Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

jonibygg

Medlem
 • Antal inlägg

  175
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om jonibygg

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1966-11-26

Kontakt

 • Webbsida
  http://web.mac.com/jonibygg/

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Varberg
 • Intressen
  Min familj som består av sambo och tre barn. Datorer som består av en Windows Small business server 2003, tre Windows XP, en Windows Vista och två MacBook.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  iMac 27", MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Det jag tänker mig är Musik ”iTunes” precis som det är när jag gör det på telefonen.
 2. Har ett problem när jag försöker använda Siri på min Apple Watch, om jag säger "Spela Sabaton i Köket" så svarar klockan med "Dessvärre kan jag inte göra det på Apple Watch". Men säger jag samma kommando till Siri på min iPhone så fungerar det. Då börjar musiken spelas upp i köket. Någon som vet varför det blir på detta sättet???
 3. Antagligen har din kamrat skapat en virtuell Chrome installation och sagt att den skall starta automatiskt. För att stänga av automatisk start så gå upp i rullgardinsmenyerna och välj "Virtual Machine" och sedan längst ner i den menyn "Configure...". I nästa dialog markera "Options" och "Startup and Shutdown" För att skapa en ny virtuell maskin så är det som skrevs tidigare "File" och "New".
 4. Hej. Kalkylatorn räknar rätt, den visar svaret som är 50 när du trycker på = första gången. Men antagligen har du klickat en gång till för du har trott att den inte uppfattade ditt första klick och då blir resultatet 1, min gissning är att den beräknar 50/50 som blir 1.
 5. Löste det genom att använda funktionen sum i sidfoten, det inte så jag tänkte med det funkar i alla fall.
 6. Håller på med en Numbersfil där jag samlar utgifter och inkomster och summerar dessa. Detta sker i olika tabeller och för att beräkna mellan dessa tänkte jag att det vore smart att flytta senaste värdet ner till sidfoten i respektive tabell. Någon som kan hjälpa mig att få till detta, vilken funktion skall jag använda? Titta på bifogad bild så gissar jag att ni förstår vad jag är ute efter. Senaste värdet är i just detta nu 8 778,15 och det skulle jag vilja få till sidfoten.
 7. Har nu testat säker start och medans datorn var startad i säker start läget startade jag iTunes, när jag sedan valde att stänga av datorn fastnade den på samma plats. Utan att starta iTunes så gick det fint att starta om.
 8. Ominstallerat först bara iTunes sedan installerade jag om operativet utan att radera det gamla. Typ arkivera/installera. Skall prova säker start men det har jag för mig att jag testat också.
 9. Har samma problem och jag har lokaliserat felet till iTunes. Om jag inte startar iTunes efter en omstart så stänger min dator av sig som de skall eller startar om som den skall. Startar jag däremot iTunes så kommer datorn att hänga sig vid det snurrande hjulet. Har pratat med AppleCare men där fick jag ingen lösning. Har testat att ominstallera, fixat skivbehörighet, inte bättre.
 10. Kan bara tacka och boka det funkade fint. Fick bara lite strul närjag försökte kopiera texten till terminalen, verkar som om rad två blev "konstig". Men jag kopierade rad 1 och rad två för sig och klistrade in dem i terminalen efter varandra och körde enter. Därefter tog jag rad tre när jag såg att jag var i mapp "Support" och klistrade in den och enter. Efter en utloggning så var det fint och städat i menyn.
 11. När jag högerklickar på en fil t.ex och får upp menyn där jag kan välja "Öppna med" så finns det många program med samma namn. Hur kan jag fixa till detta?
 12. Har försökt att uppdatera lite appar i telefonen och iPad:en men det fungerar inte. När jag klickar på uppdatera så kommer lösenords-dialogen fram, skriver mitt lösen. Sedan kommer det upp jag inte kan ansluta till iTunes Store, avbryt eller försök igen är alternativen jag får. Har provat på en annan iPad med ett annat konto samt från datorn, samma problem. Funderar på om dom gör något för att stoppa inapppurchase problemet så det är det dom jobbar med. Är det fler som har samma problem som jag?
 13. jonibygg

  iMac 24"

  Tänkte informera om skillanden i storlek på en 24" och 27", själv blev jag nämligen förvånad när jag packade upp min 27" och satte den på skrivbordet för några månader sedan. Den var inte så mycket större än min gamla 24" kom jag fram till. Här kommer måtten: iMac 24" H=515 mm B=570 mm iMac 27" H=517 mm B=650 mm På mitt skrivbord märktes det knappt, så mitt tips, välj 27" den är trevlig. //Johan
 14. Precis som Alix skriver så är det också i Lion, klicka vid rubriken för e-post, t.ex. hem, arbete osv. Fram kommer en dropdownmeny där du bl.a. kan välja e-post.
 15. Pages ≈ Word Numbers ≈ Excel Vill du jobba med Excel filer så fungerar Numbers, men är det komplexa kalkylark är det inte säkert att allt fungerar.
×
×
 • Skapa nytt...