Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

maqs

Medlem
 • Antal inlägg

  149
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om maqs

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-04-25

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.todust.com
 • Facebook
  https://facebook.com/Todustmetal

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Lund
 • Intressen
  Musik och multimedia.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  MacBook Pro (13" Early 2015), 16GB Ram, 3,1GHz Intel Core i7 - iPhone X - Apple Watch 3 - AirPods - AppleTV3 - AppleTV4 - AirPort Extreme
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

607 profilvisningar
 1. Har betydligt bättre räckvidd med min AirPort än vad jag hade när jag körde ComHems C2 som router. Band stearing funkade dåligt på C2, ComHem rekommenderade mig att stänga av det, supporten sa själva att det funkade dåligt, har aldrig haft problem med det på min AirPort. Sen laggade typ allt, fick dålig ping till och med när jag körde med fast lina rätt in i C2 när jag spelade spel. Skulle jag kolla Netflix på min AppleTV (via WiFi, spelade ingen till om jag valde 2,4 eller 5ghz) så var det alltid typ 20 sekunder pixlig bild innan det blev bra bild. Så blir det aldrig med AirPorten. Mitt omdöme är att det är en dålig produkt. Har googlat den en hel del när jag hade den, och visst, jag kan ha haft otur, men jag läste om en kille som hade skickat tillbaka och fått den utbytt 3 gånger och det fungerade ändå aldrig tillfredställande. Men visst, man ska inte döma en produkt utifrån en användares kommentar.
 2. Vilken router är det du har fått? Jag fick (låna) en C2 för någon månad sedan, men den lirade så dåligt med min AirPort Extreme så jag skickade tillbaka den och fick ComHem att återansluta min gamla Compal router/modem istället (efter X antal samtal med ComHems support). Aldrig haft problem med bryggläge på Compal, men när jag körde bryggat på C2 så fick jag antingen som du, dubbel NAT i AirPort, eller så funkade det i 5 minuter och sedan stod det ingen internetanslutning och orange lampa i AirPort. Och jag anser mig ändå ha hyfsad koll på nätverk, modem, routrar osv. Detta bidrar kanske inte så mycket till din frågeställning, ville bara ventilera mig när jag såg detta och jag hoppas att du får bättre lycka än vad jag fick.
 3. Sorry, jag var inte till någon hjälp, upplever inget ”glapp”.
 4. Jag har ett rätt rejält tilltaget skägg just nu och har inte märkt av detta fenomen på mina. Men visst, det skulle klart kunna vara så att jag har dom i en vinkel så dom inte går emot skägget. Måste undersöka om jag kan återskapa problemet. 😀 Återkommer när jag har fått möjlighet att testa, är för trött för att prata i telefon ikväll. 😎
 5. Jag har över huvud taget inte påstått att det är något annat än ett sätt att synkronisera bilder mellan enheter, och att det fungerar utmärkt för mig och har så alltid gjort. Tråden handlar om huruvida vi kan hjälpa TS att få synkningen att funka över iCloud eller inte. Inte hur du upplever att tjänsten fungerar jämfört med andra liknande tjänster. Huruvida TS gör backup på sin enhet eller inte har inte med frågeställningen att göra. Alternativen du föreslår är inte heller primärt backuptjänster.
 6. Du borde nog lägga till ”för mig”. Jag har aldrig haft problem eller krångel med iCloud och Bilder. För mig funkar det som en dans och jag har använt funktionen sedan dom lanserade den. Känns dumt att döma ut det bara för att du inte har fått grepp om det.
 7. Jag är hemskt ledsen att jag missade detta. Självklart menar jag hur dom sitter kvar. Tack för att du rättade mig. Är nog många som överhuvud taget inte förstod andemening i vad jag skrev så det känns bra att du förtydligade detta. Bra att du styr upp i trådarna. 👍
