MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  19 805
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  56

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Jo, fint läge där. Det var där som herrar idioter Löfven och Jucker ordnade lunch vid EU-toppmötet förra året. Men de bodde på andra sidan älven (och stan) så polisen stängde bland annat av tre av tre centrala älvförbindelser under tiden som minst 28 små karavaner med EU-höjdare skulle köra till lunchen. Så kan det gå om man bjuder in till fest innan man kollat om den tänkta festlokalen är ledig. Det där beteendet var starkt bidragande till att S förlorade minst en röst i senaste riksdagsvalet.
 2. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Och där avslöjade han sig som lantis. Har råkat ut för ett antal sådana individer som med lite väl mycket innanför västen halkat in i taxin efter midnatt med orden "Hotell Scandic!" "Vilket av dem, det finns runt 10 i och utanför stan?" "Öh, tror att det låg vid en korsning..." "Jaha. Hur kom du dit första gången, taxi från Centralen?" Osv... Är du säker på det? Politiker i den lilla landet i väster pratar ju om att "leave Europe", och jag tror inte att det handlar om att de vill bogsera iväg sin ö.
 3. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Stavfel? Min skånska är inte jättebra, men det ser helt korrekt ut. Det kan bli språkligt intressant när den internationaliserade rean övergår i slutrea.
 4. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Håller du på att acklimatisera dig inför ett besök i Göteborg?
 5. Brukar vara? Du tänker på tidigare 5G-nät?
 6. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Mycket oenighet här, men vi kan väl enas om att EU-parlamentariker Björk tillsammans med diverse Syrienresenärer kan sägas tillhöra gruppen Laglydigt folk?
 7. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Jag blandar ihop saker och ting. Tittar på Kunskapskanalen som just nu tar upp Russelparadoxen, illustrerat med barberaren som rakar alla som inte rakar sig själva.
 8. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Det må vara osjälviskt, men vad har hennes donationer med saken att göra? Se även det här inläggets sista mening. Han oroar sig nog för att de ska anmäla sig som frivilliga barberare i något inbördeskrig 2030. Det verkar finnas en grupp dårar som sysslar med sådant. Jag har tolkat det som att de (dårarna alltså) har religiösa motiv till sitt agerande. Fast i vissa fall verkar mottagaren vara inställd på helt fel frekvens.
 9. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Vem hon ger pengar till är väl ganska ointressant i det här fallet?
 10. En betydande skillnad är att till och med ca iPhone 5 handlade det om ett 32-bitarssystem, sedan blev det ett 64-bitarssystem. Och det krävs anpassning av mjukvara för att byta antal bitar, vilket gör att man gärna slutar stödja gammal hårdvara vid sådana byten. Troligtvis kommer det finnas 64-bitars telefoner i flera år till. Sedan finns det givetvis andra skäl till att inte stödja gammal hårdvara.
 11. heter det väl i Amerika?
 12. Mattiasgbg

  Miljö-/klimattråden

  Appen Flightradar24 i Macos. Men webben funkar ungefär lika bra: https://www.flightradar24.com/52.68,9.95/5 Appen finns även till iOS.
 13. Mattiasgbg

  Miljö-/klimattråden

  På bilden nedan har jag filtrerat bort annat än landande flyg på Heathrow (väster om centrum, korsningen A4/M25), som hanterar gissningsvis 60 % av Londonregionens flygtrafik. Ca 20 flygplan, vilket innebär att det kommer att ta runt 25 minuter att få ner alla. På marken finns motsvarande kö som ska starta, fast där slipper de förbruka lika mycket bränsle. Och det brukar se ut så över London. Senast jag landade där så tittade jag bakåt när vi lämnade landningsbanan. Jag såg ljusen från tre flygplan på väg mot samma bana.
 14. Borde väl funka att högerklicka på önska mapp i iCloud drive och välja "Skapa alias", kalla den för något kul och sedan bara flytta den till mappen "Skrivbord" (som behöver vara synkad med iCloud Drive)?
 15. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Inte lätt med inloggningsartiklar. Nytt försök: https://www.gp.se/image/policy:1.14912838:1557147299/102QSjtGKlBL5ls2matSpSujLa4-jpg.jpg?f=Tall&w=1024&$p$f$w=62542dd
 16. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  https://www.gp.se/problem-med-elsparkcyklar-nu-lyfts-frågan-av-polisen-1.14912849 Påminner inte polisen en bit ner i artikeln om vår käre svetsminister sett till utseendet? För jämförelse: https://www.regeringen.se/sveriges-regering/statsradsberedningen/stefan-lofven/
 17. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  På korta sträckor (inklusive Göteborg - Fredrikshamn) går det nog ganska bra med el. Fartygen har egna kajplatser som kan anpassas med laddutrustning. Oceangående fartyg får nog nöja sig med annat som segel och att blanda in fossilfritt bränsle. Läste att Maersks stora containerfartyg normalt kör ganska långsamt, vilket tidtabellen är anpassad för. Det gör att de kan gasa på lite extra om en storm skulle försena dem lite. Sådan båtar borde även kunna utnyttja segel på vissa sträckor. Ungefär segla ett dygn och sedan gå för motor lite snabbare än vanligt nästa dygn utan att behöva missa tidtabellen.
 18. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Nordegren och Epstein pratade om det det där och enda slutsatsen verkade vara att det var svårt att bedöma färjors utsläpp eftersom de ofta fraktar en massa tungt gods också. Kör man bara människor ombord på en stor färja så skulle det nog gå att få låga utsläpp per passagerarnautisk mil, men det kräver nog att man fyller lastrummet med en hel del människor. Och snabba båtar drar mer bränsle än långsamma. Jag såg nyligen en partisk kommentar, av en höjdare inom flygbolaget BRA, angående de ganska snabba färjorna till Gotland. Det gick ut på att deras nya propellerflyg skulle vara miljövänligare än båtarna. Ändå ska alla åka båt till Almedalen. Samtidigt har jag för mig att en av färjorna Helsingborg - Helsingør körs på el nu. Och Stena Line drog nyligen igång ett projekt som om inte allt för många år räknar med att kunna köra en stor del av sträckan Göteborg - Fredrikshamn på el.
 19. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Jag funderade på det där. I USA borde man väl riskera rejäla skadeståndskrav för sådant, undrar hur det fungerar i Ryssland.
 20. Minst en flyttlåda med gamla ipoddar måste de väl ha hittat under flytten från En Oändlig Loop?
 21. Nej, det finns säkra några 4200 rpm kvar i något förråd.
 22. Mattiasgbg

  Vad jag gör idag-tråden

  Matkoma är ju trevligt. Monster Sylt körs tydligen på sprit.
 23. Fast hur hade en A12 sett ut om den hade kunnat förses med ordentlig kylning och inte behövt snåla lika mycket med strömförbrukningen? Tillägg: Och kopplats till en hårddisk som tuffar på i 4200 rpm.
 24. Någon lösning liknande Rosetta som fixar så att de flesta gamla programmen snurrar, men inom några år måste allt ha anpassats till de nya processorerna.
 25. Mattiasgbg

  Läste i tidningen idag...

  Det hade varit spännande!
×