MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  19 420
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  53

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  "... obevakad på grund av allmänintresset ..."
 2. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  "Sitter vid köksbordet i Orsa och tittar ut genom fönstret..."
 3. Typ. Ställen du inte visste att du gillade. Bilvärldens motsvarighet till anpassade spellistor.
 4. Nej, nej. Hela grejen med shuffle är ju att hitta nya resmål. Hamna i Odense på måndag morgon när du egentligen jobbar i Torslanda.
 5. Året efter lanseras iRoll shuffle. Kliv in och se vart du hamnar.
 6. $150 miljoner handlar deras totala biljettpris hos United. SFO-PVG kostar bara $35 miljoner om året. Det innebär att genomsnittsstolen kostar 35000000/50/365= $1900. Förutsatt att ingen reser i ekonomiklass.
 7. Undrar hur de fördelar utvecklingsresurserna till höstens telefoner? 20 % hårdvara 30 % emojisar 50 % hur fan ska vi få folka att betala mer än förra året Låter det rimligt?
 8. I det här fallet handlar det alltså om att all indata redan har matats in i början av körningen. Sedan ska bara det värdet skickas som argument till "Starta timer"-metoden (eller åtgärd som Apple kallar det). Bifogar den aktuella genvägen (plocka bort ".zip" ur filnamnet). Tupplur.shortcut.zip
 9. Har skapat en liten genväg som tar ett siffervärde (som anges med knappar) som indata och sedan aktiverar Stör ej i så många minuter och startar en timer med lika många minuter. Syftet är helt enkelt att kunna slumra några minuter på ex lunchen utan att bli störd av telefonen. För att kunna använda åtgärden Starta timern måste Siri vara aktiverat. Jag ogillar verkligen Siri och ser inte heller någon anledning till att behöva Siri i det här fallet, det handlar inte alls om att prata med genvägen. Tydligen skapar telefonen åtgärder baserat på hur den använts; om jag manuellt ställt in timern på ex 6 minuter dagen innan så kan jag utan att blanda in Siri använda åtgärden Starta en timer på 6 minuter,
 10. Jo, det är väl en anledning. Men det är en anledning som bryter mot lite principer inom programmering.
 11. Ska den bäras, ska det anslutas en massa externa trådade prylar (skärmar mm)?
 12. Mattiasgbg

  Spara filer lokalt på iOS-enhet

  I iphones barndom hade jag en app som enkelt uttryckt var en liten bärbar filserver. Man valde inloggningsuppgifter och sedan loggade man in på den från valfri dator på det lokala nätverket.
 13. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Billigare utan skatt.
 14. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Särskilt om man ska fota en skev hall.
 15. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Jaha, det uppringande numret presenterades alltså så? Det har jag aldrig råkat ut för. Låter vettigt, även sömn behövs för hälsan.
 16. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Hur la du in den där blockerade kontakten? Var det hitta.se som gjorde det? Även under natten?
 17. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Tekniskt sett väldigt enkelt att fixa.
 18. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Jag hade varit ganska nöjd om man kunde använda någon sorts reguljära uttryck i iphonens inbyggda blockeringslista. Exempelvis "+216*" för att blockera allt från Tunisien.
 19. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Det hade varit roligare om klockan haft en inbyggd kompressor som några gånger om dagen pumpar upp klockarmbandet för att mäta pulsen.
 20. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Jag kanske har massuppfittat något, men han verkar vara lite för gammal för dig???
 21. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Det är väl lite som ryssarna överlägsenhet (3 mot 1) i antalet pansarfordon under kalla kriget? Att boxas mot en neger på 20-talet var som att boxas mot 3 överlägsna hvita.
 22. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Det där handlar väl delvis om huvudets speciella egenskap "som låter negern uthärda slag, hvilka ovillkorligt skulle krossa en normal europeisk hufvudskål"?
 23. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Annars är det väl snabbare, smidigare och billigare (om nu det har någon betydelse) att köpa en barnvakt ur lokalbefolkningen?
 24. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Det där måste väl vara påhittat? Marocko - Moskva - Marocko är ca 8000 km, vilket bör innebära ca 8-10 timmars väntan på larmet. Inom två timmars flygning finns flera europeiska storstäder, städer där babylarm bör säljas. Inte ens ryssar är väl så korkade?
 25. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Bättre sent än aldrig... God jul!
×