Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Bigsmooth

Medlem
 • Antal inlägg

  107
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Bigsmooth

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1982-04-15

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Lund

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  MacBook Pro, 15-Tums, Aluminiumhölje, 2,4 Ghz, 4 gig ram
 • Bytt från pc
  Ja
 1. kör allt från hdd på datorn, har 30gb ledigt utrymme på hdd så den är långt ifrån full.
 2. Hade Leopard innan, men var tvungen att ha nyt itunes till nya iphone 5 och då var jag tvungen att uppgradera till SL. Har 4gb ram. men som sagt har inte under 4 år haft några problem som helst att spela upp avi och mkv. Har nästan enbart klrt filmer och serier i hd720. Men nu kraschar både vlc och plex i såväl SL som i ML. Blir tokig. Fattar inte vad felet kan vara.
 3. Dator: Macbook Pro late 2008, Processor 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, Graphics NVIDIA GeForce 9400M 256 MB Fil: Mkv 720 samt vanliga avi-filer. Men nu senast hd-material över lag.. Har dock alltid rullat på smärtfritt fram till jag uppgradera först till snow leopard sen mountain lion. vad är Nas? Nätverk: 100mbit kör på nyaste versionerna av vlc och plex. Har testat att ominstallera båda men det blir inte bra. Hm tips?
 4. Aldrig någonsin haft problem med vlc tidigare men nu när jag uppdaterat till Mountain Lion så funkar bara vlc och plex ett par minuter sen dör programmen. VLC tenderar att dö på samma ställe i filmer och serier. Funkar bara ett par minuter sen släcks programmet ner och man hoppar ut i findern där filmfilen ligger. Samma problem i Plex. Testat med massa olika filmer och serier men programmen dör titt som tätt. Snälla Hjälp! någon som vet vad problemet kan vara? Har uppdaterat till nyaste vlc etc.
 5. Fan va svårt detta är... -Imac 27" fullmatad (nya som kom nu i dec) = 28-29000:- -Macbook pro retina(fullmatad) + eizo flexscan 27" skärm= 35000:- -mac mini (fullmatad nya) + eizo flexscan 27" skärm =25000:- Vad röstar ni på?
 6. Stort tack för alla svaren! Får fila lite till på nöten. Allt verkar ha sina för och nackdelar. Nya MBP med retinaskärm ser också mycket intressant ut. dock snordyr.
 7. Tack för tipset Alix. Hur bra är iMacs skärm för bildbehandling och foto?
 8. Vad för begagnad Mac Pro ska man sikta in sig på isf? några riktinjer? från vilken modell och framåt. Är det lätt att sätta in ny ssd-disk och mata mac pro med mycket minne till en billig penning?
 9. Tänkte köpa en Nikon d800 och i och med det också uppdatera mig på datorfronten. Kör för tillfället med en Macbook Pro(höst-08). Inser att den inte kommer orka med de tunga bildfiler som d800an kommer spy ur sig. Vad hade ni spenderat en budget på runt 20000:-? 1. Beg Mac Pro som man kan vässa till. Har en bra skärm sen tidigare 2. iMac a)ny b)beg som är maxad 3. Ny bärbar, kanske den med retinaskärmen. Spelar inte jättestor roll att datorn ska vara portabel. Vill mest att den ska vara kraftfull nog att lattja med stora bildfiler utan slöa ner. Vad hade ni satsat på? Ps. Min nuvarande funkar utmärkt till det mesta, så den får funka som kompliment vi resor etc.
 10. Men rent generellt vad utnyttjar program som lightroom, photoshop och premiere? Processorkraft, ram-minne eller grafikkortet? eller lika delar?
 11. Vad är viktigaste att satsa mycket på om man håller på mycket med foto/bild/video? Processorkraft, ram-minne, ssd-drive eller grafikkort? Kommer förmodligen kötta på rätt rejält på samtliga punkter men var bör det läggas extra kraft? Är det motiverat att ägga +1800 för i7 istället för i5 på den kraftigaste iMacen?
 12. Är sugen på att göra ett inköp nu när de nya pjäserna släpptes. Är det värt att köpa egna minnesstickor för att dra upp den från 4 till 8 gig. hur mycket billigare blir det att göra det själv? Lutar åt 27" i7 med 8gig minne. Borde man lägga till en tusing och få 2gig grafikkortet. håller på mycket med foto och även en del filmredigering. Tack på förhand
 13. Vad tror ni om ----> WD från Dustin Home? Är också ute efter en extern hårdisk till min macbook pro. Bara som ren backup på foto/film/musik etc. Andra tips?
 14. Har verkligen försökt leta överallt utan att finna svar. Jag skulle vilja leda om min mindomän.com till min blogspot-blogg.Så att min blogspot heter mindomän.com Har hittat följande sida( http://www.google.com/support/blogger/bin/...mp;answer=55373 ) men förstår inte riktigt hur jag ska göra i kontrollpanelen. Hade varit väldigt tacksam om ni kunde ge mig en liten hjälpande hand eller skicka någon sida där man ser hur man gör via web10. Någon annan som har web10 som webhost som har pekat om dns? Tack på förhand
 15. Jo, jag har snappat upp att det är ett enkekt program. Och mitt mål var att bygga en väldigt enkel webshop också. Men som jag förstår nu är det omöjligt. Är dock inte så sugen på att anlita ett proffs då min budget är väldigt stram nu i början. Får kanske bli att göra en snygg hemsida och sen länka till en mindre snygg webshop. det är ju alltid ett alternativ. Är egentligen ute efter en väldigt simpel varukorgsfunktion. Det andra kan jag göra snyggt. tack för all hjälp, alla tips och rpd är varmt välkomna
×
×
 • Skapa nytt...