MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Reefer

Medlem
 • Antal inlägg

  1 309
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Reefer vann dagen: 3 oktober 2017

Reefer hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

38 Bra

Om Reefer

 • Medlemstitel
  Lysande

Senaste profilbesöken

589 profilvisningar
 1. Det ska du inte behöva göra. Finns funktionen så ska den såklart funka som tänkt. Dum fråga kanske men du klickade på knappen verkställ efter det att du valde att spara nya appar till en annan drive ? Alltså, inte bara valde en annan drive i rullmenyn och sedan stängde ner inställningar? Som macägare kan man bli lite konfys av "verkställigheten" i Windows ibland.
 2. Chrome på iOS använder (dvs, tvingade av Apple) samma renderingsmotor som Safari, förmodligen därför. Nu orkar jag inte växla dator igen men såhär ser samma sida ut på Windows 10 och Chrome:
 3. Det ska inte ha någon betydelse i det här fallet. Är disken ikopplad och syns i utforskaren och i diskhantering så funkar den fin-fint. Söker man runt lite så hittar man flera som ahr samma problem. Trots att de valt en annan drive än C så installerades appen iaf där. En löste det genom att göra en clean install av Windows 10 och då funkade det plötsligt men sen när han uppgraderade till senaste Windows 10 så var problemet tillbaka. Jag misstänker att funktionen att spara och/eller flytta store-appar till en annan disk inte är sådär överdrivet bra implementerad.
 4. Ah, sitter med min tjänstedator nu som har W10 på men du har rätt, kollade på min MBP. Fast det verkar bara gälla om man kör Safari. Ber om ursäkt för min något syrliga ton i föregående inlägg.
 5. Den pekar till Microsoft store appen, nån annan version finns inte numera. Kontrollera gärna innan du länkar.
 6. Gå in inställningar igen, den här gången till system -> lagring. Under "fler lagringsinställningar" så väljer du "ändra var nytt innehåll ska sparas". Där väljer du "Nya appar sparas i:" och önskad drive, i ditt fall D:. Avinstallera itunes, och installera sedan den på nytt från store (stäng ner store appen efter du avinstallerat itunes och öppna den på nytt när du ska installera itunes igen). Nu ska itunes ha lagt sig där du valt att nya appar ska sparas i.
 7. Då måste du nog in i appar i inställningar (kugghjulet i startmenyn), och modifiera var du vill att den ska ligga på för drive, kolla här: https://www.tenforums.com/tutorials/81680-move-apps-another-drive-windows-10-a.html Alltså, settings -> appar -> appar och funktioner. Leta upp appen ifråga, klicka på den och du ska se en knapp som heter "flytta".
 8. I senaste iTunes versionerna för Windows ska man kunna välja destinationsfolder, säker på att du inte bara klicka vidare utan att kolla ordentligt?
 9. Apple själva brukar inte sätta ned priserna på äldre datorer, nej: https://www.apple.com/se/shop/buy-mac/macbook-air 10995 resp 13295 kr är nog inte vad jag skulle kalla för "nedsatta i pris". Att vissa Apple-ÅF sätter priset lite lägre än så är helt upp till dem själva. De får dock mindre vinstmarginal eftersom Apple tar lika mycket i inköp för de datorerna, oavsett konsumentpriset.
 10. Det vore roligt om det inte vore så tragiskt. Apple tar hutlöst betalt för nästan 4 år gammal hårdvara och uppenbart är säljarna inte speciellt intresserade av att informera potentiella kunder om detta. Vilka andra företag kommer undan med sånt uppträdande?
 11. Iom att alliansen med stöd av MP tog över styret av Stockholms stad så verkar det bli stopp för Apples planer: https://computersweden.idg.se/2.2683/1.708649/apple-butik-stoppas Det tycker jag nog är bra, ganska arrogant av Apple att vilja ta stora delar av en kulturhistorisk plats i anspråk för kommersiella ändamål. Inte mycket fingertoppskänsla där inte.
 12. Haha, kollade inte innan jag skrev. Antog bara att det var årets oktober event de skrev om eftersom ronny hade postat i tråden om just 2018, men skulle ha läst hans inlägg mer noggrant ser jag nu. 😁
 13. Men vad f....? Är de seriösa? Vi vet att tex en ny iPad pro är på g, tänker de bara smyga ut den i Apple store när det är dags? Rimligtvis borde väl även uppdaterade iMacar ligga i pipelinen också, liksom förhoppningsvis Mac mini och kanske en billigare instegsmodell av MB. Med tanke på att Apples ledning försäkrat att de förnyar sitt fokus på mac-produkterna så tycker jag fortfarande att de känns väldigt inlåsta på bling-bling-produkterna.
 14. Reefer

  Köpa en iphone? Nej

  En sak som kanske, kanske blir en deal breaker för mig när det gäller Xr är att den inte har 3Dtouch. Det är en feature som många användare inte verkar känna till men jag brukar använda den ganska frekvent och skulle nog sakna det på Xr.
 15. Reefer

  Köpa en iphone? Nej

  Den senaste Iphone X verkar som sagt sälja bra men jag tror att köpfesten går igång på allvar när Xr kan förbeställas 19 oktober och när den släpps. Funderar själv skarpt på en Xr, tycker den blåa färgvarianten är riktigt snygg och allt detta för bara 9495 kr. Min sjua har tjänat mig väl men det känns som det är dags att byta upp sig nu så får sjuan tjäna som backuptelefon.
×