 8. Att det inte skulle vara någon skillnad i hur dom sitter är bland det dummaste jag har hört. Jag upplever att AirPods sitter betydligt bättre i örat än EarPods. Om det sedan beror på sladd, tyngd eller what ever spelar ju ingen roll om effekten faktiskt är påtaglig. Ljudet är det ju ingen större skillnad på dock. Sen hur smidigt dom sömlöst funkar mellan dom olika Apple-enheterna man har i hemmet och hur lätta dom är att sätta i och ta ut är ju bara helt fantastiskt. Inget pillande med att få dom rätt i öronkanalen, bara att låta dom glida in i ytterörat. Jag tycker dom är helt klart värda sina pengar (även om jag inte hade börjat gråta om dom var billigare).
 9. Dom är i alla fall tagna med mobil, troligtvis iPhone. Får dom mailade till mig. Min lösning har varit att en och en rotera dom 360 grader i förhandsgranskaren, i princip samma metod som du nämner. Men det blir väldigt tidskrävande när man hanterar mycket bilder varje dag. Hade hoppats på någon smidigare lösning. Över tid blir det väldigt mycket tid som går åt till att rotera bilder.
 10. Hejsan. Har ett litet problem: När jag importerar bilder i Word så vrider dom sig 90 grader. När jag kollar bilderna i förhandsgranskaren så är dom stående, men så fort jag lägger till i Word blir dom liggande. Någon som har koll på varför det blir så här? Använder MacOS Mojave
 11. iMovie är ganska begränsat. Jag brukar bounca filmen när jag har skapat en rad med pålägg och sen importera bouncen i ett nytt projekt för att fortsätta med nästa lager.
 12. Tror problemet är att den ena textraden ligger under huvudfilmklippet. Allt som ska klippas in synligt måste ligga över filmspåret.
 13. Hej. Jag undrar om det finns någon möjlighet att via G Suite göra så att användare kan ta ner PDF-dukument till Adobe Acrobat Reader, fylla i dom, och sedan maila dokumentet till valfri mottagare. Jag vill alltså att mappen som är delad på Google Drive ska vara låst för redigering, man ska inte ha tillgång till att ladda upp grejer eller göra ändringar i dokumenten på Driven. Enbart hämta ner dom till Reader på valfri telefon eller platta fylla i dom och sedan maila dom vidare. Finns denna möjlighet? Jag vill alltså att PDF ska vara statiska tills man öppnar dom i Reader på sin enhet, ungefär som om man öppnar en länk till en fil på en hemsida. Vet inte om jag är tydlig, men skulle verkligen behöva en lösning på detta. Om jag sätter en mapp till behörighet att enbart läsa så kan jag bara läsa den, inte hämta hem den. Känner mig lite svamlig, men vet inte riktigt hur jag ska beskriva mitt önskemål tydligare. Om någon har en susning så får ni gärna hjälpa mig. Med svar eller följdfrågor, bara jag kommer vidare. :) Tack och hej så länge.
 14. Jag använder Adobe Acrobat DC Pro till att skapa ifyllbara PDF. Funkar att köra filerna på alla plattformar och program som kan läsa PDF.
 15. maqs

  Backup utan iTunes

  Hejsan där. Jag har gjort bort mig. Jag har haft iPhone sedan den först generationen och följt med bra i programvaruuppdateringarna. Men NU har jag gjort bort mig. Jag köpte ny dator för ett tag sedan och glömde backupa mitt iTunesbibliotek vid övergången. Så vad behöver jag? Jo, jag skulle behöva hjälp med att hitta något sätt så att jag kan backupa telefonen, speciellt apparna, musiken då jag har köpt musik via telefonen som jag vill ha kvar och sms-konversationerna. Kontakter, mail och bokmärke synkas via me.com som dom är inga problem att återställa, och bilderna var ju inga problem att köra över till datorn) utan iTunes och lägga in dom i mitt nya bibliotek. Jag har googlat frenetiskt i flera dagar och lyckas inte hitta någon bra lösning, så nu ger jag upp, kryper till korset och skriver ett inlägg här. Är det någon som har en susning om vad jag ska ta mig till? Eller är min enda möjlighet att blåsa allt innehåll på telefonen? Tacksam för svar. Mvh Marcus
×
×
 • Skapa nytt...