MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

iMarc

Medlem
 • Antal inlägg

  7 284
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  7

iMarc vann dagen: 8 januari 2017

iMarc hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

341 Fantastiskt!

Om iMarc

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2004
 • Appleprylar
  Mac mini 2.6/8GB/1TB-KSW. iMac G3 Indigo 350MHz
 • Bytt från pc
  Ja
 1. iMarc

  Hur jag mår idag-tråden

  Tack Axelman. Önskar dig allt gott också.
 2. iMarc

  Hur jag mår idag-tråden

  Tack Wall7 och Axelman. Problemet är att jag har nästan ingen energi och orkar inte mycket i vardagen. Minsta motgång så hamnar jag i soffan direkt, men det blir det ju inte bättre av heller. Det värsta är ångesten, sorgen, ensamheten och isoleringen. Det tär på mig för varje dag som går. Har bett att få antidepressiv medicin i flera veckor nu men läkaren är aldrig på plats eller är upptagen.
 3. iMarc

  Hur jag mår idag-tråden

  Själv mår jag inte bra alls. Har en utmattningsdepression och en form av PTSD. Så varje dag är en kamp.
 4. iMarc

  Världen idag

  Själv känner jag stor oro över Trumps och Kim Jong Uns planer. Är orolig över hela världsutvecklingen, terrordåd, det ökade våldet sprider sig, samt de snabba klimatförändringarna.
 5. Efter 2 timmar kom en notis, välkommen till Mac OS High Sierra. Time Machine..Ska tydligen ta 22 timmar för drygt 50 GB. Börjar undra om det går troll i datorn
 6. Sant 😉. Ska låta den vara "ifred" några timmar nu ☺
 7. Omstart tar längre tid än normalt. Men som det är nu fungerar systemet, men datorn är seg, vet inte om det har att göra med att Time Machine är igång och slukar mycket RAM. Ska låta Time Machine jobba färdigt och se hur det blir sedan.
 8. Ska se vad som händer då alla program installerats. Har uteslutit Dr Cleaner denna gång. Sedan starta om datorn.
 9. Ska testa detta sedan. Håller på och installerar Pages. Tar evigheter trots 300Mbt
 10. Nej inte bytt något. Nu under installationen så la datorn av. Tryckte på startknappen och fick upp en skärm med en hårddisk och frågade efter disk password. Matade in lösenordet och nu fortsätter installationen.
 11. Och det konstiga är också att den väljer HS istället för Sierra som datorn levererades med.
 12. Installationen gick bra. Laddade ned Pages, Numbers, Keynote, GarageBand. Körde skivverktyg och startade om datorn, då fick jag upp en svart skärm med text på olika språk att datorn inte kunde starta pga ett fel, och att man skulle vänta några sekunder eller trycka på valfri knapp på tangentbordet. Gjorde detta och datorn startade om med samma problem. Stängde av datorn och startade med command+alt+r och raderade Macintosh HD igen och nu är det en installation över internet istället och HS. Fattar inte vad som blev fel förut.
 13. Startade med kringla+r. Raderade Macintosh HD.MEN systemet som installerades blev High Sierra och inte Sierra som medföljde datorn ☺
 14. Raphael. Då startar jag med Kommando+Kringla+r Öppnar skivverktyg, markerar Macintosh HD och raderar den, väljer Mac OS Extended Journaled och GUID partition map. Avslutar sedan skivverktyg och väljer reinstall Mac OS?
 15. Jepp ska ordna med detta i morrn.
×