Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kajsa

Medlem
 • Antal inlägg

  251
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om kajsa

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 1. När jag klickar på en händelse så visas bilderna men när jag sedan klickar på en bild så hittas inte bilden. Istället dyker dssa bilder upp. Jag har hela IPhotobilblioteket på en extern hårddisk. Hur ska jag få Iphoto att hitta bilen som ju ska finnas där?
 2. Idag ska jag hämta min nya IPhone 5s. Jag har en gammal 3s som jag har kopplad till ICloud. Dessutom har vi en ändå äldre IMac 3 i familjen. Det är det telefonnumret som jag ska ta över till min nya IPhone. När jag kopplar ihop min nya IPhone med mina Macar och iCloud, vad händer då med min IPHone 3s (som min make ska ta över) ? Den gamla IPhone 3 ska skrotas. Kan båda ha kontakt med ICloud eller försvinner innehållet i IPhone 3s???
 3. Jag har en massa Hi8-band som jag vill föra över till Mac, men den Hi8-kamera jag filmade med är trasig. Jag kan nu få tag i följande kamera: Samsung Hi8 VP-W80 PAL. kan den direkt användas för import till mac?
 4. Ovanstående fråga är ännu obesvarad så jag kommer med en fråga till som har med ljudkvaltet att göra. Jag har fått ta över en IPhone 3 (från ett barnbarn) som jag kan koppla ill min hörapparat via en ljudsladd som jag sätter i IPhonen och andra ändan direkt i mitt hörhjälpmedel. Med denna utrustning kan jag höra vad som sägs i telefon. Ganska bra t.o.m. Min fråga är: har ljudet i följande IPhonemodeller blivit bättre, eller är det lika? Jag har ställt denna fråga till Apple support, och diverse appleförsäljare men ingen har kunnat svara på denna fråga. Det borde finnas någon som använder IPhonen som telefon och som kan ha synpunkter på ljudkvaliten i olika modeller.
 5. Enligt diverse info på nätet om IPhone 5 så ska ljudet vid telefonsamtal vara bättre i IPhone med något som heter Wideband Audio. Jag har ställt följande fråga både till Telenor och Telia: ' Jag undrar om Telias/Telenors nät har stöd för Wideband Audio i iPhone 5. Telias svar: ¨Vi har tyvärr inte stöd för Wideband Audio i vårt nät.¨ Telenors svar:¨Iphone 5 stödjer funktionen, det går alltså att använda den kvaliten i telefonen om du använder dig av samtalstjänster i datanätet. I vårat 3G/GSM-nät är det dock inte möjligt i dagsläget.¨ Om jag har fattat detta rätt så fungerar Wideband Audio varken med Telia eller Telenor, såvida man inte ringer via Skype eller liknande. Finns det något nät i Sverige som stöder Wideband Audio?
 6. Det blev lite konstigt med citatramen men jag hoppas ändå någon svarar på min ovanstående fråga!
 7. Skickat 29 augusti 2012 klockan 14:58kajsa sa den 26 augusti 2012 klockan 21:36: Jag ställde följande fråga tidigare idag i jag i Mac OS X men det är kanske här min fråga hör hemma. Jag installerade Mountain Lion igår och allt verkar fungera hittills utom programmet Mail. Jag kan ta emot post men inte sända iväg från programmet. Jag var inne och petade i mailinställningarna och det första jag såg var att på sidan Kontoinformation var smtpraden nedkopplad. Så är även smtp för mitt bärbara icenetmodem. Hur få bort denna nedkoppling? Där finns längst ner raden Redigera SMTP serverlista. Men nedkopplingen står kvar även om jag har rätt SMTP där. Någon som kan hjälpa mig få ordning på detta? Jag har en backup på Lion som jag startat ifrån och där fungerar allt OK, så det är inte själva kontakten med internet som krånglar. Har precis samma problem sen jag uppdaterade till Mountain Lion, smtprelay1.telia.com (teliafiber) är nedkopplad och kan inte skicka mail, men jag tar emot mail från flera olika konton (webhotell). Har även installerat om med nytt system och ingen skillnad, efter kontakt med Applesupporten. Har även en Mac Mini med Snowleopard på där mailen fungerar som vanligt utan proiblem. Fick idag efter ytterligare en timme i telekö svaret att det är inget fel på min nya Mackbook Pro/Retina eller mjukvaran, det måste bero på att Telias SMTP inte fungerar med Mountain Lion... han föreslog att jag skulle nedgradera till Lion... (han höll väl med om att det var ju inte riktigt rätt väg att gå). Svaret var att dom kunde inte göra något för det var inte deras fel. Kollade även med Telia och dom hade ännu mindre till svar, bara att det var rätt smtprelay1.telia.com och det var tydligen ingen annan som hade problemet... På min fråga den 26 augusti svarade andyw ovanstående. Jag undrar om andyw eller någon annan kommit på hur man löser problemet med Telia.
 8. andyw. nej det fungerar inte med någon av dessa portar!
 9. Raphael! Jag har testat allt du föreslår. Enda resultatet är att jag inte kan ta hem post om jag bockar ur SSl. Men nedkopplad gäller vad jag än gör!
 10. Hej Pocahontas! Jag har fått dina meddelanden och gjort som du föreslår; tagit bort och skrivit i ny smtp adress. Men i alla fall står den sedan som nedkopplad.
 11. Pocahontas! Dina råd har inte hjälpt. Andyw! Inte heller dina råd har hjälpt! Raphael! Ya bort från serverlistan? Jag tänkte testa men om jag klickar på kontot så kommer det upp följande varning : ¨Är du säker på att du vill ta bort POP-kontot Kajsa och alla brev i det? Kontots inställningsformation, brelådor och alla brev raderas permanent från datorn. Eventuella brev på e-postservern påverkas inte¨ Jag vill ju inte bli av med alla mail som jag sparat . Problemet är alltså att det står (nedkopplat) efter smtprelay1.telia.com
 12. Jag ställde följande fråga tidigare idag i jag i Mac OS X men det är kanske här min fråga hör hemma. Jag installerade Mountain Lion igår och allt verkar fungera hittills utom programmet Mail. Jag kan ta emot post men inte sända iväg från programmet. Jag var inne och petade i mailinställningarna och det första jag såg var att på sidan Kontoinformation var smtpraden nedkopplad. Så är även smtp för mitt bärbara icenetmodem. Hur få bort denna nedkoppling? Där finns längst ner raden Redigera SMTP serverlista. Men nedkopplingen står kvar även om jag har rätt SMTP där. Någon som kan hjälpa mig få ordning på detta? Jag har en backup på Lion som jag startat ifrån och där fungerar allt OK, så det är inte själva kontakten med internet som krånglar.
 13. kajsa

