Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 318
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  61

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Av dieten att döma är han inte särskilt platt själv.
 2. Länkens 11000 meters avstånd (= radie) är inte så långt från hälften av de 666 bågsekundrarnas ca 20500 meter.
 3. Radie = 11000 meter, då är diametern = 22000 meter. 666 bågsekunder = 11,1 bågminuter. Om 1 bågminut = 1 distansminut = 1852 meter så är 11,1 bågminuter = 20557,2 meter. Alltså har länken mätt fel.
 4. Inte enligt Google Earth. Själva definitionen för sjömil kommer från vinkeln mellan pol och ekvator, men i verkligheten är vår planet inte en perfekt sfär. Det kanske gör att en viss vinkel motsvarar olika avstånd på olika platser.
 5. Nä, det handlar om vinklar som avstånd, ungefär. Ett varv = 360°, en grad = 60 (båg)minuter, en minut = 60 sekunder. Så det går alltså 3600 bågsekunder på en grad. Sedan handlar det i jordens fall om att mäta vinkeln mellan två punkter på ytan. En sjömil, även känd som distansminut, (1852 meter) kan härledas genom att man mäter avståndet från Nordpolen till ekvatorn, ca 1000000 meter. Samma vinkel, sett från jordens mitt, är 90 grader. Så en båggrad är ca 11111 meter. Och en bågrad är 11111/60 = 1852 meter (en bågsekund).
 6. Jaha, det var något riktigt? Det var inte så lätt att hitta en lämplig enhet, vem fan använder egentligen bågsekunder?
 7. Det framträder en tydlig ring av rödmarkerade fornlämningar runt staden. Mätning visar att ringen är 666 bågsekunder bred. Jag vill inte dra några förhastade slutsatser, men det har inte så mycket med slumpen att göra.
 8. Verkar konstigt med en deklaration där inte inkomsters ursprung deklareras.
 9. Fast hur vet kreditgivaren att man har deklarerat gemensamt? Deklarationer är väl inte offentliga i USA? Eller är Trump ett undantag? Om det på en sådan gemensam deklaration står att en av makarna bidrar med ex 70 % av inkomsten till den gemensamma ekonomin så borde väl det vara relevant?
 10. Löser det Kart/väder-buggen?
 11. Du gillar att oavsett hur man väljer att svara så blir resultatet det samma? På B svarar vi att tidszonerna saknar koppling till solens läge.
 12. Det där är ju en gammal grej. En störande grej är att om man trycker på vädersymbolen i Kartor och sedan på den lilla väderbild som visas så öppnas Väder med frågan "Vill du lägga till [stad] i Väder?" med svarsalternativen "Visa" och "Lägg till". Oavsett vad man trycker läggs orten till i listan. "Visa" borde bara visa vädret tills appen avslutas. Det har varit så sedan minst iOS 12. Kanske dags att framföra lite klagomål till Cupertino. Sydpolen har för övrigt många tidszoner.
 13. Vet inte, men det finns folk som tituleras så.
 14. De är väl ungefär motsatsen till de som av vissa kallas "klimatförnekare"? Samt, antar jag, idioter* som tror att tre kronor i skatt på svenska plastpåsar märkbart kommer att påverka något annat än svenska statens skatteintäkter. * Exempelvis miljöpartiser
 15. En grej som talar mot att låta prylarna värma upp bostaden är att de antagligen är sämre placerade för uppvärmning än elelementen. Samtidigt som de kanske lever längre om de inte slås på/av så ofta. Bankade hon skon i bordet?
 16. De blandar ju ihop olika saker. "Bara att ha mobilen i sovrummet skapar stress. Alla de personer vi intervjuade som lät bli att använda mobilen i sängen hade bra nattsömn" Jag har mobilen i sovrummet. Jag använder inte mobilen när jag gått och lagt mig. Jag har uppfostrat mobilen så att den inte stör mig under natten. Jag anser mig ha god nattsömn.
 17. Ja, fast den källsorteras. Ger viss förståelse till varför vården får problem när leveranser inte funkar. Även handtagen till lampor mm utrustades med engångsskydd. Greta är antagligen lyckligt ovetande.
 18. Med tanke på att det mesta som användes under operationen, inklusive elsladden till en maskin som brände kärl, var engångsprylar som sedan slängdes/återvanns så borde även den där datorn ha kastats direkt efter operationen.
 19. Bortsett från risken för elektrisk cancer så är det trevligare att sova naken. Och det brukar inte bli mindre trevligt att sova naken tillammans med folk son benämns "hon".
 20. Jag anar en viss konflikt mellan sådant där förebyggande och andra arbetsuppgifter, som att dricka kaffe och peta sig i näsan.
 21. Svårt att höra väckarklockan om den inte är i sovrummet. Och hur den skulle öka stressnivån eller försvåra sömnen begriper jag inte då den är tyst och släckt under natten. Vad gäller ämnet så kan man ställa in notiser i appen Kalender, man kan även lägga till en fil som bilaga, jag tror att det funkar med ljudfiler som spelas upp automatiskt. Men testa innan så att du vet om det funkar. Eller använd Ericsson som väckarklocka.
 22. När jag opererades tidigare i år så fanns det också en dator i rummet. En person satt vid den och kollade semesterresor mesta tiden.
 23. Allah sätt är bra, utom de dåliga.
 24. Jag tycker det är fint att han har hittat en mening med sitt liv och nu sprider Guds ord till andra. Det kan inte vara lätt att ständigt ha polisen att göra.
×
×
 • Skapa nytt...