Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 154
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  61

Foruminlägg postade av Mattiasgbg


 1. 2019-09-16 på 14:32, Axelman säger:

  Men antingen har man en film för vuxna människor eller en film för barn. Blanda inte högt och lågt. :dumstrut::stjarnsmall:

  Studier på internet visar att det globalt sett bara finns ca 1,5-2 miljarder människor i åldern 10-24 år. Och i intervallen 25-54 år finns det runt 3 miljarder människor. Så kan du få en film tänkt för ena gruppen att också funka för den andra gruppen så får du en mycket större publik.


 2. 9 timmar sedan, Alix säger:

  Idag har jag börjat styrketräna igen. Jag har haft ett uppehåll på grund av ont i höger axel. Den ömmar fortfarande men det skiter jag i. Måste ju komma igång någon gång. Jag har nu också börjat med marklyft. Bara 70 kilo men det är nog bra för lederna att gå ut lite mjukt. Och axeln...

  Funderar på att testa marklyft, men känner mig för stel så om jag lyckas greppa stången kommer jag nog fastna i det läget. Men knäböj funkar bra.

  16 minuter sedan, Alix säger:

  Jag lyssnar på Mozart.

   

   

  Fleming i blått?


 3. Du verkar av någon anledning fått något fel som ändrade protokollet i YT-adresserna från https till rtps. Och det du gjorde var att lägga till www som är något helt annat, vilket bör ha ändrat adressen från rtsp://www.youtube.... till www://www.youtube... när adressen ska vara https://www.youtube...Tyvärr verkar det populärt att dölja mer eller mindre hela adressen i dagens webbläsare. Protokollet (typ "språket" som används i kommunikationen) är alltså det som står innan ://.

   

  Men bra att det löste sig.


 4. 2 timmar sedan, sevensleeper säger:

  Ja, det dyker upp sådana lösningar ibland att det blir en film istället för en avslutande säsong. Trist när en serie bara läggs ner utan avslut dock.

  De kanske skulle kunna göras en avslutande film till Game of thrones. En film som inleds med att de förklaras att de sista två avsnitten bara var en dröm.


 5. 8 timmar sedan, Svolder säger:

  Bra grej med iOS 13 som frågar: [min morgontidning] har kollat min position x antal gånger. Vill jag ändra det till att det bara kollar när appen är öppen? Jag vill ändra det till att [min morgontidning] aldrig kollar var jag är. Det är nämligen fullständigt onödig information för tidningen. Jag undrar hur många appar som kollar var jag befinner mig... egentligen... Det är ju fullständigt vansinnigt...

  Handlar det om att appen frågar iOS om lov trots att du sagt nej eller handlar det om att iOS upptäckt att appen försöker lokalisera dig på alternativt sätt?

  4 timmar sedan, mikaellq säger:

  Jag har alltid tôckt att GBG:are är ett rittit kônstit fôlk. :hihihi:

  Jaha, nu har R-bönderna hittet hit...

  • Haha 1

 6. 7 timmar sedan, iMarc säger:

  Tja det bör ju vara åtminstone 16-25A 400V, 3 faser, nolla och jord. 1,5-2,5 kvadrat

  Det blir en väldigt grov nätverkskabel.

  5 timmar sedan, iMarc säger:

  Det finns många konstiga elektriker. 
  När jag gått klart min utbildning och fick Allmän behörighet (ABL 1000V) så var det en av kursdeltagarna som fortfarande trodde det var likström i vanliga vägguttag. 

  Med tanke på hur du bränner DVD-filmer så skulle inte jag bli förvånad över likström i dina vägguttag.

  • Haha 1

 7. 24 minuter sedan, Axelman säger:

  Nu har jag fått så mycket info att jag vet. I teorin. Så jag får väl prova. Ser bara inte varför det skulle vara så märkvärdigt. Jag har telefonen för att ringa med. 

  Användbart när man vill visa flygbolag hur dumt det kan se ut när mail, sms och bolagets app samtidigt spammar loss med inte helt synkad information om förseningar.


 8. 10 minuter sedan, ronny säger:

  ja och jag undrade vad den regnbågs färgade flaggan hade för syfte

  under Rule Britania brukar det var den Brittiska flaggan som man skall vifta med

  Tror det flesta flaggor går bra så länge det inte är en alltför ickebrittisk nationsflagga. Bryn i min länk ovanför hade ju Wales flagga, men han är från Wales och de har alla samma drottning. Men det hade nog varit lite känsligt om en exempelvis fransk solist hade dragit upp EU-flaggan nu strax(?) innan Brexit. En amerikan med regnbåge är inte så kontroversiellt.

  • Gilla 1

 9. 1 timme sedan, SirKnasen säger:

  Är vål mer eller mindre omöjligt med metallbaksida om telefonen ska ha trådlös laddning via laddplatta?

