MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Reefer

Medlem
 • Antal inlägg

  1 282
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

Reefer vann dagen: 3 oktober 2017

Reefer hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

31 Bra

Om Reefer

 • Medlemstitel
  Lysande

Senaste profilbesöken

511 profilvisningar
 1. Har du pengar för det så är 15-tummaren med core i9 och max RAM ett mycket bra köp. Oerhört kraftig prestanda för att vara en bärbar dator och den kommer att hålla länge, både prestanda- och funktionsmässigt. Även 13-tummaren i den senaste generation MBP är snuskigt snabb. Jag har själv en en sån och den smiskar det mesta som konkurrenterna har. Dock är definitivt 15-tummaren ett bättre val för dig som vill redigera 4- och 8-k filmer.
 2. Reefer

  Kan en Iphone 8 hålla 2 till 3 år?

  Märklig fråga. Varför skulle den inte kunna hålla i futtiga 2-3 år?
 3. Dell, HP och Lenovo bla. Sök och du skall finna: https://www.google.se/search?q=cpu+throttling+dell+hp+lenovo&oq=cpu+throttling+dell+hp+lenovo Fysikens lagar sätter begränsningar i små utrymmen. Det borde inte vara så svårt att förstå.
 4. Man kan tro att man befinner sig på Sweclockers eller Nordic hardwares forum av döma av en del av kommentarerna här. Försök att förstå att ALLA tillverkare av laptops måste göra kompromisser pga utrymmet i chassit. Vill man ha maximal prestanda köper man en iMac eller iMac pro, inte en MBP.
 5. Augustus av historikern Adrian Goldsworthy. Nästan klar med den. Rekommenderas starkt för den som är intresserad av den antika historien och då särskilt av den mest kända och framstående av de romerska kejsarna eller principe (den främste) som han själv kallade sig för.
 6. ComputerWorld har uppdaterad sin artikel efter det att Apple släppte sin fix: https://www.computerworld.com/article/3291760/apple-mac/about-that-macbook-pro-core-i9-throttling-story-updated.html De vidhåller att rapporteringen kring det här gränsar till det hysteriska och att det fortfarande till stor del handlar om dåligt optimerad mjukvara.
 7. Reefer

  Läste i tidningen idag...

  Hos min hyresvärd får man inte grilla på balkongen, oavsett vad för typ av grill man använder. Matoset stör grannarna. Helt riktig imo. Vi har en fast grillplats utanför huset som ska användas men nu är det såklart tvärstopp med även den.
 8. Det här är någon slags variant av Moores lag som slagit till. Core i9 verkar dra för mycket energi i förhållande till den kraft som efterfrågas och följden blir en kraftig värmeutveckling. Utrymmet för att bygga ut med mer heatsinks och VMR:s är begränsat i tunna laptop-chassin. Dells senaste två modeller av 9570 har samma problem: https://www.notebookcheck.net/The-Dell-XPS-15-9570-might-inherit-the-same-throttling-issues-as-its-predecessor.302960.0.html Apple försöker iaf fixa det så gott det går. 35 % snabbare för 15" modellen resp 70 % för 13" efter uppdateringen är fortfarande mycket snabbare än föregående modell.
 9. ComputerWorld konstaterar att påståendena om att Apple "throttlar" core i9-processorn pga värmeproblem i sin toppmodell av MBP med stor sannolikhet har med dåligt optimerad mjukvara att göra. Både vad gäller Adobe premier som användes i ett uppmärksammat test på youtube av Dave Lee och själva testprogrammet Cinebench: https://www.computerworld.com/article/3291760/apple-mac/about-that-macbook-pro-core-i9-throttling-story.html
 10. Alltså, när det gäller mig själv så köpte jag min första bärbara år 2003 och sedan dess har jag i genomsnitt haft dem i fem år. 31290 kr dividerat med 60 mån blir 521,50 kr per månad eller 17,13 kr per dag inkl skottår. Hur man än räknar så är det inte mycket pengar. Särskilt inte när det gäller den här generationen av MBP med dess kraftiga prestanda som garanterat är användbar även efter 10 år.
 11. När den anländer och jag börjar insupa mackulturen. Nej, det kommer den inte att göra men det känns som om det är nåt på gång där. Att Apple tar över 10k för en tre år gammal dator håller ju inte längre. Den skulle ha uppdaterats redan förra året egentligen. Tack. Ja, den är väldigt fin. Hoppas man får mycket användning för den. Som sagt, nåt är på g där. Prisskillnaden mellan MBA och MB är för stor idag. Det är därför MBA fortfarande säljer, trots medioker hårdvara.
 12. Den som Cokeman visar ovan. Bar för att jag äntligen köper en MBP nu så kan jag lova att Apple släpper en ny MBA som instegsmodell för konsumenter med sjukt bra speccar för bara 10 lappar.
 13. Japp, 31290 kr blev det inklusive Apple care protection plan. Det kostar att leva.
 14. Osäker på Huwaei:n men de övriga ska ha m.2/NVMe. Kolla på produktivitetstestet där Surface Book 2 kommer sista med bred marginal. Så pinsamt. Excel på Windows och på deras egna datorer ska väl flyta på hur snabbt som helst tycker man. Jag gissar på vidareutveckling av Apple egen proprietära kontakt i kombination med APFS som gör MBP så läskigt snabbt.
 15. Nya MBP smiskar det mesta av motståndet: https://www.laptopmag.com/articles/2018-macbook-pro-benchmarks
×