Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 651
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  66

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Jaha, det var ju tur att det än så länge är lagligt. Ett förbud är ungefär lika vettigt som att förbjuda bilbälte med motiveringen att det kan locka folk att köra trafikfarligt. Fascinerande att någon som kallar sig liberal kan kräkas upp något så dumt.
 2. Får man verkligen lalla runt så där skyddsväst i Sverige? Kriminella verkar inte få göra det och vad jag vet så gäller samma regler för Lamotte som för kriminella. Magda Gads skyddsväst bars i Jemen (trist att även de som jobbar med text skriver fel) och där kan andra regler gälla.
 3. Nu var det inte EU-parlamentet, som är ganska folkvalt, som lägger sig i saker som inte angår dem utan EU-kommissionen, som är lite mindre folkvald, ledamöterna väljs av regeringarna (som i Sveriges fall är vald av den ganska folkvalda riksdagen) och godkänns av EU-parlamentet, som föreslog detta. För övrigt anser jag att EU, både dess parlament och kommission, lägger sig i allt för mycket som inte angår dem. Bland annat prissättning av mobila teletjänster (även om jag misstänker att det gynnat mig personligen).
 4. Jag googlade "3.5 case for 2.5 hdd" och det verkar gå att beställa lite billiga plåtbitar som gör att det ena passar i det andra.
 5. Keine Zeit für einen bestimmten Artikel.
 6. Med styrplatta sveper du höger/vänster med fyra fingrar. Du kan också fyrfingersvepa uppåt för att överblicka.
 7. Jo, det borde finnas någon sådan funktion som inte kräver tidsödande uppackning av filen.
 8. Beroende på format så borde man kunna se vilka filer den innehåller utan att först packa upp den.
 9. Möjligtvis går det käpprätt åt helvete med det nuvarande livet på planeten vi bor på, men vi människor är bara ett kort kapitel i dess historia. Planeten kommer att leva vidare, antagligen med något liv, på något sätt. Tyvärr är det inte till direkt glädje för oss erigerade apor.
 10. Rättade stavfelet i ditt inlägg.
 11. Jaha, så man ska behöva wifi nu? IP-adress är en återvändsgränd, om X år, när IPv6 slagit igenom, riskerar allt att ha en egen adress. Lägg till små inbyggda 5G-modem i allt möjligt.
 12. Min (klassiska) dator saknar GPS. Ja. Som jag fattat det är det ändå ganska säkert eftersom de kan ha koll på saker som användarmönster, och att man bara har en relativt kort tid på sig att identifiera sig.
 13. Ja, men är det alltid så användarvänligt?
 14. En inloggning ligger ju bara en kort tid i "kö". Hur ska man kunna undvika det? Många telefoner har ju inbyggd GPS eller liknande, men ska det krävas inbyggd positionering i datorns webbläsare?
 15. Du borde kunna testa det där själv om du är nyfiken. Utrustningen som behövs är du, din fru, era swish-telefoner och en dator. Med datorn går du till din frus internetbank (i verkligheten kan man ha gått till flera olika bankers sidor, då kommer nog felaktiga banker att undra vad du sysslar med) och fyller i hennes personnummer (som är lätt att hitta). Någon sekund innan du swishar henne valfritt belopp klickar du på "logga in med mobilt bank-ID" på internetbanken. Sedan "ringer" du henne, hon tar upp sin telefon och identifierar sig för swish (tror hon) men i verkligheten identifierar hon sig för bankinlogg eftersom det ligger före i "kön" till mobilt bank-ID. Om jag har fattat saken rätt.
 16. Jag missuppfattade problemet. Jag trodde att det gällde att hitta innehåll i en fil, in att hitta en fil med visst innehåll. Så mina tidigare svar löser inte problemet men det fungerar för att hitta textinnehåll i fil av valfri typ.
 17. Sökvägen till filen behöver inte skrivas, det går att dra filen till Terminals fönster,
 18. cat skriver ut en fil (tolkad som text). | skickar utdata vidare. grep filtrerar ut rader med visst innehåll. Vill du veta på vilken rad det sökta finns på så kan cat ersättas med cat -n, vilket numrerar raderna i utskriften.
 19. Rent tekniskt handlar det om att använda en så kallad ändlig automat, ganska lätt att koda. I praktiken kan du sparka igång Terminal och använda en kombination av cat och grep. cat /sökväg/filnamn | grep 'textenDuLetarEfter'
 20. Jag väcktes en tidig morgon av ett samtal från utländskt telefonnummer. Det var någon hantverkare som jobbade med det badrum som tydligen låg ovanför mitt förråd. I samband med badrumsrenovering hade det blivit ett hål i golvet, alltså mitt tak, så nu behövde de komma in och stötta en planka så att de kunde laga hålet. Lite stänk av vatten och golvpartiklar var allt som drabbade mig.
 21. Inget nytt. https://www.aktiespararna.se/nyheter/boeing-utokad-granskning-efter-riskabelt-fabriksslarv-nyt Observera att din länk, som är färsk, gäller modellen 737 Max. Min länk är nio månader gammal och gäller modellen 787.
×
×
 • Skapa nytt...