Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mjg

Medlem
 • Antal inlägg

  2 929
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om mjg

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 2000-10-02

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Södermalm Sthlm (ursprung=Västerbotten).

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1987 (Macintosh Plus).
 • Appleprylar
  G5 Quad, TiBook & iMac 24" alu.
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Adios MW-forum. Jag tittar in varje halvår och kollar om ni fått "nya servern" :-D.
 2. Jomen...det är ju en mjukvarugrej. Man kan väl göra nästan vad man vill med en iPhone - som trots allt är en dator med inbyggd skärm - en SuperMini-iMac :-D Om Apple har tagit fram ett avancerat språkstöd för Japan så har man säkert lagt in en baggis som QR-stöd. Eller så kommer det med en update...eftersom Apple har för vana att släppa halvfula prylar som ska fylas på i några år (det är ju ett av nöjena).
 3. Jo, USA borde heta Amerikas Förenta Delstater. Ibland blir det fel i språköverföringar (man undrar vad som hände när t.ex. tyska "öl=olja" blev maltdrycken "öl" på svenska :-D :-D). Nå, vi säger ju i alla fall "delstat" när vi talar om enskilda delstater - man säger ju "delstaten Californien", eller "av alla delstater är Texas den mest oljerikaste".
 4. 1. Att ett hightech-företag jagar läckor är logiskt och sunt. Hemligt utvecklingsarbete är grunden för deras existens. 2. Nicholas Ciarelli har låtit sig köpas - summan är okänd men stor så klart. Detta är också logiskt - jag skulle också ta stålarna. 3. Ingen grundlag angående informationsfriheten har kränkts. Inga demokratiska och mänskliga rättigheter har kränkts. Det var en uppgörelse - en gynnsam förlikning för båda parter. Vill man rysa av 1984-ångest så ska man kolla in vad EU och Sverige håller på att införa när det gäller t.ex. informationsövervakning. That is scarry shit.
 5. iPhone kommer att bli en veritabel supersucce i Asien - och definitivt i Japan. Varför? Jo, alla som är bekanta med teckenskrivande asiaters sätt att skriva fonetiskt med latinska bokstäver och välja tecken on the fly inser detta. Jag tror inte någon annan mobil idag kan göra det enklare och rationellare att skriva t.ex. kanji än iPhone med sin stora skärm och säker ett genialt och snabbt teckensystem (reflektera en stund på hur iPhone's skrivsystem funkar i väst - fundera sedan en stund på hur detta system kan användas för teckenskrivning). Detta försprång är borta om ett år när alla stora tillverkare kommit med tryckkäsnliga bjässeskärmar. Att man i japan länge haft mobiler med en miljon funktioner och teve och brödrost är en anna sak - dom är precis som alla andra männsikor på jorden och använder en bråkdel av dessa funktioner. Prat, sms och mms är den stora grejen även i Japan så klart....vem tror på allvar att någon - ens en japan - tittar på film/teve med dessa små skärmar. Det är ju inte gratis heller..och dom använder samma batterier som i övriga världen :-). Japanska IT/tech-företag testar ALLT IRL och sorterar sedan bort smörjan (det mesta). Dessa tester gör man på hemmaplan och den felaktiga analysen i väst är att det är stabila och etablerade system som bär sig. Så är det inte. I stort så konsumerar japaner samma IT som alla andra på planeten.
 6. Nja...barnsjukdomar...hehehe...Leopard fungerar bara fragmentariskt i ett SMB-nät. Detta är big shit. Very big shit.
 7. mjg

