Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 134
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  61

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Bläddrade igenom programmet lite hastigt nu, det får bli morgondagens bakgrundsmusik. Två favoritversioner av Rule Britannia: Sarah Connolly Bryn Terfel
 2. Den där maskinen skulle mycket väl kunna brygga kaffe om du ber snällt. Det är inte heller relevant.
 3. Jaha, enda kopplingen till "DVD" är väl då att att du har lyckats fixa en fil, vars innehåll saknar betydelse, som är mindre än 4,7 GB.
 4. Att båda alternativet ger tillräckligt snabb påverkan på blodsockret vet jag, jag tänkte mest att det bör krävas lite mer jobb för magen att bryta ner fröet, vilket rimligtvis innebär att det ligger kvar lite längre och fyller ut magen.
 5. Pasta består till ganska stor del av pressat mjöl, något som bör kunna brytas ner snabbare än en gräsfrö.
 6. Du skrev att det var märkligt (att Axelman inte visste hur man gjorde skärmdumpar) eftersom ofrivilligt tagna skärmdumpar var ett vanligt klagomål. Då du fick plats med att i en enda mening tolkar jag det som att det fanns en koppling mellan meningens delar.
 7. Om man av misstag gör skärmdumpar och undrar varför är det väl ganska troligt att man inte har ordentlig koll på hur man gör skärmdumpar? Själv har jag jag ingen aning om hur eller varför man gör en hard reset på iphone.
 8. En delförklaring kan vara att DVD-filmer använder en lätt antik codec.
 9. Jo, den delen av bilden är också själva bilden.
 10. Fördelen med den nya tidens kameror är att man inte förstör bilden bara för att man manipulerar ett exemplar av den.
 11. Du borde frågat om han ville ha kvar rätten att ringa dig. På de gamla trycker man på påvverknappen och hemknappen samtidigt. https://support.apple.com/sv-se/HT200289
 12. Tänk på att det kan ta ett tag innan företag uppdaterar sina register och vet att du är nitad. Vet inte hur tvingande det är att respektera nix, men seriösa svenska företag borde acceptera det. Som jag uppfattar det så kan exempelvis din internetleverantörs syskonbolag , som säljer begagnade bilar, i vissa fall ringa dig eftersom du är kund. Ungefär "Hej, du köper bredband av oss, vill du inte ha en bil också?"
 13. Sådant har väl funkat med telefonappen i iOS i flera år? Fast om du är kund hos ett företag så hjälper inte nix.
 14. Glömde visst .1 på slutet. Så nördig är jag.
 15. I det här fallet blir det nog någon vecka eftersom det kommer en .1 snart.
 16. Nej, jag bara föredrar att vänta någon dag innan jag uppdaterar viktig mjukvara i en pryl som måste fungera.
 17. 12.4. Känns rätt gött.
 18. Jag har det senaste året (ungefär) sett Mordet på Orientexpressen (Kenneth Branaghs nya version), Lawrence av Arabien och Dunkirk på bio. Alla i 70 mm-version. I Göteborg finns det vad jag vet en salong, en av de största dukarna på Bergakungen, som kan visa sådant. Två projektorer från ca 60-talet, om jag minns rätt så är det lite olika modeller. Jag tror inte att Draken har någon 70 mm-projektor (senast jag kollade så hade de tre 35 mm och en digital, det tar en del plats). Vad gäller 35 mm så finns det minst tre salonger på olika biografer. Men det är inte alltid så lätt att fixa fram folk som kan hantera utrustningen.
 19. Jo, men den stora grejen är väl att det i båda fallen blinkar relativt långsamt?
 20. Det där handlar ju bara om presentationen, själva ”datalagringen” är 24 Hz i vanlig 35 mm ljudfilm.
 21. Fast båda varianterna bör väl uppfattas av oss på samma sätt, vilket är det som är relevant?
 22. Är väl samma sak som att ”tågström”, 16 1/3 Hz, får kupébelysningen att blinka?
 23. Nu har jag studerat saken vetenskapligt, men jag har aldrig märkt något samband mellan saker jag minns att jag sett och antalet gånger jag råkade blinka under observationen.
 24. Folks minne har vad jag vet inget med det att göra.
×
×
 • Skapa nytt...