Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hjeltman

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om hjeltman

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1978-06-03

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Svart MacBook, Svart iPod Nano 4Gb
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hittar ingen knapp för att editera inlägget, har väl blivit blind eller nått. Jag hittade problemet. Någonstans så har, antar jag, snöleoparden aktiverat en "gammal" DNS som jag använt tidigare, då jag körde med fasta IP-adresser på burkarna här hemma. Jag tog bort den ur nätverkskonfigurationen och vips så fungerar allt som det skall igen. Edit: Sjukt.. jag kan ändra i den här posten men inte den övre..
 2. Som jag skriver i rubriken så vägrar av någon anledning min MacBook att komma åt internet. Jag har en Express som är kopplad till modemet, en extreme som utökar expressens nätverk, samt en PC som är kopplad på ETH till extremen. Nu sitter jag alltså och skriver på PC'n som går med kabel till extreme, trådlöst till express och kabel till modem, vilket uppenbarligen fungerar. På MacBooken kan jag pinga "alla" (3) enheter i nätverket, men jag kommer alltså inte ut på nätet. IP-tilldelning är via DHCP och ger allt bakom expressen 10.0.1.X, inklusive datorn jag sitter på nu. Är det någon som har en susning om vad det kan vara? Kanske skall påpeka att det samtidigt har varit lite strul när MacBooken vill köra timemachine. Det tar evigheter och det verkar som att den tappar uppkopplingen mot nätverket till och från. Tacksam för svar. Mvh Jon.
 3. Har en setup hemma med BBB 24 Mb ADSL, kopplat till den så har jag en Airport Extreme samt att jag har en Airport Express för att komma åt stereon. Expressen är konfad så att den utökar nätverket som Extremen står för. Det är egentligen flera problem.. Av någon anledning så går internet sjukt långsamt på min MacBook, och kopplar ner från det trådläsa nätverket titt som tätt, även fast basstationen står 2m bort med "fri sikt" imellan. Medans kompisens MacBook fungerar hur bra som helst samtidigt. Någon som har en aning om vad som kan vara fel och kanske en lösning? Extremen delar heller inte ut IP-adresser via ethernetporten till en PC-burk som jag har stående. Mvh Jon
 4. Jag har kollat runt en hel del på nätet, och hittills så har jag inte hittat nått. Vissa sägre att LG inte använder samma protokoll som iSync, och att det därför aldrig kommer att komma någon pluggin som fixar det... Har oxå hittat rykten om att LG jobbar på det. Jag rekomenderar att du kontaktar LG och visar att vi är ett gäng macanvändare som vill kunna synca våran LG med Mac. Jag har redan gjort det :-/ Kommer att ligga på dom mer ändå.
 5. Om det kommer att sändas någon live feed på kvällens presentation??
 6. Jag kommer ihåg att jag fick mitt första Studentkort gratis (för första terminen), sedan ville dom ha pengar.. Fast från och med i år så har min Kår ett avtal med Mecenat så att det, antar jag, bakas in i kåravgiften.
 7. hjeltman

  Al Goore

  Har sett filmen nu, och visst blev jag överaskad. Jag tyckte faktiskt att den var riktigt bra. Men min inställning till att Gore, och alla andra för den delen, bör leva som man lär, kommer alltid att finnas kvar.
 8. jag kollade lite snabbt bara på en Canon EOS1D MkII som i USA skulle kosta 23500 enligt "dagens" kurs på forex. Samtidigt på cyberfoto.se ville dom ha 31980 för samma produkt. Nu lyckades jag inte reda ut om det var VAT inräknat i det amerikanska priset. Men tydligen kommer det en MkIII i maj, så det kan vara ett litet osäkert kort... Skiljer ungefär 10000 skr mellan Nikons D2Xs oxå. 29 i usa och 39 i sverige.
 9. Kolla in länken under. http://atmail.com/view_article.php?num=291
 10. hjeltman