  Sonen knarkade

  Vad ska man med ett löjligt spel till när man har en fet joint i munnen? Ge grabben stålarna istället så att han kan handla lite sötsaker. :-D :-D Eller ett frikort till rehab beroende på hur man ser på marijuana.
 8. Jag slutade fira jul för 20 år sedan :-). Deltar inte alls dekadensen. Håller mig dessutom borta från alla köpkyrkor hela december så jag slipper se eländet. Nu har jag en tvååring - fortfarande lyckligt ovetande om den kollektiva psykosen - men nästa år kryper jag till korset och går till släktsamling med tomte och allt. För lilltösens skull. Jag ska dock göra alt för att skydda henne från den värsta dekadensen och det smaklösa hyperkonsumerandet. Däremot firar jag alltid Jesus födelsedag - en av våra stora filosofer och profeter - men det är ju en helt annan sak...det har ingenting med julen att göra...det handlar om kontemplation och ödmjuk småskalighet.
 9. Jo, de e sant - ville bara inflika en annan dimension om FW som många inte känner till...och som förklarar varför man fortfarande lägger ner miljarder på att utveckla gränssnittet och att det inte är "dött". Sen - att peze's inte anammat det är en annan sak - peze's levereras väl fortfarande med floppystationer :-D. Nå - vi har fem PC-laptops på jobbet - medle- och höpresterande (IBM, Sony och en sån där som man aldrig kommer ihåg vad dom heter - billig i miljardupplaga); alla dessa har FW. Alla fetare/snabbare externa diskar kör ju också FW. Vad som förvånar mig är att denna nya standard kommer, ty alla i min branch som vill upp ett snäpp från FW400-800 går till eSATA. jag trodde - och tror fortfarande - att eSATA blir nästa standardinterface på alla burkar.
 10. FireWire - åtminstone 400 - är inte stendött. Tvärtom så är det en standard inom t.ex. professionell video. Köper man en fet videokamera så har den SDI, FireWire (och ibland analog komponent) för videostream. En professionell DVD-rekorder - och konsumentrecorders också för den delen - har FW som interface. Semiprofessionella videomixrar kör med FW. Köper man en Panasonic HD-kamera (tex. den fina lilla HVX200) och vill spela in direkt till t.ex. FireStore's videohårddiskar så är det - just det; FW som gäller. Köper man ett fett ljudkort - riktiga grejer - så är det givetvis FW som gäller. FW är en mycket innarbetad industristandard inom professionell och semiprofessionell video- och ljudproduktion. Även den grafiska branchens proffsgrejer är FW (även om USB alltid också finns där). USB är för skrivare, MIDI och möss. :-D FW behöver alltså ingen dator - det är fristående interface. Detta går egentligen inte att jämföra med USB. Allt detta gäller FW400.
 11. Sen behövs bara snabbare hårddiskar med snabbare buffring så kanske vi kan se hastigheter som närmar sig 50% av denna nya teoretiska hastighet :-D Det kommer att ta ca. 40-60 sek. att kopiera en DVD - inte 10 sek. Jag sätter en hundring - någon som sätter emot? Feta pipelines som kopplas till sugrör på varje ände har vi många av :-D Mvh; Glädjedödaren.
 12. Toast har en fin liten kryssruta man kan klicka i om man vill: "Use Fit-to-DVD compression..."
 13. Det finns en mindre standardkontakt för Toslink - en spetsig "pinne". Kablar med denna på ena sidan och vanlig kontakt på andra har vi som använder MD-spelare använt i över 10 år. Finns att köpa på alla välsorterade butiker i branchen. Kanske är det en sådan som ska tryckas in i Macens kombikontakt (som är en kontakt som tar både analog minitele och minitoslink)...? Annars fins såna här: http://www.kjell.com/?item=37389&path=
 14. Klart den kan spela in mpeg2 ("DVD") - det kan alla sticks...det är det formatet som digitala sändningar är i - flödet kranas bara ner till hårddisken. Kan den däremot packa om detta till H264 i realtid (inbyggd hårdvarukomprimerare) så är den unik. Annars är detta en kvasinyhet - alla sticks är som denna stick. Jo...och givetvis är det så att allt hänger på om man får in någon kanal - vilket skule förvåna mig om man bor på t.ex. Södermalm i Stockholm...om man inte har en fet takantenn förstås.
 15. 10.5.1 är inget för professionell användning i nätverk. Har stora svårigheter med smb-nät och förlorar kontakten med diskar/servrar som slumpmässigt faktiskt kontaktats ibland. Allt är pinsamt uselt - beta så det lyser om det. Jag är övertygad om att Apple jobbar febrilt med denna mycket allvarliga bug (Apple vill ju ge sken av att man visst kan köra Macar i företagsnätverk) och att några huvuden rullat på företaget. Min iMac hemma förlorar också kontakten med min nätverksdisk efter vila.
×
×
 • Skapa nytt...