MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pretorian

Medlem
 • Antal inlägg

  964
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om Pretorian

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1980-09-24

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.pretorian.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Stockholm/Djursholm
 • Intressen
  Film, spel, träning, design, foto och rörlig bild.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Mac Mini, iMac 24", iPhone3g, iPad
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Yes.. tackar! Gud vad jag hållit på med det där. Så "enkelt".
 2. Jag har en imac från 2007 med Maverick. Nu har jag raderat allt och ska ominstallera maverick men det går inte. Varje gång jag uppmanas logga in på mitt appleid så får jag upp frågan på min telefon om att tillåta datorn och den gör kag. Sen visas en sogferkod på telefonen. Men den kan jag inte skriva in på min mac. Det dyker inte upp ett sånt fält för siffrorna. Bara att jag ska logga in med applid.
 3. Ok. Men jag vågar inte vänta tills att den börjar kosta om två dagar. Det kostar 55 kr I VECKAN! Jag ska kolla på sonens mobil. Det löste sig genom att titta i sonens mobil. Men jag tycker allt prenumerationer borde gå att styras från mitt konto eftersom jag är admin.
 4. Ok. Men jag vågar inte vänta tills att den börjar kosta om två dagar. Det kostar 55 kr I VECKAN! Jag ska kolla på sonens mobil.
 5. Jag har fått en varning eller mail från Apple om att min son laddat ner en gratisapp som kommer börja kosta om tre dagar för det är en prenumeration tydligen. Jag följer stegen på Apple website men när jag kommer till bilden med Subscriptions (prenumerationer för mig) så finns inte det valet. Jag kan inte gå in och styra detta. https://support.apple.com/sv-se/HT202039 Vad kan det bero på? Måste jag in via sonens telefon även fast vi har familjedelning och jag är admin?
 6. Jag tyckte jag kom på en bra smidig lösning hemma med att ha en Macbook Air kopplad till en Apple Cinema Display som i sin tur har en extern HDD kopplad med FW. Då kan övriga i familjen enkelt bara dra ut två sladdar från macen och kan använda datorn lite mer fritt. Men när jag sen kopplar in den och startar så varnar den att jag inte kopplade ur den externa HDDn korrekt. Jag undrar om man/jag/familjen måste väcka datorn när den är kopplad till min Cinema Display och sen mata ut HDDen korrekt? Eller kan jag göra något annat så man lätt kan koppla ur macen?
 7. Ok. Jag kommer spara ditt inlägg tills att jag köper nya datorn och sätter upp allt. Stort tack.
 8. Men jag har ju köpt 2tb nu. Kan jag använda det även till Icloud bildbibliotek? Jag har läst på men fattar inte skillnaden. Jag vill ha alla bilder på en huvuddator här hemma och jag vill att det ska vara en säkerhetskopia utanför huset om något händer. Kan jag göra det? Jag läser vad ni skriver men jag fattar inte. Jag är bra dum men jag vill bara att allt ska sparas.
 9. Perfekt. Tack för det. Kommer bli riktigt bra det här. Kan jag säkerhetskopiera den nya Bilder-mappen till mitt Icloud Drive eller vad det heter? Jag läser olika saker om att det ibland är en spegling och ibland en säkerhetskopia. Jag har 2TB där just nu.
 10. Ok. Så när jag är klar med nya datorn kopierar jag Iphoto-library till mappen Bilder och sen kan jag starta programmet Bilder.
 11. Ok. Men när jag skffat min nya Mac, då lägger jag över Iphot-library till den. Dubbelklickar jag på den och så öpnnas Bilder som frågar vad jag vill göra? Jag behöver liksom alla stegen.
 12. Ja, tack. Men det låter krångligt. Planen är nu att skaffa nyare mac och gå över till Bilder. Måste läsa på hur jag konverterar från Iphoto till Bilder. Sen kommer jag se till att den mappen kopieras till Google Drive eller liknande. Jag har 2TB på Icloud så det kanske fungerar, eller?
 13. Jag lyckades frigöra plats på intern disken på min Imac och då kunde jag via TC hitta en Iphoto Library som jag nu återskapat. Nu får det bli ny dator.
 14. Tack för det. Men går det att se vad just denna Iphone har i minne? Jag vet vilken modell det är men inte hur stort minne. Och tydligen behövs SIM för att kunna komma in i Itunes (hur tänkte Apple!?)
 15. Jag kopplar in till Itunes men den säger att det krävs SIM-kort. Går det inte att få all info utan SIM-kort?
×