MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DruttenSE

Medlem
 • Antal inlägg

  870
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om DruttenSE

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1959-09-21

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Haninge
 • Intressen
  Teknik, lösningar på sådana. Att lära ut teknik på ett enkelt vis.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  20 Juni år 2007
 • Appleprylar
  I Mac 27" 5K " 1Tb fusion 24Gb ram , Jobb mac en MacMini, MacMini (Media dator) 160/2 Gb Ipad 64 Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

621 profilvisningar
 1. DruttenSE

  Inbyggda blåtanden strular

  Hej Som titlen antyder så har jag fått problem med den inbyggda blåtanden på min imac från 2017. Det ytra sig att musen börjar med att bli trög, svårt att scrolla, tappar höger klicket och sedan förlorar kontakten. Kontakten med tangentbordet förloras även där. Då blir det svårt att få igång mus och tangentbordet, men som tur har jag en logitech mus samt en tråda tangentbord. Jag får stäng av blåtanden för att slå på den då funker det igen ett tag. Jag ladda ner utvecklings tools och kolla med de programet för hårdvara och just blå tanden, då såg lite felkoder. Har även testat med blåtands adapter också som startar men får fel meddelande och sedan stänger av den. Har tagit två bilder, den ena visar den inbyggda blåtanden och den andra visar adapter, hur den mår. Är det någon som har en hum om det är mjukvaror fel eller hårdvaror fel?
 2. DruttenSE

  Felmeddelande vid utskrift.

  Hej Efter att ha uppdaterat min arbetsmac till 10.14 så har jag fått ett litet problem med skrivaren. Vi har en Hp colorlaserjet m452 skrivare som är kopplat till nätverket och när man skriver ut till den efter uppdatering så kan den inte skriva ut. Det blir ett felmeddelande om, fjärrvärde eller liknade, föresten titta på bilden så ser ni vad den sänder för meddelande. Är det någon som har råkat ut för samma fel?
 3. DruttenSE

  Köpa en iphone? Nej

  Hej "Dom flesta" kanske var fel ordval men tittar på var rykten säger så har apple dragit ner tillverknings volymen på dom flesta iPhone och det tolkar jag på att dom inte säljer lika bra som det var tänkt. Jag kommer att rekommendera Iphone till folk som vill ha en telefon som är enkel att använda, som alltid har senaste system och bra säkerhet.
 4. DruttenSE

  Köpa en iphone? Nej

  Hej Kul att se vad diskussionen utveckla. Det verkar som om dom flesta avstår att köpa en iPhone och det gäller även Xr modellen. Vill jag ha en mobil med haka, puckel eller vad man nu ska kalla det så har Nokia kommit med sin ny 7.1 plus, den ligger under 4000kr. Just idag har läst (om det stämmer) att apple har dragit ner på tillverkningen av alla modeller på iPhone. Samt att deras marknasvärde har sjunkit me 1900 miljarder kronor. Det om det är sant. Det här är en fingervisning att andra tillverkar börja få bra telefoner till ett billigare pris. Sedan har vi inte pratat om Kina telefoner som är också en marknad så snart väller över oss. Det som tala emot android telefon är just att dom är så dåliga att uppdatera systemet. Dom enda som ligger bra till där är android one telefoner, som t.ex Nokia men sedan är det tvär dött. Så Apple får ändra sin strategi när det gäller mobiler och sänka priset på dom, även om Tim räkna upp massor saker som gör, för samma saker gör Nokian också. Nog om det, ha en trevlig helg på er alla.
 5. DruttenSE

  Köpa en iphone? Nej

  Hej För ett tag sedan presentera Apple sina nya telefoner och det är första gången som jag avstår att köpa en ny Iphone. Det hänger ihop deras prissättning Jag kan förstå att man vill levera en fulländad produkt, men kom igen, den billigaste Xs 12 795kr och då är det 64Gb minne. Den dyraste som är en Xs Max kostar 18 395kr och då får man visserligen 512Gb. Man kan spekulera vad kommer telefonen att kosta nästa år, börjar dom från 15 000kr Om man apple inte aktar sig så lär många byta system och gå över till andriod, eller kommer att hålla i sin gamla telefon så länge det går. Jag tycker att man har gått för långt och igår så bytte jag batteri på 7plus, som har 256Gb minne och det får hänga med ett bra tag till. Skulle jag köpa någon ny iphone så är jag sugen på Xr och då får man en för 10 095kr men 128Gb minne. Nu kommer någon att säga att det är så mycket teknik i telefon, därför måste dom ta så mycket. Jo, visserligen är det mycket teknik, men det sk-ter vanliga svensson i, dom vill bara ha en tillförlitlig telefon och betala så lite som möjligt. Så Apple tänka om när det gäller pris sättning om dom vill kunna sälja, för jag står över den här gången och kör vidare på 7plus. Så för min del så står jag över. Trevlig helg
 6. DruttenSE

  Apfs på en imac med fusiodrive

  Hej Vi kan glömma det hela, för jag kolla med skivverktyget och enligt den så är min system APFS. Det hänger ihop med att jag uppdatera systmet från H Sierra till det nya. Problemet löst 😄
 7. DruttenSE

  Apfs på en imac med fusiodrive

  Hej Jag har en iMac med fusiondrive och vad jag har hört så ska Apfs fungerar med macOS Mojave eftersom det funka inte med High Sirarra. Är det någon som vet innan jag blåser om burken.
 8. DruttenSE

  Ipod A1091 med systemfel.