  Man få väl lägga laddantennen på baksidans utsida och sedan ha en sladd, utformad så att användaren lätt kan koppla loss den vid behov i samband med batteribyte, som ansluter den till själva telefonen? Tror att det kommer bli den stora nyheten på iPhone 23.


 10. 18 minuter sedan, Alix säger:

  Kan man ansluta något annat än en extern skärm till en Apple TV? Tja, det kanske är därför bilden är så kass. 

  Mitt försök till politiskt skämt handlade om vissa (äldre?) Appledatorer. 


 11. 3 timmar sedan, lappen71 säger:

  Apple kan inte hindra en utvecklare att använda vilket filformat eller codec dom vill.

  Då skulle dom behöva ändra reglerna/guidelines hur en app ska byggas upp/arbeta på.

  Det skulle innebära att alla streamnings siter/appar skulle behöva förändra hela sin infrastruktur.

  Inte ens Netflix använde x265 (HEVC) utan x264 och jag tror inte att Apple vågar/klarar av att sätta den begränsningen. För vad skulle hända om Netflix tog bort sin app från alla tvOS,iOS enheter pga det.

   

  Försökte hitta lite info hur HBO gör för att få så fantastiskt kass bild, men hittade bara En massa om DRM och HDCP, vilket tydligen kan ge politiska komplikationer:

  Citat

  Så om du ansluter en extern skärm kommer uppspelningen att beränsas till SD.

  https://se.hbonordic.com/faq under Teknik.


 12. 4 timmar sedan, iMarc säger:

  Jodå, de andra i sällskapet är ju inte utrustade på samma sätt som jag, ingen aning om vad de använder, så ett filformat som kan spelas upp på vilken enhet som helst efterlyses, det måste ju finnas ett format alla kan använda. 

  Ett sådant format går säkert att finna, men det bör vara ett som är helt och hållet baserat på öppen och väldokumenterad kod. Om inte annat så skulle då samtliga ha möjlighet att bygga en egen dator som kan visa filmen.

  Men för mer verklighetsbaserade användningsområden används så kallade standarder. En DVD-(upp)spelare spelar upp DVD-filmer, som följer viss standard. Motsvarande gäller för Blueray.

  Att blanda in skivornas egenskaper för allmän fillagring är lika vettigt som att fråga varför ethernet inte funkar hemma i stugan utan att berätta att man använder nätverket för sin hushållsel (vilket är skitbra eftersom man med åtta ledare kan köra två separata trefassystem).


 13. 51 minuter sedan, ronny säger:

  Last Night of the Proms 🎶

  Bläddrade igenom programmet lite hastigt nu, det får bli morgondagens bakgrundsmusik.

  Två favoritversioner av Rule Britannia:

  Sarah Connolly

  Bryn Terfel


 14. Just nu, iMarc säger:

  Nej den saknar ju inte betydelse eftersom den går att spela upp på min Blu-ray spelare och se filmen på TV’n. 

  Den där maskinen skulle mycket väl kunna brygga kaffe om du ber snällt. Det är inte heller relevant.


 15. 1 minut sedan, iMarc säger:

  Brände det som en vanlig mapp/fil inte som en film

  Jaha, enda kopplingen till "DVD" är väl då att att du har lyckats fixa en fil, vars innehåll saknar betydelse, som är mindre än 4,7 GB.


 16. 28 minuter sedan, Svolder säger:

  Båda ger ett oerhört snabbt och högt blodsockerpåslag, så jag tror inte att polerat, vitt ris är så mycket gräsfrö längre. Jag kan inte äta vare sig pasta eller vitt ris. Båda är lika nyttiga som smågodis (för mig).

   

  28 minuter sedan, Alix säger:

  Glykemiskt index för kokt ris är 75 medan den är 50 för pasta. Socker har 100. Ris ”mättar snabbare” i den mening att man snabbare får upp blodsockernivån. Kokt potatis är som ris i denna mening.

   

  Från det ena gräsfröet till det andra.

  Att båda alternativet ger tillräckligt snabb påverkan på blodsockret vet jag, jag tänkte mest att det bör krävas lite mer jobb för magen att bryta ner fröet, vilket rimligtvis innebär att det ligger kvar lite längre och fyller ut magen.


 17. 28 minuter sedan, mikaellq säger:

  Verkar konstigt därför att jag blir bra mycket mer mätt på ris än pasta.
  Men men, vet att det subjektiva, löst tyckande, ofta är dåligt med verkligheten överensstämmande. Kanske beror på att jag innerst inne gillar pasta lite mer... :fundersam:

  Pasta består till ganska stor del av pressat mjöl, något som bör kunna brytas ner snabbare än en gräsfrö.

  • Gilla 1
×
×
 • Skapa nytt...