra detta som en körbar fil istället. Min fråga är då, hur hanterar jag lösenorden? Kan jag skriva det på en egen rad eller går det att baka in i ssh kommandot direkt? Jag har ingen jättestor terminalvana så jag kan vara helt ute och cykla nu men jag har fått för mig att detta ska vara fullt möjligt att göra.
 14. Problemet löst! Installerade webläsaren Opera som har stöd för detta. Använd kommandot: Applications/Opera.app/Contents/MacOS/Opera -kioskmode Så startar Opera i Kioskmode Här är hela artikeln om hur man gör: Opera Kiosk
 15. Jag håller på med en flashapplikation som ska köras på kioskdator med touchscreen, alltså en dator där endast denna applikationen ska köras och man ska inte kunna använda övriga systemet. Har ni någon ide om hur man kan få en webläsare att köra fullskärm? Det ska vara fullständig fullskärm som endast går att stänga med tangentbordet, eftersom att det bara ska vara en touchscreen så kan man ha tangentbordskombinationer som funkar. Jag har hittat ett program wKiosk men det är ganska dyrt. Känns som att det borde finnas något plugin till någon webläsare? Vill inte att någon statusbar eller knappar ska synas, bara själva flashapplikationen.
×
×
 • Skapa nytt...