MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pretorian

Medlem
 • Antal inlägg

  1 021
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om Pretorian

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1980-09-24

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.pretorian.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm/Djursholm
 • Intressen
  Film, spel, träning, design, foto och rörlig bild.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Mac Mini, iMac 24", iPhone3g, iPad
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

463 profilvisningar
 1. Ok. Jag hittade faktiskt en gammal PC med Windows... såååå nu formaterar jag.
 2. Den säger att jag måste ansluta USBn till PC och formatera där innan jag kan använda den för inspelning. Men kan jag inte formatera på min Mac?
 3. Jag ska använda ett nyinköpt USB-minne (är på väg att köpa det) för att fånga gameplay från min Xbox. Då behöver minnet vara NTFS-fomaterat. Kan jag göra det på min Mac i Skivverktyg eller måste jag ha en Windows-dator.
 4. Pretorian

  AirDrop slutade plötsligt att fungera

  Jag har fört över ett antal filer från min Iphone till min Macbook Air med goda resultat. Men nu helt plötsligt dyker inte min Mac upp när jag ska Airdropa från min Iphone. Jag har startat om och kollat wifi etc. Enheterna är några cm från varandra. Inget har ändrats sen senaste filen.
 5. Tack för den infon hörni. Ska titta och se hur jag gör. Nu är datorn ominstallerad och uppdaterade till Mojave. Jag stänger nog av Drive och sånt. Vill inte ha att hårddisken äts upp igen. Apple - It just works
 6. Nu har jag startat om i felsäkert läge och lyckats (tror jag) deleta interna hårddisken för sen kunde jag välja att installera Mavericks. Vet inte varför jag bara kan installera så gammalt OS men det kanske fungerar bättre. Vi får se hur detta går. Sanslöst mycket krångel.
 7. Jag försöker installera om Mac OS men det krånglar (förstås). Ni får gärna se om ni kan hjälpa mig med det här:
 8. Jag har haft problem med min Macbook Air från sent 2013. Hårddisken har fyllts mer och mer utan någon anledning och nu försöker jag ominstallera Mac OS men det går inte. Jag startar med Alt Cmd R för att sen välja installera nytt men då säger den att det krävs 17GB ledigt. Jag har inte det. Jag försöker då radera hårddisken från samma meny Alt Cmd R men då stängs datorn av och det dyker upp en stoppsymbol. Gah.. vad gör jag nu?
 9. Det är där det alltid felar för mig. Förstår aldrig riktigt skillnaden. Jag vill kunna ha allt säkert på något ställe (inte bara hemma). Men jag slänger över allt från Icloud Drive till Google Drive. Där har jag lättare koll på hur det fungerar. När det är klart så ska jag installera om Mac OS. Men ska jag strunta i Icloud och Icloud Drive på nya installationen? Vill inte ha samma fel igen att allt utrymme försvinner.
 10. Det verkar inte gå att ladda ner en hel folder från Drive. Måste jag verkligen markera varje fil? Det är tusentals filer.
 11. Ok. Det jag har i Icloud kommer jag nu åt från en annan dator. Jag laddar ned det till denna så jag har det lokalt. Sen kan jag ominstallera den andra datorn. Men om jag vill använda Drive som en backup... hur gör jag då? HAr inte Apple en sån tjänst eller ska jag välja något annat "märke" för det?
 12. Ah men super! Kommer saker försvinna från Drive när jag ominstallerar? Förstår aldrig hur det där fungerar, ibland är det spegling och då kanske Drive tror att jag tagit bort saker och då tar den bort sakerna i molnet. Eller ligger sakerna där i säkert förvar?
 13. Ok.. jag förstår. Men sista saken nu innan jag ominstallerar. - Kan jag ladda ner filerna från ICLOUD DRIVE till annan dator innan jag installerar om? Det viktiga finns i molnet så jag behöver inte kopiera till annan dator. Kan jag komma åt filerna via min DRIVE online?
 14. Varför kan jag inte flytta filer? Försöker flytta en mapp på 96mb men inget händer. Det står bara och "beräknar tid". Är mina filer borta nu eller vad händer!?
×