  Hej Sorry mitt fel, det ska vara A1019. Jag har en gammal imac från 2003 som har fireware 400 så nu skulle det vara bra om man fick reda på hur man återställer ipoden. Lite info om vad dom olika bilderna visar, m.m.m.
 9. DruttenSE

  Ipod A1091 med systemfel.

  Hej Jag köpte på tradera en ipod A1091 andra generation med beskrivning att den startar men att den inte kommer igång. Nu är jag på jakt efter info om vad dom olika bilderna betyder och hur man ska få igång den på nytt. En fråga är om jag får igången den om den kan kopplas in på en nyar mac med rätta kablar eller är det kört. Sedan om det är någon som vet hur man återinstallerar systemet och får den att funkar. Är på jakt efter en manual som är lite tjockar än den jag hittat på apple
 10. DruttenSE

  Är android hot mot IOS ? Del 2

  Och vad är det för fel med det ?
 11. DruttenSE

  Är android hot mot IOS ? Del 2

  Hej För något år sedan skrev jag min personlig åsikt när det gäller android mot iOS så nu är det time för en uppföljning på det hela. Jag ska säga att jag har två telefoner som jag växlar mellan, den ena är en iPhone 7 plus 256Gb samt en ny inköpt Nokia 7 plus 64Gb men plats för minnes kort och där har jag satt ett 128Gb. Jag har även en Appel Watch modell 3, samt en lg Watch för android systemet. I slutet på mitt förra inlägg så skrev jag att android systemet inte var någon hot mot iOS eftersom dom hade så dålig säkerhet att systemet var så dåligt som man kunde jämföra det som en ost med ett lands namn. Nu måste jag nog säga att dom har tagit det här med säkerheten mera på allvar och man har infört en del nya säkerhets rutiner, detta har gjort att man har slängt ut 400 000 (om det stämmer) program från deras Play Store. Man har även lagt till ett säkerhetsprogram som kollar av telefonens appar och även dom som man installerar på telefonen. Man har även gjort att loggar man in någonstans så får man en kod man ska skriva in och det är lite som två stegs inloggningen och det är åt rätt håll. Då kommer vi till den springande punkten, är android os bättre än iOS? Svaret är NEJ, med följande punkter. Det är ytters få telefoner som kör renodlad android system, den enda två som jag vet är Google Pixel och Nokia, med reservation att jag kan ha fel. En stor del av android telefoner har först android systemet i sig men sedan läggar tillverkarna ett skal på systemet som gör att hele telefon blir seg och fungerar sk--t dåligt. Där av att man försöker få det att flytta med brutal kraft istället för att optimera hårdvaran och mjukvaran så att dom lever i harmoni. Den här harmonin har Apple lyckas med eftersom dom gör både hård/mjuk varan själva. Det finns många som installerar program från hemsidor och inte genom deras butik men det blir bättre och bättre på den fronten. Den här biten har ju apple löst genom inga program kan installeras om dom inte har gått igenom deras butik. Kommer android bli bättre, kan man fråga. Jo, den kommer att bli bättre och bättre men inte lika bra som iOS eftersom uppdatering till nya version av os fungera inte lika bra som på iOS. Nog om detta, och som märkte så var det här en högst personlig synvinkel om " slaget om OS" och som jag har upplevt det hela. Som slutkläm, så finns det inte något krig mellan dom olika systemen, det finns två olika systemet som får telefoner att fungera, det är bara tidningarna som slår upp ett krig som inte finns. Det var samma sak när Saab fanns, då var det också ett krig mellan Volvo och Saab. Ha en trevlig helg
 12. DruttenSE

  Text på filmer i iPhone

  Hej Håller med om att man kan köpa den, men den har alldeles för mycket funktioner som jag inte använder, så det känns lite slöseri med pengar. Vlc gör det jag vill att den ska göra, text och ljudspår.
 13. DruttenSE

  Text på filmer i iPhone

  Hej Tack för tipsen men just InFuse förkasta jag och det hänger ihop med att det är ett abonnemang och det är på funktioner som jag inte använder. Det blev vlc istället, fungerar lika bra. Så en ännu en gång så tack för hjälpen.
 14. DruttenSE

  Text på filmer i iPhone

  Hej Jag har ett litet problem som gäller dels iTunes men även iPhone. Om jag har en film som är tippad med handbrake där jag har lagt på dubbad ljud men även flera undertexter som inte är inbränd. När jag sedan lägger in den iTunes och tittar där, då kan jag inte få någon text, men det gäller även om jag synkar över filmen till iphone. Där finns inte heller någon text. Är det någon som vet hur man fixar det, utan behöva bränna in den i filmen.
 15. DruttenSE

  LÖST Itunes och ringsignaler

  Hej Nu var det ringsignalerna som jag undra över och det är lite konstigt att man måste nedgradera iTunes för att få det att fungera. Vi får se hur jag löser det hela. Tack för svaren ändå
×