Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Arood

Medlem
 • Antal inlägg

  78
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Arood

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1990-12-17

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.purrito.net

Profil

 • Plats
  Robertsfors

Macanvändare

 • Appleprylar
  iMac, iPhone 3g
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ctrl+Piltangenter funger fint för mig iaf. Samt två-finger-swipe på en Magic Mouse eller tre-finger-swipe på en trackpad. Du lägger till fler skrivbord (ungefär som det var i Spaces, fast bara en rad vad jag vet) genom att klicka på + uppe till höger när Mission Control är igång.
 2. Du kan väl sortera dina program i undermappar i Program-mappen?
 3. I den första fliken, "Tangentbord", finns en checkruta som säger "Använd F1, F2, osv. som vanliga funktionstangenter". Se till att den inte är aktiverad.
 4. Skulle nog lägga upp filen nån annanstans, exempelvis Dropbox (tror adressen är getdropbox.com). Går fort och man kan använda den till andra saker med.
 5. Det finns säkert nåt trevligt program i terminalen för sökning också. Men ett GUI är ju trevligast (jag rekommenderar EasyFind också).
 6. Gissar på att windows-versionen inkluderar Webkit, medan Mac-versionen utnyttjar ramverket som även används av andra program. Fördelen på Mac-sidan blir att ramverket är up-to-date och nackdelen på windows-versionen blir att iTunes blir onödigt mycket större än den behöver vara. Bara en teori dock.
 7. Du bör alltid ha din dator up-to-date. Det kan låta skrämmande med alla som stött på buggar efter uppdateringar, men det är nog betydligt fler som har fått en mycket bättre dator efter uppdateringarna (inklusive mig själv, tror 10.5.7 fixade de flesta felen jag stött på). Det är bara att ingen skriver om när saker och ting fungerar bra. Anledningen till att iTunes 9 kräver nyaste Safari antar jag är för att iTunes 9 använder sig av nyaste WebKit (webbläsarmotorn) som används i Safari. Finns ingen anledning till att hålla sig kvar på Safari 3 (de har ju till och med gett upp tabs-on-top som betan hade, så nu ser den nästan likadan ut). (och _om_ du nu skulle få problem finns det massor av folk här som gärna hjälper till ^^)
 8. Ser ut som Billings, ett program som håller koll på hur mycket du jobbar.
 9. Jag har en hubb från Deltaco, vet inte var den är köpt men tror det är Clas Ohlson eller liknande. Den har en ganska simpel design, fyra usb-portar och det finaste är att den har extern strömförsörjning men fungerar även utan.
 10. Jag köpte min iMac med hjälp av min far plus mitt CSN-kort, lånet står alltså på min far men jag fick ändå studentrabatten. Ringer man Apple Store kan man få hjälp att ordna detta (men då gäller du att du har en far eller liknande som är villig att hjälpa till ).
 11. GPS ska finnas i EXIF-standarden har jag för mig så svaret är nog Ja, det bör lagras i filerna och det bör fungera i iPhoto. Du kan ju alltid köra test-versionen och se.
 12. Windows-partitionen är väl troligtvis formaterad som NTFS och då kan inte Mac OS X ändra namnet på den alls (inte utan drivers för det iaf). Ifall du hade haft drivers som klarade namnändring så tror jag inte det skulle hända något speciellt eftersom det bara är ett namn (vilket varken OS X eller Windows bryr sig om).
 13. Ser ut som fel i teckenkodningen. När du sparar en .txt-fil i Windows XP kan du välja vilken kodning du vill använda (ANSI brukar vara standard där antar jag), prova UTF-8 eller nåt istället.
 14. Man kan även gömma den genom att sätta en punkt i början av enhetens namn (detta måste göras i Windows). *nix-system klassar detta som att en fil/mapp/hårddisk ska vara automatiskt gömd.
 15. Det här är bara en gissning, eftersom jag inte testat, men jag tror alla SMS och kontakter stannar kvar. Dock försvinner musik och film eftersom det blir ett nytt iTunes-bibliotek för iPhonen.
×
×
 • Skapa nytt...