Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mathisen

Medlem
 • Antal inlägg

  58
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Mathisen

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1964-02-13

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1988
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13" Touch Bar (Late 2016), iPad Mini, iPhone Xs
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

471 profilvisningar
 1. Pratade med Apple-supporten igår. De hade inget annat råd än att återställa mobilen till fabriksinställningar och sedan läsa in säkerhetskopia. Har inte hunnit göra det ännu, men ska se om det hjälper.
 2. Tror inte min leverantör stödjer push. Jag har det påslaget men det är bara icloud-kontot som ”pushar”. Det har alltid funkat. Problemet jag har gäller de konton som ligger hos annan leverantör (Crystone). Dessa funkade fläckfritt i åratal innan iOS 13 kom.
 3. I beskrivningen av iOS 13.3 står att den "Åtgärdar problem i Mail som kan förhindra hämtning av nya mejl." Samma i uppdateringen innan. Tyvärr har jag just det problemet med min iPhone XS trots uppdateringar. Jag har tre konton med vanlig IMAP utan push och exakt samma inställningar som på datorn. Ändå hämtar iOS inte alla mail. Enda sättet är att starta om appen. Då gör den en första hämtning där allt kommer med, men sedan är problemet detsamma igen. Frustrerande, och lite farligt eftersom jag kan missa viktiga jobbgrejer utan att jag märker det. Någon som känner till problemet och lösningen?
 4. Lyckades lösa detta själv, mer eller mindre av en slump. Det visade sig att systemet/programmet plötsligt inte gillade att min Dropbox-mapp låg på skrivbordet. Jag gick in i Systeminställningar –> Integritet –> Filer och mappar. Där markerade jag att Dropbox skulle ha tillgång till skrivbordet. Alternativet fanns där utan att jag behövde lägga till det själv. Bara att kryssa i.
 5. Uppgraderade till Catalina idag, och kan därefter inte starta Dropbox. Istället kommer en varningsruta upp som föreslår att det är behörighetsfel. När jag kollar på Dropbox supportsidor föreslår de att jag ska in i Terminalen och joxa. Jag har aldrig någonsin behövt göra det förr och tänker inte göra det den här gången heller. Någon som har upplevt samma problem och har en lösning?
 6. Efter att ha varit borttappad i över ett halvår kom min dotters MacBook Pro nyligen fram. (13 tum, retina, late 2013.) Nu visar den ett varningsmeddelande om dålig batterikondition. Jag lämnade in den idag på en auktoriserad Apple-verkstad, som säger att ett batteribyte kräver att hela topcase byts ut. Det skulle kosta över 5.000 kr. Fråga 1: Finns det någon chans att batteriet egentligen är OK, men lite tillfälligt trött efter att ha legat urladdat så länge? Fråga 2: kan det verkligen vara möjligt att ett batteribyte kräver byte av topcase?
 7. Just på DN kan det vara en effekt av att du använder adblocker (om du gör det). Har samma problem.
 8. Jag har liknande problem, och håller på att bli galen. Jag har Comhem-modem (bryggad Netgear) kopplad till TimeCapsule och sedan via homeplugs och kabel en AirPort Extreme på övervåningen, inställd på att utöka nätverket (har följt den automatiska rekommendation som kommer upp i AirPort-verktyg). Till denna har jag även PS4 och ATV inkopplade direkt via kabel. Sonens PC är också ansluten till (en egen) Homeplug och går därmed via kabel/homeplug direkt till TimeCapsulen. Har även två Expresser som jag ibland kopplar upp trådlöst till samma nätverk, men det bara spär på problemen, så dessa har jag nu kopplat ur. Det som händer är att det trådlösa nätverket titt som tätt "fryser". Ibland får man kontakt med antingen TC:n eller Extremen (syns i AirPort-verktyg), ibland inte till någon. Det händer även att jag har internetuppkoppling trots att ingen av enheterna syns i AirPort-verktyget. Varianterna på fel är så många och oförutsägbara att jag har svårt att veta hur jag ska felsöka. Ibland går alltihop ner, alltså även t ex PC:ns anslutning som alltså inte är trådlös. Ett försök till kopplingsschema: Comhem Basstation (Bryggad) I I TimeCapsule I I Homeplug_____Homeplug______PC I I Homeplug I I AirPort Extreme________PS4 och ATV
 9. Har haft SHB Bank-ID på kort många år. Blir problem ibland. Ring SHB support. Min erfarenhet är att det går snabbare att få hjälp där än att felsöka och lösa själv.
 10. Efter mycket kollande och testande har jag troligen hittat lösningen. (Airport-uppkopplingen kändes lite instabil jämt, förutom symtomen med Safari/DuckDuckGo.) Via Aktivitetskontroll såg jag att "Devolo Cockpit" låg och jobbade ganska hårt hela tiden. Det är ett program jag installerade för att konfigurera nätverket hos mina föräldrar för flera månader sedan. Jag hade det kvar i datorn, men inte igång. Trots det låg det uppenbarligen och stökade i bakgrunden. Avinstallerade, och problemen försvann. Jag är har inte kunskaperna att bedöma varför, men gissar alltså att detta var felet.
 11. Jag har försökt att analysera var problemet ligger och är trots allt inne på att det är något skumt med Safari, som är allmänt segt och struligt. Tycker däremot att Firefox funkar felfritt, även när det gäller DuckDuckGo. (Skulle förstås kunna använda Firefox istället för Safari men vill inte det.) Jag har rensat historik och sett över tillägg och insticksfiler. Finns det något mer jag kan göra för att "fräscha upp" Safari?
 12. Ja, det låter likt. Men det skumma är att om jag lyssnar på musik via AP Express samtidigt bryts även musiken tillfälligt. Alltså bör det väl inte vara hos DuckDuckGo som felet ligger?
 13. Jag har upptäckt ett märkligt fenomen: När jag gör en sökning på DuckDuckGo (som jag använder som förinställd sökmotor i Safari) skriver jag förstås in sökningen direkt i Safaris adressfält och trycker på retur. Då bryts ofta internetuppkopplingen. (Eller wifi, har inte kunnat utröna var avbrottet de facto sker.) Om jag sedan trycker retur en gång till ansluter datorn igen. Mycket mystiskt. Har inte upplevt problemet med någon annan sajt. Några tips? Jag har senaste MacBook Pro med macOS 10.12.3 och Safari 10.0.3. Använder Telia men via AirPort Extreme och AirPort Express till den bryggade Technicolor-router/modemet.
 14. Tack för svar, jag testar. Apple Music har jag själv startat, men iCloud musikbibliotek har jag inte aktiverat medvetet. Kanske är det ena en effekt av det andra, vad vet jag.
 15. Kan tydligen inte redigera post, men jag menar naturligtvis iCloud-musikbibliotek, inte "iCloud Music".
×
×
 • Skapa nytt...