Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Voldeobum

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Voldeobum

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1982-02-11

Kontakt

 • Webbsida
  http://stereo-m.livejournal.com

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Stockholm
 • Intressen
  Hästar, webdesign, böcker

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1999
 • Appleprylar
  Macbook Pro 2,66 GHz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Per S, det har jag testat, hjälper inte.
 2. Japp, inget av de nätverk jag testat har några "konstiga" tecken i sig. Får väl pallra mig iväg och lämna in datorn imorgon då, hoppas det inte tar alltför lång tid. Har en gammal iBook G3 600MHz att använda så länge, men den klarar inte ens YouTube.
 3. Om jag väljer ett nätverk ur listan som dyker upp när jag klickar på Airport-ikonen i menyraden så får jag oftast ett meddelande om att "anslutningen nådde en maxtidsgräns". Detta problem brukar dock lösa sig via nätverksdiagnos, men inte ens det hjälper nu. Tidigare har inte alla "pluppar" varit röda så som det är just nu, och nu får jag bara meddelanden om att lösenordet är fel trots att samma lösenord funkar på andra datorer. OM jag lyckas ansluta till nätverket, vilket händer då och då, så får jag ingen IP-adress. Eller snarare, jag får en egentilldelad IP-adress, och det duger ju inte för internetsurfande.
 4. En massa saker, tydligen. Programversioner: Menytillbehör: 6.0 (600.22) configd-insticksfil: 6.0 (600.27) Systeminformation: 6.0 (600.9) Nätverksinställningar: 6.0 (600.22) AirPort-verktyg: 5.4.2 (542.23) IO80211-familj: 3.0 (300.20) Gränssnitt: en1: Korttyp: AirPort Extreme (0x14E4, 0x8D) Version fast programvara: Broadcom BCM43xx 1.0 (5.10.91.19) Lokalt: ETSI Landskod: X3 PHY-lägen som stöds: 802.11 a/b/g/n Kanaler som stöds: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 36, 40, 44, 48, 52, 56, 60, 64, 100, 104, 108, 112, 116, 120, 124, 128, 132, 136, 140 Vakna vid trådlös anslutning: Stöds Status: Ej associerad Plus lite info om de trådlösa nätverken i närheten.
 5. Jag har en Macbook Pro inköpt i mars i år, vars Airport plötsligt slutade fungera för ett par månader sedan. Jag har inte orkat ta tag i det förrän nu, kört med sladd och med mobilt bredband istället, men det är ju himla irriterande när jag inte kan ansluta till trådlösa nätverk. Ringde idag en auktoriserad service provider och frågade om en ev. reparation, men han tyckte att jag borde prova med ett rent system först. Jag installerade Snow Leopard häromdagen, men eftersom Snow Leopard inte verkar ha någon arkivera och installera-funktion (fast det sa han jag pratade med att det skulle finnas, men jag hittar då ingen) så tyckte han att jag skulle installera Leopard igen. Vilket jag gjorde. Funkade fortfarande inte att ansluta till ett nätverk. Installerade Snow Leopard igen, fungerar fortfarande inte. Nu har jag alltså ett helt nytt Snow Leopard system (det enda jag gjort är att installera Firefox) men ändå funkar det inte. Så här ser det ut när jag försöker köra nätverksdiagnos... det mesta är rött. Snubben jag pratade med lät som om det vore onödigt att lämna in datorn för det här problemet, så då undrar jag om någon har någon idé om vad jag mer kan göra?
 6. Hålla ner alt och välja skivan har jag redan provat, samma resultat som att hålla ner C, men att zappa PRAMen hjälpte! Nu startar den i alla fall upp normalt, men det går fortfarande inte att starta från DVD-skivan. Skulle vilja köra en skivkontroll och dessutom göra en arkivera/installera... Tyvärr sitter jag just nu med mammas Macbook, modell sprillans ny, utan firewire. Annars hade jag definitivt kört target mode-grejen, det verkar ju enklast. Tänkte på det redan i början, men då hittade jag ingen firewire-kabel och sedan bytte jag dator. Det var ju dumt så här i efterhand.
 7. Jo, provade det men det fungerade ju inte. Skärmen blir bara blå och svart om vartannat, som om den startar om hela tiden utan att hitta någon att.. starta.
