MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

DruttenSE

Medlem
 • Antal inlägg

  875
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om DruttenSE

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1959-09-21

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Plats
  Haninge
 • Intressen
  Teknik, lösningar på sådana. Att lära ut teknik på ett enkelt vis.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  20 Juni år 2007
 • Appleprylar
  I Mac 27" 5K " 1Tb fusion 24Gb ram , MacMini (Jobbet), MacMini (Media dator), Phone xr XL
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

669 profilvisningar
 1. DruttenSE

  Stänga av Blåtanden

  Hej Tangentbordet är blåtand, musen är med en sändare. Det gör att tangentbordet slutar att fungera, vilket är lite irriterande. Den externa blåtanden har inget program så då är frågan hur man gör då för att få det att funka? För hoppnings vis är problemet löst, nu när jag kör med orginala trådlösa tangentbord och mus.
 2. DruttenSE

  Stänga av Blåtanden

  Hej Har installerat av Logitech programmen och tagit bort både musen och dess unibody mottager, samt tagentbordet. Det verkar som det var det som strula, för efter ett par timmar så är det stabilt. Vi får se vad som händer dom närmsta dagarna om det är fortfarande stabilt.
 3. DruttenSE

  Stänga av Blåtanden

  Hej Varför jag tror att det är problem med den inbyggda? Jo, det har kommit smygande och tillslut blivit ett problem. Nu ska jag inte säga att jag är hundra procent säker på att det är hårdvaror fel, men det luta mot det eftersom jag har installera om hela datorn och då har den fungerat ett tag. Nu när du säger det så ska jag kolla på en sak innan jag slänger skit på hårdvaran igen. Det kan vara en mjukvara, ett program som styr min logitech mus, måste kolla, återkommer. Det vore bra om man kunde stänga av det inbyggda kortet för att sedan köra extarnt.
 4. DruttenSE

  Stänga av Blåtanden

  Tack för iden, men det funkar inte, samt jag måste se den externa blåtands enheten för att koppla ihop tangentbordet med den.
 5. DruttenSE

  Stänga av Blåtanden

  Hej Är det någon som vet hur man stänger av den inbyggda blåtanden, för jag har fått problem. Helt plötsligen kan datorn säga, blåtand ej tillgänglig, och så stänger den av den. Det enda man kan göra är att sätta i en trådad tangentbord för att försöka få det att fungera igen. Har installerat om maskin, men det hjälper inte, samma fel kommer tillbaka. Det första man märker att blåtanden börjar strula är att musen beter sig konstigt, den blir seg, hackig. Tur att jag har en logitech mus med egen sändare, och nej det spelar inte någon roll om jag tar ut den sändaren samt att jag har haft den i flera år. Så nu undrar jag om man kan stänga av blåtanden i datorn för att köra en extern blåtands enhet?
 6. DruttenSE

  Inbyggda blåtanden strular

  Hej Som titlen antyder så har jag fått problem med den inbyggda blåtanden på min imac från 2017. Det ytra sig att musen börjar med att bli trög, svårt att scrolla, tappar höger klicket och sedan förlorar kontakten. Kontakten med tangentbordet förloras även där. Då blir det svårt att få igång mus och tangentbordet, men som tur har jag en logitech mus samt en tråda tangentbord. Jag får stäng av blåtanden för att slå på den då funker det igen ett tag. Jag ladda ner utvecklings tools och kolla med de programet för hårdvara och just blå tanden, då såg lite felkoder. Har även testat med blåtands adapter också som startar men får fel meddelande och sedan stänger av den. Har tagit två bilder, den ena visar den inbyggda blåtanden och den andra visar adapter, hur den mår. Är det någon som har en hum om det är mjukvaror fel eller hårdvaror fel?
 7. DruttenSE

  Felmeddelande vid utskrift.

