MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

maqs

Medlem
 • Antal inlägg

  141
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om maqs

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1979-04-25

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Lund
 • Intressen
  Musik och multimedia.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  MacBook Pro (13" Early 2015), 16GB Ram, 3,1GHz Intel Core i7 - iPhone X - Apple Watch 3 - AppleTV3 - AppleTV4 - AirPort Extreme
 • Bytt från pc
  Ja
 1. maqs

  Bilder roteras i Word

  Dom är i alla fall tagna med mobil, troligtvis iPhone. Får dom mailade till mig. Min lösning har varit att en och en rotera dom 360 grader i förhandsgranskaren, i princip samma metod som du nämner. Men det blir väldigt tidskrävande när man hanterar mycket bilder varje dag. Hade hoppats på någon smidigare lösning. Över tid blir det väldigt mycket tid som går åt till att rotera bilder.
 2. maqs

  Bilder roteras i Word

  Hejsan. Har ett litet problem: När jag importerar bilder i Word så vrider dom sig 90 grader. När jag kollar bilderna i förhandsgranskaren så är dom stående, men så fort jag lägger till i Word blir dom liggande. Någon som har koll på varför det blir så här? Använder MacOS Mojave
 3. iMovie är ganska begränsat. Jag brukar bounca filmen när jag har skapat en rad med pålägg och sen importera bouncen i ett nytt projekt för att fortsätta med nästa lager.
 4. Tror problemet är att den ena textraden ligger under huvudfilmklippet. Allt som ska klippas in synligt måste ligga över filmspåret.
 5. Hej. Jag undrar om det finns någon möjlighet att via G Suite göra så att användare kan ta ner PDF-dukument till Adobe Acrobat Reader, fylla i dom, och sedan maila dokumentet till valfri mottagare. Jag vill alltså att mappen som är delad på Google Drive ska vara låst för redigering, man ska inte ha tillgång till att ladda upp grejer eller göra ändringar i dokumenten på Driven. Enbart hämta ner dom till Reader på valfri telefon eller platta fylla i dom och sedan maila dom vidare. Finns denna möjlighet? Jag vill alltså att PDF ska vara statiska tills man öppnar dom i Reader på sin enhet, ungefär som om man öppnar en länk till en fil på en hemsida. Vet inte om jag är tydlig, men skulle verkligen behöva en lösning på detta. Om jag sätter en mapp till behörighet att enbart läsa så kan jag bara läsa den, inte hämta hem den. Känner mig lite svamlig, men vet inte riktigt hur jag ska beskriva mitt önskemål tydligare. Om någon har en susning så får ni gärna hjälpa mig. Med svar eller följdfrågor, bara jag kommer vidare. :) Tack och hej så länge.
 6. Jag använder Adobe Acrobat DC Pro till att skapa ifyllbara PDF. Funkar att köra filerna på alla plattformar och program som kan läsa PDF.
 7. maqs

  Backup utan iTunes

  Hejsan där. Jag har gjort bort mig. Jag har haft iPhone sedan den först generationen och följt med bra i programvaruuppdateringarna. Men NU har jag gjort bort mig. Jag köpte ny dator för ett tag sedan och glömde backupa mitt iTunesbibliotek vid övergången. Så vad behöver jag? Jo, jag skulle behöva hjälp med att hitta något sätt så att jag kan backupa telefonen, speciellt apparna, musiken då jag har köpt musik via telefonen som jag vill ha kvar och sms-konversationerna. Kontakter, mail och bokmärke synkas via me.com som dom är inga problem att återställa, och bilderna var ju inga problem att köra över till datorn) utan iTunes och lägga in dom i mitt nya bibliotek. Jag har googlat frenetiskt i flera dagar och lyckas inte hitta någon bra lösning, så nu ger jag upp, kryper till korset och skriver ett inlägg här. Är det någon som har en susning om vad jag ska ta mig till? Eller är min enda möjlighet att blåsa allt innehåll på telefonen? Tacksam för svar. Mvh Marcus
 8. maqs

  Macspotting!

  Såg Drag Me To Hell på bio igår. EXTREMT tydliga produktplaceringar i den. Så pass tydliga att det blir humor.
 9. maqs

  Garageband Trumloopar

  Jag bumpar tråden och meddelar att jag har provat med att slänga .plist-fil och samt registerfiler som ligger i mapparna Apple Loop (+något ord till). Har också provat avinstallera Garageband utan resultat. Funkar inte heller att dra filerna till loopblädraren. Detta är saker jag har fått fram via Google att man ska prova men inget vill funka. Börjar bli lite desperat.
 10. maqs

  Garageband Trumloopar

  I den mappen har jag en hel massa trumset, men dom dyker inte upp i garageband.
 11. maqs

  Garageband Trumloopar

  Hejsan. Sitter och pular med en låt i Garageband och märkte precis att sedan jag installerade om min dator så har alla trumloopar försvunnit från garageband. För visst följde det väl med ett antal med skivan? Jag provade att sätta i min iLife '08 skiva och installerade lite tillägg men det dyker ändå inte upp någonting. Jag har även installerat Rythm Jam Pack men ändå dyker inga trumset upp i bläddraren. Det är gråmarkerat och jag har bara lite symbaler och scratchgrejer. Vad gör jag för fel? Har inte haft problemet innan. Sjukt frustrerande.
 12. maqs

  Skicka sms till flera = dyrt?

  Jag har råkat skicka mms istället för sms en gång. Det räkte med att jag först markerade "Ämnesraden" utan att skriva något och sen flyttade ner till det vanliga textfältet och skrev meddelande. Det var lite störigt, lyckades så klart skicka det till den enda jag känner som inte har mmsfunktion på sin gamla sletna telefon också... haha... Men det är lite dumt att det är så lätt att det blir fel. Påverkar inte mig själv så mycket då jag har fastpris abonemang, men det finns ju andra som det kan bli värre för.
 13. maqs

  Synka anteckningar

  Förlåt. Sökte på iPhone anteckningar och fick inte upp något vettigt på de tre första sidorna så jag skapade en tråd. Jag ber om ursäkt. Ni andra: Tack för hjälpen!
 14. maqs

  Synka anteckningar

  Tjenare. Såg att det fanns en knapp för att synka anteckningar från iPhonen i iTunes. Men vart hamnar dom på datorn? Eller är det bara en synk så att dom kommer med i säkerhetskopian? Hade ju varit kul om man kunde synka anteckningarna fram och tillbaka, om ni förstår hur jag menar. Tjipp och hej!
 15. maqs

  Time Capsule

  Det vet jag inte, men funktionen finns ju, så varför inte använda den.
×