Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 095
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  61

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Tiden går fort när man har roligt.
 2. Papperslappar är egentligen bara en sorts lösenordshanterare. En ganska kass sådan, anser jag.
 3. Blir det anknäbbsläppar eller lite rundare byst den här gången?
 4. Det där stämmer inte alls, det är mycket lättare att välja ut nattsällskapet innan man blir för full.
 5. Skulle kunna vara en (dålig, av skäl som Lappen angav) motivering.
 6. Är det så de motiverar försäljningsstoppet? Tror de ungarna skulle börja supa på väg hem ? Tillsätt is och soda så går det mesta av thailändsk sprit ner efter lite övning. Men det är inte särskilt skönt.
 7. Om man bortser från alkohol så har svenska affärer ganska generösa öppettider. Den som inte tror mig kan försöka köpa en vettig stek till dagens middag i en affär i Tyskland. Och vad gäller alkohol så har väl Thailand fortfarande en regel som förbjuder affärer att sälja alkohol under några timmar mitt på dagen?
 8. Att ge åtkomst till ett administratörskonto kan jämföras med att lämna ut husnycklarna till en hantverkare.
 9. Jag tycker att det borde räcka med 640 kB.
 10. Har för mig att det alltid i mina telefoner (den senaste är en iPhone 😎 har stått något om att sätta i SIM innan man fortsätter. Kan man hoppa över det eller är det steget borta?
 11. Det vi skrev var inget förslag, det var en beskrivning av hur alkoholförsäljning hanteras i andra länder. En inte helt ovanlig lösning är att ha starka drycker bakom disk, det kan bero på lagkrav och det kan handla om att varorna är stöldbegärliga. Varför? Behöver din fria vilja hjälp med att planera inköpet? Söndagsöppet på Bolaget kommer inte att påverka försäljningen eller smugglingen något. De som kommer påverkas är alkisar vars leverantör råkat bli tagen av polisen senaste veckan samt folk som lyckas arrangera söndagsstek men samtidigt inte kan planera vininköp. Frågan är om personer av den senare kategorin borde få hantera starkare drycker än Pommac. Enda effektiva sättet att få stopp på smugglingen är att EU-länderna slutar konkurrera med varandra med alkoholskatter. Det hade varit riktigt kull att öppna några Systembolag vid Öresundsbron och några skånska hamnar och sedan sänka alkoholskatten till en bit under tysk och polsk nivå.
 12. Att Systembolagets monopol försvinner behöver inte innebära att vem som hela får sälja alkohol hur och när som helst. Det skulle exempelvis kunna finnas krav på att alkoholen ska förvaras bakom disk. Jag håller med och tycker att vi börjar med att avreglera all hantering av opioider.
 13. Nytt OS brukar komma även till äldre maskiner.
 14. Jag menade egentligen ingenting, men den där 7:3-luren kör ju Android, så där bör det funka. Och Apple har en liknande funktion i iPad, med det är något helt annat.
 15. Det går säkert att fixa en sådan app. Min halvkorkade TV har en twitterfunktion, så jag kan tydligen gilla program direkt i TVn.
 16. 19,5:9 = 39:18 = 13:6 om man vill uttrycka sig med så små heltal som möjligt.
 17. Jag såg någon lur (Sony?) som hade en 21:9-skärm, vilket fick mig att börja fundera på vad det är för fel på 7:3. Antagligen påminner det för mycket om ångteve.
 18. Varför ligger du och juckar på marken?
 19. Phil Schiller är väl den av de nu aktiva som har varit med längst vid Apples presentationer? Jag har för mig att han var med redan på 10.3-10.4-tiden.
 20. Tyvärr en dag för sent, men nu har jag följt den senaste väckelsemötet.
 21. British Airways kör en tvådagarsstrejk vilket bland annat innebär att Heathrow bara har ca hälften så många starter/landningar som vanligt, vilket minskar köandet i luften. Idag såg det ut så här när SAS morgonflyg från Köpenhamn skulle landa (SK501) I vanliga fall (6 september på bilden) ser det ut ungefär så här Just den dagen snurrade det planet två varv, men minst ett varv är normalt. Ett varv uppskattar jag till ca 20 km långt. En vanlig dag landar mer än 650 flyg där. Skärmdumpar från https://www.flightradar24.com/
 22. Jag skulle överväga att bli vegan om det skulle innebära Thailand istället för torsklever.
 23. Det är därför det finns grävande journalister. Det handlar om att rädda liv här och nu. Att åka segelbåt funkar inte, skörbjugg är nog inte så kul.
×
×
 • Skapa nytt...