Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

paulie_Walnuts

Medlem
 • Antal inlägg

  194
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om paulie_Walnuts

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15" mid 2015, 2,5 GHz Intel Core i7, 16 GB, Intel Iris Pro 1536 MB, Iphone 6s
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Herregud vad dumt av mig att inte fatta det, haha. Men tack!
 2. Jag försöker frigöra utrymme på min Macbook Pro. Den största mappen, eller vad det nu är, är Bilder-bibliotek. Den är 47.22 GB. Jag gick in där och radera runt 15 längre videor, som borde ha frigjort minst 20 GB. Men det hände absolut ingenting, mappen var fortfarande 47,22 GB. Jag startade då om datorn, och ser sen till min förvåning att Bilder-bibliotek nu är 47,25 GB. Alltså större än innan. Fattar ingenting. Nån som har en aning om varför utrymme inte frigörs? Det står ju til och med att filerna raderas från alla mina Icloud-anslutna enheter.
 3. Märkligt. Nu går det inte att öppna Dropbox-filer i Filer heller. Men i dropbox-appen funkar det fint.
 4. Sedan ett tag tillbaka kan jag inte öppna några Icloudfiler i iOS-appen Filer på min IPhone. Jag får bara felmeddelandet: ”Kunde inte öpppna filen ...” Jag är inloggad på icloud och filerna syns i mappen, med det går inte att öppna dem. Fattar inte. Nån som har en aning vad problemet kan vara? Dropbox-filer funkar fint.
 5. Nu börjar det låta som att den här lösningen funkar! Tack för hjälpen! Hur streamar du till din ATV3? Vilken app spelar upp filerna`
 6. Aha! Jag kör mest 4K-upplösning. Det kanske är för stort för USB 3.0?
 7. Detta inlägg kanske är helt idiotiskt, så jag ber om ursäkt på förhand i så fall. Jag har en Time capsule som jag använder som router och media center. Jag har filmer på den som sedan spelas upp via appen Infuse på min Apple tv. Time capsulen börjar bli lite full, vilket fick mig att börja fundera på alternativ. Jag undrar följande: Kan jag koppla en extern disk till min Time capsule med usb och browsa den i min Macbook pro, via Time capsulen, samt använda den externa disken som mediaserver till Infuse?
 8. Eller så läser du frågorna ordenligt innan du svarar så sparar vi tid bägge två.
 9. Det kan omöjligt vara så att wifi på min Airport extreme som står tre meter från datorn är svagare än ett wifi som ligger 20 meter bort och som knappt går att surfa på. Som sagt. Jag vet att man kan klicka ur automatisk anslutning. Men jag vill inte behöva det. Jag vill kunna ansluta automatiskt till det andra nätverket när jag behöver det. Rangordningen fungerar sällan eller aldrig. Definitivt inte i det här fallet eftersom grannens wifi är längst ner på listan men ändå kopplas upp först.
 10. Som jag skrev. Jag vet att jag kan glömma och välja att datorn inte kopplar upp sig mot vissa wifi. Men ska jag verkligen behöva det? Jag ifrågasatte rimligheten i att koppla upp sig på ett wifi som finns 20 meter bort före det wifi som finns två meter bort i lägenheten. Att rangordna wifi i den där listan är helt värdelöst. Funkar inte över huvud taget.
 11. Jag har ett wifi i min lägenhet som funkar fint, med Airport extreme-router. I källaren i huset finns en övernattningslägenhet som skapats av person som bor ovanför övernattningsrummet i porten bredvid. Routern finns alltså i hans lägenhet, runt 20 meter bort Detta wifi kopplade jag upp mig på ett par gången för fyra månader sedan. Ändå kopplar min Macbook Pro ALLTID upp sig på detta wifi först. Jag vet att jag kan klicka ur "anslut automatiskt" på grannens wifi. Men ska jag verkligen behöva det? Ska inte Macos koppla upp sig på det nätverk jag vanligtvis använder och som är närmast? Tycker detta är orimligt beteende av ett annars smart os.
 12. Det löser ju problemet eftersom hon är inne så pass sällan. Tack!
 13. Det är så mycket problem med Mac OS nu för tiden, framför allt relaterat till Icloud, att jag ibland testar omstart för att lösa dem. Och då hinner man bli irriterad på den här grejen. Men, jag kan så klart be henne logga ut. Märkligt nog har jag inte tänkt på det.
 14. Ja det är ju så klart ett alternativ. Men att man ska behöva det är ju sjukt irriterande. Det må ske en massa kontospecifika processer, men inget som påverkar hennes filer på något som helst sätt, eller hur? Alltså: Helt onödigt och windowsirriterande.
 15. Varje gång jag ska starta om min Macbook Pro får jag meddelandet: "Restarting may cause other users logged into this computer to lose unsaved changes". Detta är naturligtvis en smart funktion om min flickvän har något program öppet. Men detta meddelande dyker ju upp trots att inget program öppet i hennes konto. Nog fan borde väl Mac OS känna av att hennes konto är helt blankt och att inget pågår där? Och inte nog med det: det räcker inte ens med att skriva in lösenordet, man måste även skriva in användarnamnet. Vad är poängen med det? Jag är rejält trött på det här och har inte lyckats hitta något sätt att bli av med skiten, som inte innebär kod i Terminal, vilket jag inte är så pigg på. Nån som har nåt tips?
×
×
 • Skapa nytt...