Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mathisen

Medlem
  • Antal inlägg

    53
  • Gick med

  • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Mathisen

  • Medlemstitel
    På gång
  • Födelsedag 1964-02-13

Macanvändare

  • Macanvändare sedan
    1988
  • Appleprylar
    MacBook Pro 13" Touch Bar (Late 2016), iPad Mini, iPhone Xs
  • Bytt från pc
    Nej

Senaste profilbesöken

337 profilvisningar
  1. Efter att ha varit borttappad i över ett halvår kom min dotters MacBook Pro nyligen fram. (13 tum, retina, late 2013.) Nu visar den ett varningsmeddelande om dålig batterikondition. Jag lämnade in den idag på en auktoriserad Apple-verkstad, som säger att ett batteribyte kräver att hela topcase byts ut. Det skulle kosta över 5.000 kr. Fråga 1: Finns det någon chans att batteriet egentligen är OK, men lite tillfälligt trött efter att ha legat urladdat så länge? Fråga 2: kan det verkligen vara möjligt att ett batteribyte kräver byte av topcase?
  2. Just på DN kan det vara en effekt av att du använder adblocker (om du gör det). Har samma problem.
  3. Jag har liknande problem, och håller på att bli galen. Jag har Comhem-modem (bryggad Netgear) kopplad till TimeCapsule och sedan via homeplugs och kabel en AirPort Extreme på övervåningen, inställd på att utöka nätverket (har följt den automatiska rekommendation som kommer upp i AirPort-verktyg). Till denna har jag även PS4 och ATV inkopplade direkt via kabel. Sonens PC är också ansluten till (en egen) Homeplug och går därmed via kabel/homeplug direkt till TimeCapsulen. Har även två Expresser som jag ibland kopplar upp trådlöst till samma nätverk, men det bara spär på problemen, så dessa har jag nu kopplat ur. Det som händer är att det trådlösa nätverket titt som tätt "fryser". Ibland får man kontakt med antingen TC:n eller Extremen (syns i AirPort-verktyg), ibland inte till någon. Det händer även att jag har internetuppkoppling trots att ingen av enheterna syns i AirPort-verktyget. Varianterna på fel är så många och oförutsägbara att jag har svårt att veta hur jag ska felsöka. Ibland går alltihop ner, alltså även t ex PC:ns anslutning som alltså inte är trådlös. Ett försök till kopplingsschema: Comhem Basstation (Bryggad) I I TimeCapsule I I Homeplug_____Homeplug______PC I I Homeplug I I AirPort Extreme________PS4 och ATV
  4. Har haft SHB Bank-ID på kort många år. Blir problem ibland. Ring SHB support. Min erfarenhet är att det går snabbare att få hjälp där än att felsöka och lösa själv.
  5. Efter mycket kollande och testande har jag troligen hittat lösningen. (Airport-uppkopplingen kändes lite instabil jämt, förutom symtomen med Safari/DuckDuckGo.) Via Aktivitetskontroll såg jag att "Devolo Cockpit" låg och jobbade ganska hårt hela tiden. Det är ett program jag installerade för att konfigurera nätverket hos mina föräldrar för flera månader sedan. Jag hade det kvar i datorn, men inte igång. Trots det låg det uppenbarligen och stökade i bakgrunden. Avinstallerade, och problemen försvann. Jag är har inte kunskaperna att bedöma varför, men gissar alltså att detta var felet.
  6. Jag har försökt att analysera var problemet ligger och är trots allt inne på att det är något skumt med Safari, som är allmänt segt och struligt. Tycker däremot att Firefox funkar felfritt, även när det gäller DuckDuckGo. (Skulle förstås kunna använda Firefox istället för Safari men vill inte det.) Jag har rensat historik och sett över tillägg och insticksfiler. Finns det något mer jag kan göra för att "fräscha upp" Safari?
  7. Ja, det låter likt. Men det skumma är att om jag lyssnar på musik via AP Express samtidigt bryts även musiken tillfälligt. Alltså bör det väl inte vara hos DuckDuckGo som felet ligger?
  8. Jag har upptäckt ett märkligt fenomen: När jag gör en sökning på DuckDuckGo (som jag använder som förinställd sökmotor i Safari) skriver jag förstås in sökningen direkt i Safaris adressfält och trycker på retur. Då bryts ofta internetuppkopplingen. (Eller wifi, har inte kunnat utröna var avbrottet de facto sker.) Om jag sedan trycker retur en gång till ansluter datorn igen. Mycket mystiskt. Har inte upplevt problemet med någon annan sajt. Några tips? Jag har senaste MacBook Pro med macOS 10.12.3 och Safari 10.0.3. Använder Telia men via AirPort Extreme och AirPort Express till den bryggade Technicolor-router/modemet.
  9. Tack för svar, jag testar. Apple Music har jag själv startat, men iCloud musikbibliotek har jag inte aktiverat medvetet. Kanske är det ena en effekt av det andra, vad vet jag.
  10. Kan tydligen inte redigera post, men jag menar naturligtvis iCloud-musikbibliotek, inte "iCloud Music".
  11. Jag har just bytt från iPhone 6 till iPhone 7. Nu visar det sig att iCloud Music är förinställd och jag har plötsligt inga lokalt lagrade filer i mobilen. Jag har massor av köpt musik och filer som jag själv rippat från egna CD och jag vill gärna fortsätta att ha alltihop lagrade lokalt, på både dator och mobil, och synka dem som tidigare. (Ja, jag vet att man kan streama alltihop, men det är inte vad frågan gäller.) Jag kan förstås hämta filerna till mobilen via musikappen, men då måste jag tydligen gå in i varje album och sköta det manuellt. Ett jävla jobb. Kan jag istället bara stänga av iCloud Music och synka enheterna själv som tidigare, eller riskerar jag att även filerna på datorn "försvinner" då? Har försökt hitta info här i forumet och på Apples supportsidor, men känner mig ändå inte säker på vad som gäller.
  12. Det visade sig att båda filerna finns. Om jag exporterar bilden kommer både jpeg och raw med. Gillar inte att påstå att det var bättre förr, men måste säga att jag föredrog när bildbiblioteket var en vanlig mapp där det gick att gå in och se respektive fil snyggt inlagd.
  13. Jag har en Fujifilm X-E2 som jag har ställt in på att spara bilderna som både jpeg och RAW. När jag importerar bilderna till programmet Bilder kan jag bara se och arbeta med jpeg-versionerna. Vart tar RAW-filerna vägen? Och varför har mina bilder ett "J" på sig, som de inte haft när jag bara körde rena jpeg i kameran? Jag kör Mac OSX 10.11.5 och har installerat alla tillgängliga uppdateringar.
  14. Min son har en Macbook Pro 13" mid 2010. Nu har en tangent lossnat. Det går att snäppa fast den igen men den sitter dåligt. Efter att ha googlat och tittat noga på det vita fästet under tangenten ser jag att en liten pigg saknas. Har förstått att fästet går att byta, men hur/var kan man få tag på ett nytt?
  15. Hittade nu en "visa allt" som dyker upp till vänster i en av listerna när man söker. Jag hade tydligen inställt på "inkorg" vid sökning. Osäker på om det sett ut så förut, eller om det är nytt. Hursomhelst har jag löst mitt problem.
×
×
  • Skapa nytt...