  Hej Efter att ha uppdaterat min arbetsmac till 10.14 så har jag fått ett litet problem med skrivaren. Vi har en Hp colorlaserjet m452 skrivare som är kopplat till nätverket och när man skriver ut till den efter uppdatering så kan den inte skriva ut. Det blir ett felmeddelande om, fjärrvärde eller liknade, föresten titta på bilden så ser ni vad den sänder för meddelande. Är det någon som har råkat ut för samma fel?
 8. DruttenSE

  Köpa en iphone? Nej

  Hej "Dom flesta" kanske var fel ordval men tittar på var rykten säger så har apple dragit ner tillverknings volymen på dom flesta iPhone och det tolkar jag på att dom inte säljer lika bra som det var tänkt. Jag kommer att rekommendera Iphone till folk som vill ha en telefon som är enkel att använda, som alltid har senaste system och bra säkerhet.
 9. DruttenSE

  Köpa en iphone? Nej

  Hej Kul att se vad diskussionen utveckla. Det verkar som om dom flesta avstår att köpa en iPhone och det gäller även Xr modellen. Vill jag ha en mobil med haka, puckel eller vad man nu ska kalla det så har Nokia kommit med sin ny 7.1 plus, den ligger under 4000kr. Just idag har läst (om det stämmer) att apple har dragit ner på tillverkningen av alla modeller på iPhone. Samt att deras marknasvärde har sjunkit me 1900 miljarder kronor. Det om det är sant. Det här är en fingervisning att andra tillverkar börja få bra telefoner till ett billigare pris. Sedan har vi inte pratat om Kina telefoner som är också en marknad så snart väller över oss. Det som tala emot android telefon är just att dom är så dåliga att uppdatera systemet. Dom enda som ligger bra till där är android one telefoner, som t.ex Nokia men sedan är det tvär dött. Så Apple får ändra sin strategi när det gäller mobiler och sänka priset på dom, även om Tim räkna upp massor saker som gör, för samma saker gör Nokian också. Nog om det, ha en trevlig helg på er alla.
 10. DruttenSE

  Köpa en iphone? Nej

  Hej För ett tag sedan presentera Apple sina nya telefoner och det är första gången som jag avstår att köpa en ny Iphone. Det hänger ihop deras prissättning Jag kan förstå att man vill levera en fulländad produkt, men kom igen, den billigaste Xs 12 795kr och då är det 64Gb minne. Den dyraste som är en Xs Max kostar 18 395kr och då får man visserligen 512Gb. Man kan spekulera vad kommer telefonen att kosta nästa år, börjar dom från 15 000kr Om man apple inte aktar sig så lär många byta system och gå över till andriod, eller kommer att hålla i sin gamla telefon så länge det går. Jag tycker att man har gått för långt och igår så bytte jag batteri på 7plus, som har 256Gb minne och det får hänga med ett bra tag till. Skulle jag köpa någon ny iphone så är jag sugen på Xr och då får man en för 10 095kr men 128Gb minne. Nu kommer någon att säga att det är så mycket teknik i telefon, därför måste dom ta så mycket. Jo, visserligen är det mycket teknik, men det sk-ter vanliga svensson i, dom vill bara ha en tillförlitlig telefon och betala så lite som möjligt. Så Apple tänka om när det gäller pris sättning om dom vill kunna sälja, för jag står över den här gången och kör vidare på 7plus. Så för min del så står jag över. Trevlig helg
 11. DruttenSE

  Apfs på en imac med fusiodrive

  Hej Vi kan glömma det hela, för jag kolla med skivverktyget och enligt den så är min system APFS. Det hänger ihop med att jag uppdatera systmet från H Sierra till det nya. Problemet löst 😄
 12. DruttenSE

  Apfs på en imac med fusiodrive

  Hej Jag har en iMac med fusiondrive och vad jag har hört så ska Apfs fungerar med macOS Mojave eftersom det funka inte med High Sirarra. Är det någon som vet innan jag blåser om burken.
 13. DruttenSE

  Ipod A1091 med systemfel.

  Hej Sorry mitt fel, det ska vara A1019. Jag har en gammal imac från 2003 som har fireware 400 så nu skulle det vara bra om man fick reda på hur man återställer ipoden. Lite info om vad dom olika bilderna visar, m.m.m.
 14. DruttenSE

  Ipod A1091 med systemfel.

  Hej Jag köpte på tradera en ipod A1091 andra generation med beskrivning att den startar men att den inte kommer igång. Nu är jag på jakt efter info om vad dom olika bilderna betyder och hur man ska få igång den på nytt. En fråga är om jag får igången den om den kan kopplas in på en nyar mac med rätta kablar eller är det kört. Sedan om det är någon som vet hur man återinstallerar systemet och får den att funkar. Är på jakt efter en manual som är lite tjockar än den jag hittat på apple
 15. DruttenSE

  Är android hot mot IOS ? Del 2

  Och vad är det för fel med det ?
×