MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Jump to content

vdb

Medlem
 • Content count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutralt

About vdb

 • Rank
  Bra
 • Birthday 09/26/1973

Contact Methods

 • Webbsida
  http://www.vanderblij.com

Profile Information

 • Plats
  Norrland
 • Interests
  Klättring, vandring, Mac...uteliv(inte kroguteliv)
 1. Har jag virus?

  Jag har faktiskt haft virus en gång! På min gamla Mac II VX anno 1996. Viruset slog ut ppp-tillägget. Så visst finns det virus! Det viruset gjorde att mitt modem inte längre klarade av att ringa ut, så passa dig...;-)
 2. Hej alla Nikon D80 användare

  Jag har kört mina antika Nikkor-objektiv på D80n. Visserligen måste man ställa om kameran i manuellt läge, men det går ju. För oss som kan höfta slutartider och bländare. Men exponeringsmätaren visar ju också.
 3. oväsen i G4...

  Är det nån som vet ifall man kan mecka ut ett elaggregat ur en bw och sätta i en G4? Jag håller på att bli tokig på oväsendet!!!
 4. Jag har faktiskt haft ett virus i min gamla mac II vx! Som satte sig på kontrolpanelen PPP! Vilket gjorde att den inte ringde upp längre, jag och en kompis fick det samtidigt. Det enda vi gjorde då var att installera om just den kontrollpanelen...annars j´har jg aldrig haft visurskydd(ja inte mer än att jag kör mac då...) Har liksom aldrig behövts!
 5. vdb

  Slätterne Gård, är det inte där Jamila Berg härjar? KAnske har du isåfall sett mig, jag brukar vara med på alla tävlingar på Wången eftersom jag sitter I Gneististyrelsen(om du håller på med isisar). Håller i allt det tekniska på tävlingarna. Själv jobbade jag på en för de flesta islandstokiga känt ställe på island som heter Eldhestar i 2 år...sen de sista åren jobbar jag åt Land&hestar/Hestakrainn! Bekant?
 6. vdb

  Men borta hos er finns det väl gott om hovisar? Ni har ju Nordviksskolan med alla de eleverna och lärarna Ingela och Anneli som bor i sundsvalltrakten? I hela jämtland/härjedalen finns det 8yrkesverksamma hovisar på alla hästar...
 7. vdb

  Skor både rid, och travare. Innan jag började hovslagarskolan hade jag bara hållt på med islänningar med ridning och skoning. Sen gjorde jag min praktik i 23 veckor på Wången där jag bara skodde travare och en och annan privatridhäst. Enda skillnaden egentligen är skorna, förutom travtränaren då som alltid vill ha det väldigt specifikt skott...
 8. vdb

  FAst raggar du ihop ett gäng så kan jag komma ner och fixa alla på en gång...Vart ligger Hassela? Faktum är att man häruppe gladeligen kör 10mil enkel för EN skoning...
 9. vdb

  Norrland--> Granbo, fast ingen vet var det ligger. Vi bor bara 3hushåll där! Lit-1mil, Östersund 4mil, vadådå? Behöver du en hovslagare att smida om din dator?
 10. vdb

  Smida....jag kan smida till en sko eller ett sjukbeslag, men jag svär och drar mig för det in i det längsta. Men gamla gubbar brukar säga att: Kallsmeder och kyrkans lärde män ska med fan bedrivas... Jag vet inte. Cyberpet: Media är faktiskt min grej, men inte anställningsvilkoren...efter att ha varit "behovsanställd" med enmånadskontrakt i taget så lessnade jag efter 10 år. Känns skönt att jobba med kroppen istället. Och Yes! Jag använder fortfarande Photosjope 1.0 vid högtidliga tillfällen!
 11. var kan jag köpa....

  vart kan man köpa ett internt modem till en Blådåre? Denna fråga eftersom jag bor i den del av landet där Telia tydligen anser att det är överflöd att bygga ut nån adsl/bredband... Och nån vanlig modemport finns ju inte heller på den modellen. Eller finns det nån här som har ett över i sin burk? Hils Daniel
 12. vdb

  ...före detta fotograf, före detta radiopratare, före detta bildredaktör, föredetta skådis, före detta lärare. Numera omsadlad till hovslagare!? Som haft mac sen datorerna hette "tvååttisexa". Hade först en Mac II vx, 20 megram och 240meg hd! Hade sedan en hög 6100or med varierande konfigurationer som alla pajade en efter en . Körde därefter ett tag med kraftbook 180gråskaleskärm, sedan med den tunga 5300 med utökad disk. Fick sedan en 7500 som uppgaderades och uppgraderades och uppgraderades till förbannelse på alla uptänkliga sätt. Minne v-minne, grafikkort, processorkort och mer minne. Slutklämmen såg den ut så här: 416meg ram, 10gighd ati-16meg grafikkort G3proc. Sen gick det inte längre att motivera dens existens så då blev det en beggad G4 istället som redan nu efter bara ett år känns seg och gammal... MEN! Jag är en lycklig ägare av en Original uppsättning av Adobe Photoshop 1.0 EttPunktNoll Den ska ramas in en vacker dag. Ett tag i livet levde jag för att klättra i berg, nu ligger mest min DYRA utrustning och rostar... Nu försöker jag skida slättförs i sltället.
 13. Tangentbordslayout?

  Af hverju? Varför funkar inte tex isländsk tangenbordslayout i Microshit-program, men ialla andra X-program?
 14. Varför matas alla CD-skivor ut?

  haha.....kompisens son lekte garage med den gamla vhsaren! Så då blev det en ny dvd istället!
 15. kattstrul...

  Oj! Här snackar vi hitech-lösningar!
×