  Al Goore

  Visst får du fråga vad jag gör för miljön, inte för att jag tror att det är mer eller mindre än dom flesta, källsorterar, försöker att inte ha lampor på i rum där man inte är etc. Att tro att Gore gör det här utan att få något för det är ju så naivt så att det liknar ingenting. I mina ögon kommer han att fortsätta vara en hycklare tills han lever som han lär. Är det så att "all genererad vinst" går till oberoende forkning så är det fantastiskt, men räknas vinsten efter att Gore har fått sitt arvode? Nej. Flygbolagen bestämmer inte vad du får ha med dig på ett flygplan. Det gör IATA (International Air Transport Association) som är ett FN organ. Så, ja, FN bestämmer vad du får och inte får ha med dig på flygplanen. Sedan kanske denna diskutionen inte passar inn på ämnet "Allmänt om mac" om någon vill flytta den eller så. För övrigt, Carlisle, verkar det bara vara du och jag som intresserar oss för detta, så förslgsvis kan du PM:a mig så kan vi fortsätta diskussionen.
 11. hjeltman

  Al Goore

  Som jag sade tidigare, jag har inte sett den, men har ändå hört att det är rena sakfel i den. Sedan propagerar jag inte mot filmen, jag propagerar mot att Gore förmodligen gör sig ytterligare ett par miljoner på att fronta skiten. För hade det varit på grund av ideologi, eller ett kall att informera världen, så hade den varit gratis att ladda ner tillexempel. Vad är det första man ser när man går in på www.climatecrisis.net?? Jo, "An inconvinent truth. Now on DVD!" Buy it now!" Köpköpköp. Det är bra för miljön. Glömde att FN alltid har rätt och är vettiga så det skriker om det. Som att vi tillexempel inte får ha med oss för mycket tandkräm på flyget, men det är en annan historia. I alla fall, hittade en väldigt intressant länk gällande domedagsprofetior. Och medias inblandning i dom. Här är lite intressant läsning
 12. hjeltman

  Al Goore

  Jag tycker fortfarande att om man nu skall fronta en "stor" miljörörelse så skall man väl leva som man lär? Hade det varit så farligt och åkt reguljärt flyg? Kamprad klarar ju sig utmärkt med reguljärt flyg. Fast han kanske inte är like viktig så att han behöver ett privat jet. Det är som att promota en miljöbil i en Hummer... Sedan att Mr Gore tydligen är väldigt duktig inom området är en annan sak. Jag känner att jag kan sitta och bli hur upprörd som helst på det här, men jag orkar inte. Jag skall se filmen, men jag är rädd att det är nått Michel Moore liknande, totalt vinklat med mycket tvivelaktiga källor som underlag. Jag har redan hört talas som diagram som är inte visar vad som sägs i filmen, men som sagt jag har inte sett den men kommer att se den. Och för att inte bara ta filmen. Den kan man köpa. Den skall tillverkas, förpackas, transporteras... Hoppas att dom har miljöcertifierad logistikkedja... Han verkar ju ha pengar, så varför inte producera filmen och låt folk ha alternativet att ladda ner filmen gratis! Men då tjänar ju å andra sidan herr Gore inga pengar på det.... Bara en tanke..
 13. hjeltman

  Al Goore

  Lustigt att en snubbe som betalar över 20k kr för uppvärmning av sitt hus och pool per månad samt tar privatjet till konferenser påstår sig värna om miljön...
 14. Det var precis vad som hände :-D
 15. Ser att trådenvarit död ett tag, men jag tänkte att någon i framtiden kan ha nytta av följande. Jag tror nämligen att snabbaste sättet att få ner en Linux dist eller BSD dist är att hämta det på ftp://ftp.sunet.se/pub/os/ Vansinnigt snabb ftp-site. För övrigt så skall FreeBSD 6.2 Installeras på PC'n ikväll!
×
×
 • Skapa nytt...