Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

stigh

Medlem
 • Antal inlägg

  173
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om stigh

 • Medlemstitel
  Bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1984
 • Appleprylar
  Macintosh Plus MacBook Pro 17", iMac 27"
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hej Jag vill ha en Bluetooth-mic (eller en "mygga") hängande på örat och det jag säger skall höras i Macens högtalare eller hellre komma ut på externa aktiva högtalare (direkt eller via Macen). Någon menar att det inte går för att det blir rundgång. (Skype klarar det med en liten fördröjning, så att det inte blir eko.) Vet någon om en sådan lösning finns eller är möjlig?
 2. Tack för bra svar, nu förstår jag. Valde FAT32 på min nya iMac 27" eftersom jag trodde det var nödvändigt, eftersom det var det förra gången (5 år sedan) men BootCamp bytte själv till något annat. Fattade inget men det fungerade när det var klart. Har Windows 7, 64-bitars, på en 100 GB partition för att kunna köra SolidWorks.
 3. Tack Bo_H Med BootCamp? Kanon i så fall! Är det någon hake någonstans, något man måste tänka på eller blir det så automatiskt? Tyckte jag såg något om 32 när jag partitionerade trots att jag hade 100 GB avdelat. Minns kanske fel. Har blivit ombedd att hjälpa till att sätta upp en datasal men misstänker att IT-teknikerna är tveksamma till Mac. Men med en windowspartition på 500 GB och uppstart med Windows kanske man ändå kan få riktiga datorer i salen. Tänkte mig iMacar.
 4. När man gjorde en windowspartition tidigare kunde man bara ha max 32 GB. Nu när jag läser på forumet verkar man kunna ha hur stor partition som helst. Är det så? Formaterade min nya iMac med en partition på 100 GB och Windows 7. Kan jag alltså använda alla 100 GB?
 5. stigh

  Nollställa iPad?

  Har gjort återställ men den heter fortfarande Stigs iPad, inte så kul för den som vill köpa den. Och hur tar jag bort min Dropbox som har connection med ett par kompisars Dropboxar?
 6. stigh

  Nollställa iPad?

  Skall sälja min iPad 1. Hur tar jag bort mitt namn, Stigs iPad, och allt personligt. Och iTunes koppling till mitt Visakort, där det nu går att handla låtar på mitt konto. Formatera Om?
 7. När min MacBook startar upp säger den i slutet av uppstartprocessen "You bet .....". Det är svårt att uppfatta fortsättningen men det är ett eller två ord. Har jag drabbats av virus????
 8. Vi har tre Macar och min MacBook Pro 17" tappar kontakten med AirPort Extreme om jag går mer än 5 meter från AirPorten. De andra verkar det inte var något problem med, en MacBook Pro 15" och en iMac. Har hållit nere Alt och klickat på AirPortsymbolen i menyraden. På min dator står bl.a. Phy-läge 802.11a Kanal 100 (5GHz) RSSI -48 Överföringshastighet: 54 Antagligen Mb/s? Då sitter jag precis vid Extremen och det fungerar bra. Någon som har någon idé varför signalen dör? Kan AirPortkortet i min dator var dåligt?
 9. Tack! Har en äldre MacBook Pro 17".
 10. stigh

  Laddar inte från datorn

  Hej Min iPad (första modellen) verkar ladda ur sig själv. Alltid när jag tar fram den är den i princip tom på kräm, 3 % kvar var det nu. Ansluter jag den till datorn står det Laddar inte vid batterisymbolen. Måste jag ställa in något? Är nästan ny på iPad. Gör jag något fel. Den kan laddas med strömadaptern.
 11. Efter uppdatering av MacOS till 10.6.7 fungerar inte Canonskrivaren LBP5050. Den har blivit så fin av sig att den bara vill skriva ut bilder. Låter helt tokigt men finns det bara text på en sida händer ingenting, finns det en bild också skrivs bilden ut men inget av texten. Canon jobbar hårt på problemet men vet inte hur de skall fixa det. Ett av råden jag fick var att försöka få hjälp av Apple att gå tillbaka till MacOS 10.6.6. När Canon har fixat problemet lägger de väl ut en ny drivrutin, får man hoppas.
 12. Ja, jag har skakat. Enda fel jag kan tänka mig är att jag har fyllt på för mycket toner. Brotherpatronen var mindre. Verkar komma ut lite på gummi(?)duken vid uppstart innan den säger att jag skall byta ut den. De andra verkar inte släppa ifrån sig något vid uppstart. Skrivaren säger Replace Toner Cartridge Magenta. (Magenta var det, skrev nog att det var den svarta först.)
 13. Att skrivarhuvudet sitter i bläckpatronen på HP har man alltid sagt. Jag har en HP5180 och den skriver inte ut rött trots ny bläckpatron. De andra färgerna fungerar. Försäljaren påstod att HP5180 suger tillbaka färg som inte använts efter avslutad skrivning. Måste det då inte finnas något rör? Och som då kan torka? I så fall är det det röda röret som har torkat.
×
×
 • Skapa nytt...