 8. Men suck. Det kanske är fel på min dator i alla fall. Eller rättare sagt, nu vet jag att det är något fel på min dator. Testade igen med pappas Macbook efter att jag fått nytt modem från ComHem, och då fungerade det. Fast det funkade fortfarande inte med min Macbook Pro. Fått ny router idag, men inte hunnit testa då jag inte varit hemma. Det känns dock som ett mindre problem just nu. Min MBP började låsa sig totalt då och då för kanske två veckor sedan, och jag tänkte att jag skulle göra en arkivera och installera då jag klantade mig lite då jag förde över en back-up från gammal dator till MBP:n. Tänkte att det var nog därför den frös regelbundet. Nu satte jag i Leopard-skivan, men datorn vägrar starta från skivan och skärmen blir bara omväxlande blå och svart. Startade upp från systemet på hårddisken igen och letade info om hur man startar från DVD-skiva, tänkte att jag kanske gjort fel. Ville även söka lite info på nätet, men nu vägrade datorn att ansluta till mina föräldrars trådlösa nätverk. Fick bara upp den där jobbiga "anslutningen nådde en maxtidsgräns" som jag alltid tidigare kunnat gå runt via diagnos-verktyget i nätverksinställningar, men inte heller det fungerade nu. Startade om, och nu har systemet pajjat helt, får bara upp den blinkande mappen med det irriterande frågetecknet. Idéer? Hur får jag den att starta från DVD-skivan? Min plan var ju skivverktyget och sedan en ny installation, men nu vet jag inte alls hur jag går vidare. Garantireparation nästa?
 9. Jaha, då måste jag testa! På ComHem lät det som om mitt modem bara skulle fungera hemma hos mig. Jag har i alla fall kommit så långt att jag får en 192-adress i ungefär 20 sekunder, fast det går inte att hämta några webbsidor. Sedan får jag en 169-adress igen. Kör tillsvidare pappas mobila med en maxgräns på 10GB i månaden, det här håller inte så länge till...
 10. Verkligen? Det låter som om att jag får låna hem någon av min pappas femtioelva gamla datorer då. Fast det fungerade ju inte med hans Macbook heller. Jag har en router (Airport Express) men den gör ingen skillnad. I och för sig börjar den också krångla lite (den hittas inte längre med Airport-verktyget) så jag tänkte köpa en ny i alla fall, men inte riktigt ännu. Så länge den funkar, så... Fast nu funkar ju ingenting. Kanske värt att testa med en ny. Jag som är extra fattig just denna månad (student), är pank redan den 2:a. Fan.
 11. ComHem har "individuella modem", så mitt modem kommer inte funka hos min kompis och tvärt om.
 12. Säker omstart hjälpte inte, och brandväggen hade jag redan testat att ta bort. Glömde skriva det. Tycker att jag testat allt nu. Var hemma hos en kompis idag som också har ComHem, och där fungerade det. Blir bara mer och mer förvirrad av det här...
 13. Den segar inte ner sig (som din nuvarande) efter en tid. Har aldrig någonsin behövt formatera om en Mac pga SEGHET. Bakgrundsbelyst tangentbord - du kan ligga och skriva skoluppsatser (och aldrig något annat, så klart) i sängen med släckt lampa. Den är snygg.
 14. Har föräldrarna satt ett bestämt belopp som de bidrar med, eller är det mer lite flytande hur mycket du ska betala själv? Om de satt ett belopp och du har resten själv så kan jag tycka att du borde få bestämma själv. Annars kanske du kan göra någon deal. Om du formaterar om din nuvarande (borde snabba upp ordentligt) och kör med den ett halvår-år till, kan du få hjälp till en Macbook Pro sedan då? Enda argumentet jag kan komma på annars är att det är en förbannat bra dator. Prata om MagSafe-kontakten och att datorn går att tappa i golvet utan problem (förutom en repa, kanske), sådana "säkerhetsgrejer" kanske biter?
 15. Jag blir tokig! Fick nytt modem från ComHem idag, och har samma problem med det nya modemet. Alla rätta lampor på modemet lyser, men jag får bara en egentilldelad IP-adress (börjar på 169). Surfar just nu via lånat mobilt bredband, fast med sladd, och det fungerar utmärkt. Får ett IP-nummer som börjar på 192. Någon som har någon som helst idé? Datorn funkar klockrent överallt annars - i skolan, hos föräldrar, hos kompis och på bibblan. Men det funkar inte hemma. De måste tycka att jag är helt dum i huvudet på ComHems support, drar mig lite för att ringa igen faktiskt...
×
×
 • Skapa nytt...