  Kan inte sända mail

  Jag installerade mountain Lion igår och allt verkar fungera hittills utom programmet Mail. Jag kan ta emot post men inte sända iväg från programmet. Jag var inne och petade i mailinställningarna och det första jag såg var att på sidan Kontoinformation var smtpraden nedkopplad. Så är även smtp för mitt bärbara icenetmodem. Hur få bort denna nedkoppling? Där finns längst ner raden Redigera SMTP serverlista. Men nedkopplingen står kvar även om jag har rätt SMTP där. Någon som kan hjälpa mig få ordning på detta? Jag har en backup på Lion som jag startat ifrån och där fungerar allt OK, så det är inte själva kontakten med internet som krånglar.
 14. Jag återkommer här ang. mitt IPhotobibliotek. Jag har nu en ny ombyggd version av mitt IPhotobibliotek som jag byggt om med hjälp av IPhoto LIbrary Manager och det fungerar helt OK. Det nya biblioteket ligger på en extern hårddisk och det gamla felaktiga biblioteket på en annan hårddisk. Jag vill nu på ett eller annat sätt även få till en backup från det nya biblioteket till hårddisken med det felaktiga. Hur ska jag göra? 1. Radera det felaktiga biblioteket och kopiera över det nya? 2. Köra en smart backup t.ex. med SuperDuper från det nya till det felaktiga , vilket jag antar borde gå fortare för då behöver ju inte allting kopieras om. Men kan felen kvarstå eller klarar Super Duper av att fixa till det hela? Till saken hör att mitt IPhotobibliotek är tämligen stort, drygt 400GB, så det tog vansinnigt lång tid att bygga den nya versionen.
 15. Nu kommer jag igen med nya frågor; än har jag ju inte fått några svar på mina frågor i som jag ställde i # 11. Jag mailade till support.se@eu.panasonic.com och ställde följande fråga: ¨Hej! Jag funderar på att köpa en videokamera, HC-X800 eller HC-V700. Min fråga är : Fungerar dessa kameror med Mac-datorer? Enligt diskussioner på internet kan man inte använda Mac-programmet IMovie, men möjligem FinalCutPro. Tacksam om jag kan få svar med det snaraste, eftersom jag ska köpa ev. kamera inom nära förestående utlandsresa.¨ igår fick jag följande svar från Panasonic support: ¨Panasonics kameror ska fungera ihop med Mac. Dock vet vi inte vilka program som ska användas, då det medföljande programmet är för windows och det är det enda vi känner till och supportar.¨ Jag blev inte så mycket klokare på supportsvaret, men det lutar väl åt att man får problem med en Panasonic-videokamera och Mac eftersom de tydligen inte vet något om Mac? I så fall vill jag gärna få förslag på en Canon eller Sonykamera som motsvara de jag tittat på från Panasonic. HD i prisklassen 4 000 - 8 000 kr med minneskort. hoppas på några bra alternativ som fungerar direkt med Mac Lion.
×
×
 • Skapa nytt...