Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Mattiasgbg

Medlem
 • Antal inlägg

  20 978
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  69

Allt postat av Mattiasgbg

 1. Han verkar svara på något annat än den ställda frågan. Svenskar får, vad jag vet (jag har alltså inte sett något som förbjuder det), åka utomlands i mer än två timmar enligt gällande svenska regler. De ska däremot helst inte göra det. Och oavsett om det görs eller ej så ska händerna vara tvättade.
 2. Fast svenskar får resa mer än timmar. Jag har inte sett något i rekommendationerna som exkluderar de som inte bor i landet. Min tolkning är att även utlänningar ska undvika onödiga resor. Snacket om 1-2 timmar var ju bara ett förtydligande som gick ut på att vi ska undvika att fastna och belasta den lokala vården. Även det borde gälla utländska turister.
 3. Någon har inte koll. Gissar vilket text som har som tredje mening.
 4. Det enda som eventuella fel jag kan hitta är att formuleringar som är standard. Vilket innebär att så längre det inte handlar om krig kan förhållandena vara hur extraordinära som helst utan att några specialregler kan tillämpas. Sedan hade det varit bra om de som ansvarar för exempelvis skyddsutrustning hade sett till att sådan hade funnits. En lite jobbig grej i sammanhanget är att det kommunala självstyret kanske inte alltid är så självstyrande, nu har regeringen, genom sina myndigheter, fått styra upp saker som skyddsutrustning åt kommunerna.
 5. Hur skiljer sig de mot plaggen du använder vid kaffedrickande?
 6. BBC jämförde med en liknande grej Trump gjort tidigare, då kunde kvittret anses ha gjorts i tjänsten, vilket kunde göra ett ingripande känsligt. Men den här gången handlar det tydligen om saker som inte berör hans jobb. Det fick mig att fundera lite, vad säger Twitters användarvillkor? Kan man twittra som regering? Vad skulle hända om någon regering twittrar om ett beslut som strider mot användarvillkoren?
 7. Eftersom platspåsar slängs i naturen i fattiga länder som Afrika så måste givetvis Sverige bidra genom att beskatta påsarna innan de förbränns.
 8. Räcker inte fyra månaders planering?
 9. Inget hindrar väl att regeringen själva sysslar med tester? Själv är jag ganska ointresserad av att testa mig för smitta. Men jag hade gärna testat för antikroppar.
 10. Bilbranschen sysslar tyvärr med sådant. https://teknikensvarld.se/bmws-motorljud-gar-att-hacka-fa-din-1-serie-att-lata-som-en-m4-172339/
 11. Det snackas om det på EU-nivå, så antagligen kommer det beslutas någon gång i mitten av 30-talet. Volvo håller, enligt en någon månad gammal artikel i GP, på att utveckla ett Volvoljud. Det verkar handla om en balansgång mellan att höras, att inte störa och, antar jag, berätta för omgivningen att en Volvo önskar passera. Bilar i allmänhet och elbilar i synnerhet borde utrustas med en extra tuta med ett mer diskret ljud, ungefär ringklocka på cykel. Knappen behöver inte vara lika lättillgänglig som den ordinarie tutans.
 12. Är detta något konstigt egentligen? Det enda, bortsett från eventuella funktioner som kräver en riktig telefon, som borde skilja i sådana program är UI, och det löser man, lite förenklat, genom att placera flera UI tillsammans med själva appen i en zipfil.
 13. Jo, men då den går(?) att redigera och anpassa på olika sätt så sparas den lokalt rimligtvis som en beskrivning.
 14. NTSB meddelade 22 maj i år att de utreder "the occurence". Se länk i citatet.
 15. Med tanke på att den byggs upp av ett hanterbart antal variabler så gissar jag att den sparas som en blasonering, om vi ska tala heraldiska, och vid behov konverteras till lämpligt bildformat.
 16. En emoji är väl, i datatekniska sammanhang, att betrakta som ett tecken av många i en teckentabell? Alltså en sekvens av, gissar jag, 32 binära symboler. En memoji är mer komplex och kan nog inte lagras som en primitiv typ om man ska använda datavetenskapliga termer. I båda fallen bör det dock handla om tecken eller symboler om man ser det ur ett semantiskt perspektiv. http://www.unicode.org/emoji/charts/full-emoji-list.html
 17. Det är övervägande risk att någon känner sig kränkt, sekundärkränkt eller att fördomar visar sig stämma.
 18. Inväntar uppföljaren där vi lär oss hur man återförsluter samma påse på 10 sekunder
 19. Jag ser ingen anledning till att blanda in kön i den rapporteringen. Att yrket är var polis har däremot betydelse.
 20. Jag testade för första gånger att dela navigering i Kartor med en icke-iphone, det resulterade i Ett vanligt SMS som berättade att jag beräknar vara framme på adress X klockan Y. Efter att ha stå i asfalteringskö en kvart skickades ett nytt SMS som informerade om den nya beräknade ankomsttiden. Så rimligtvis får @Alix mottagare ett SMS som säger "Alix skickade en jätterolig bild som du inte kan se".
 21. Jag tycker inte, jag kan bara inte komma på att jag sett något sådant. Fast gillar man saklig argumentation ska man nog undvika politiker och diverse proffstyckare.
 22. Det fetmarkerade bör ersättas med "Dokumenten kan sparas på iCloud Drive".
 23. Har Trump någonsin argumenterat sakligt under sin politiska karriär?
×
×
 • Skapa nytt...