MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

paulie_Walnuts

Medlem
 • Antal inlägg

  183
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om paulie_Walnuts

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15" mid 2015, 2,5 GHz Intel Core i7, 16 GB, Intel Iris Pro 1536 MB, Iphone 6s
 • Bytt från pc
  Nej
 1. paulie_Walnuts

  "Restarting may cause other users..."

  Det löser ju problemet eftersom hon är inne så pass sällan. Tack!
 2. paulie_Walnuts

  "Restarting may cause other users..."

  Det är så mycket problem med Mac OS nu för tiden, framför allt relaterat till Icloud, att jag ibland testar omstart för att lösa dem. Och då hinner man bli irriterad på den här grejen. Men, jag kan så klart be henne logga ut. Märkligt nog har jag inte tänkt på det.
 3. paulie_Walnuts

  "Restarting may cause other users..."

  Ja det är ju så klart ett alternativ. Men att man ska behöva det är ju sjukt irriterande. Det må ske en massa kontospecifika processer, men inget som påverkar hennes filer på något som helst sätt, eller hur? Alltså: Helt onödigt och windowsirriterande.
 4. paulie_Walnuts

  "Restarting may cause other users..."

  Varje gång jag ska starta om min Macbook Pro får jag meddelandet: "Restarting may cause other users logged into this computer to lose unsaved changes". Detta är naturligtvis en smart funktion om min flickvän har något program öppet. Men detta meddelande dyker ju upp trots att inget program öppet i hennes konto. Nog fan borde väl Mac OS känna av att hennes konto är helt blankt och att inget pågår där? Och inte nog med det: det räcker inte ens med att skriva in lösenordet, man måste även skriva in användarnamnet. Vad är poängen med det? Jag är rejält trött på det här och har inte lyckats hitta något sätt att bli av med skiten, som inte innebär kod i Terminal, vilket jag inte är så pigg på. Nån som har nåt tips?
 5. paulie_Walnuts

  Anslutningar till internetdelning

  Så, jag sitter på ett tåg just nu och surfar på min Macbook Pro via internetdelning på min Iphone. Plötsligt ser jag att det står TVÅ anslutningar, vilket väl betyder att en enhet utöver min Macbook Pro använder sig av min internetdelning? Så jag provade att ändra wifi-lösenordet på internetdelningen, men det hjälper inte. Det står fortfarande 2 anslutningar. Hur kan det komma sig? Hur får jag bort den andra anslutningen? Och hur har den lyckats koppla upp sig på min telefon?
 6. paulie_Walnuts

  Cloud-lagring utan lokal kopia

  Jag har naturligtvis en lokal backuphårddisk. Men nu är jag som sagt ute efter en molnlagring där jag kan backa upp manuellt, utan en lokal kopia. Om 22 gb tar 30 timmar så har man en uppladdningshastighet på under 2 mbit/s. Jag har fiber med 100/100 mbit/s. Till Icloud laddade jag upp samma mapp på under halvtimmen. Så 30 timmar är verkligen inte helt normalt och därmed inte acceptabelt. I övrigt är jag journalist och jobbar dagligen med språk, så jag är väl medveten om hur man skriver gb. Tycker bara att det är helt ointressant att tänka på sådant på min fritid.
 7. paulie_Walnuts

  Cloud-lagring utan lokal kopia

  Jag är ute efter en molnlagring som inte skapar lokala kopior. Har kört med både Dropbox och Icloud, men stör mig på att det inte finns något sätt att bara ladda upp filer i molnet utan att de synkas lokalt på Macbooken. Jag har väldigt stora Logic-mappar som jag inte har plats för lokalt och jag fattar inte varför Icloud måste spara en lokal kopia på allt jag laddar upp. Det borde finnas en funktion som gör att jag kan använda utrymmet jag betalar för (2TB för 89/mån) som just en backupdisk. Dropbox har en funktion där man kan stänga av lokal lagring, men uppladdningshastigheten är ett skämt. En 22gb stor fil tar runt 30 timmar att ladda upp, och det är inte ett alternativ. Så nu är jag ute efter just en sådan tjänst: En molnlösning som fungerar enbart som en extern hårddisk. Nån som har tips?
 8. Konstigt. Så här har det varit för mig sedan Yosemite. Menade tidigare versioner, inte tidiga.
 9. Det tror jag säkert. Men att veta hur man ska göra första gången var inte helt lätt.
 10. Väldigt märkligt sätt att bifoga filer. "Fullständig redigerare". Nåja, här är en skärmdump.
 11. Jo jag försökte posta en bild. Trodde man kunde dra och släppa en bild direkt i inlägget, men det gick tydligen inte. Fattar inte hur man gör det?
 12. Så här menar jag. Flytta-knappen är inte highlightad, vilket gör att man inte kan trycka på entertangenten för att bekräfta. I stället måste man använda styrplattan och klicka manuellt. Det är det som gör mig less.
 13. Jag har länge stört mig på en sak i OSX. När man flyttade filer i tidiga versioner av OSX så var dialogrutan aktiv så att man bara kunde trycka enter för att bekräfta flytten. Men sedan några versioner tillbaka blir i stället destinationen aktiv, vilket gör att man inte kan bekräfta flytten genom att trycka enter. I stället tvingas man att klicka på dialogrutan för att göra den aktiv och sedan välja OK eller avbryt. Ett litet problem, kan tyckas. Men när man som jag flyttar många filer under en dag så blir man rätt trött på den. Rätt svårgooglat är det också, så nån här kanske har retat upp sig på samma sätt och kommit på en lösning? Edit: Har kommit på en liten hack som gör att det funkar. Om man trycker två gånger på space så slår man ju på och av förhandsvisningen på den aktuella filen och efter det är dialogrutan aktiv. Men det ska man väl inte behöva göra?
 14. Väldigt intressant! Tack för det, nu vet jag allt jag behöver veta! Det blir nog en ips-skärm i mellanprisklassen.
 15. Aha, ips är väl den paneltypen som finns i retina-macar? Den jag länkade till är ju en tn-skärm. Så jag antar att ips är mer lika macens egna skärm och därför är att föredra.
×