Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

maccis

Medlem
 • Antal inlägg

  3 617
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om maccis

 • Medlemstitel
  Lysande

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Kalmar
 • Intressen
  Cars, mac & android

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  90-talet
 • Bytt från pc
  Nej
 1. I detta fallet räcker det inte till, en 2011a är inte speciellt rapp, graffat på en 13" är integrerat. Skulle nog säga att när man rendererar "live" med effekter så blir det långsamt. Är ju inte ett alternativ idag 2019 att filma i en lägre upplösning heller tycker inte jag.
 2. Spontant, införskaffa två nasar (ex Synology) se till att du har drive bays så du kan köra en vettig raid 5 (minst) synca ditt innehåll mellan dessa två och placera din andra nas "offsite". Borde du kunna få till för under 10k. Såg ingen budget utan bara kostnader för det du har idag, backup är inget man ska snåla på om du är seriös med de.
 3. På din andra våning sätter du en acesspunkt, skulle vilja slå ett slag för Ubiquiti ex en AC-Pro. Du har helt rätt i att du tappar "hälften" när du kör repeater, mkt bättre att du använder ethernet som backhaul till din nya acesspunkt. Du kan välja vilket SSID som helst i Ubiquiti, har du ett nät hemma sen som bara har prylar från Ubiquiti så kan du ställa in vid roaming när den ska ansluta till den nya acesspunkten. Lite överkurs kanske men det kan vara önskvärt när du är på övervåningen att du är ansluten till den nya AP för att få bäst fart.
 4. Okej, det dumma är ju att man inte heller kan göra en "selective restore".
 5. Va??! Nu är du ute och cyklar, teknikprylarna är de enda som spelar nån roll
 6. Där håller jag med, nu är väl inte tanken att man ska bli åksjuk. Kanske flyttade fokus lite från det för mkt i mitt första inlägg men vi får se vart vi landar i detta Men jag tycker ändå att det är trevligt att ha källmaterialet i 4K och sen fixar YouTube med att leverera rätt upplösning till de olika enheterna. Ser till mig själv, kollar jag på YT så uppskattar jag att när jag sitter på desktop att kunna se filmen i en hög upplösning.
 7. Det tråkiga först, det finns en budget Dock kan man säkert stretcha den lite. Skulle behöva synpunkter på om Canon EOS M3 är en bra kamera att skapa lite film för YouTube med? Om inte, vad rekommenderar ni istället? Jag ska filma produkter och göra recensioner av dem. Behöver väl en mic och nåt stativ också kan jag tänka mig. Nåt annat? Vad ska jag köpa? Kan jag få allting för under 10.000Kr exl moms? Som ni märker är jag novis här och tänker mig sakta men säkert höja min lägsta nivå idag. Jag tycker själv att innehållet är viktigare än kanske kvaliten och hur man redigerat det, eller rättare sagt man kan förlåta lite om man skapar riktigt bra innehåll till en början. Jag vill ju att det ska bli riktigt bra allteftersom jag lär mig mer och vill då inte upptäcka att min utrustning var helt fel från början. Självklart kan jag göra ett nytt inköp senare men initialt behöver jag hålla mig lågt i inköp innan jag vet hur allting utvecklas.
 8. och för att snabba upp det hela trycker du cmd + D Då väljs ditt skrivbord som mapp att spara i när du är i spara dialogen.
 9. Hej Sök och ersätt är funktionen du söker i ex Textwrangler. Då kan du lägga in ovan script på alla dina 7000 sidor, borde inte ta så många minuter. Det "jobbiga" är om du inte har lokal access till serverns filer är att du måste ladda hem dem till din maskin.
 10. Alright nu efter 3h sömn inatt kan jag konstatera att jag inte löste problemet! Till slut kom den vidare med uppdateringen av iCloud inställningarna. Men efter att den återställt lite appar så går den inte o starta om, bootloopar bara hela tiden. Så jag tog beslutet att börja om från scratch, nu funkar det men jag är definitivt inte nöjd. Kör mina backuper lokalt ett tag och ska prova göra en återställning från den lokala backupen vid tillfälle för att säkerställa att den fungerar. OS X Servers Caching funktion av iCloud datan gjorde varken till eller från att slå av och på, det gick såklart långsammare med den avstängd
 11. Tja, väldigt länge sen jag skrev här på MW forum. Nu behöver jag hjälp, jag har en iPhone 7 som jag startade om idag för första gången på cirka två veckor. Då gick den inte igång, skärmen tändes upp och apple loggan visades. Jag var rätt tålmodig och väntade nog en 10 minuter på att den skulle boota korrekt. Inget hände... Ok fine, jag soft resetar telefonen men det är samma problem, DFU läge och återställer via iTunes. Går jättebra och telefonen kommer igång igen, jag väljer att återställa från min iCloud backup som är tagen på morgonen idag. Är ju inte så mkt data som gått förlorad då. Kruxet är nu då att det stannar på: Uppdaterar iCloud-inställningar... Jag har provat starta om den, jag har stängt av min caching server (i OSX Server) jag kör här hemma på på en mac om det är nåt skit med den vilket det förmodligen inte är. Är nu inne på min andra återställning, jag ser att den återställt min data för mitt alarm och night mode har gått på. Vad gör jag? Min iTunes backup är för gammal och jag förlorar för mkt data jag "behöver". För det finns väl inget sätt att köra via iTunes och återställa från iCloud?
 12. Min rekommendation var ifall du ville fortsätta med Nordea men ändå få tillgång till BankID.
 13. Öppna ett sparkonto på Ikanobank så kan du få ett bankid. Jag vet dock att Nordea är på G med sitt BankID, de har redan infört mobilt bankid.
 14. Beräknat leveransdatum Oct 24, 2012 så står det på min, snabba ryck!
×
×
 • Skapa nytt...