Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Orfeous

Medlem
 • Antal inlägg

  48
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Orfeous

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1983-10-03

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Umeå

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  90-talet
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13" Retina
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Hej! Jag kör Yosemite 10.10.2 på min 2013 MacBook Pro Jag har märkt att dagarna på inloggningsskärmen är på engelska. Men när jag loggar in så blir dagarna på svenska. Detta hör till att jag var tvungen att även ändra datum-/tidformatet till 24 timmar vilket jag gjorde eftersom tiden visade am/pm i inloggningsfönstret men inte när man loggat in. Hur fixar man detta? Är det en bugg eller en inställningsfråga? Jag har försökt att ställa in på svenska osv i allt som har med tid och datum att göra. Även regionsinställningarna.
 2. Hej, jag undrar om någon har något tips på någon form av rengöringsduk för skärmen? Den drar ju verkligen åt sig damm och saliv om man råkar nysa eller det råkar flyga ut saliv ur munnen så det blir små prickar på skärmen. Sen tycker jag att styrplattan blir lite "äcklig" efter ett tags användande. Blir väl en beläggning av fett, svett och smuts från fingrarna som fastnar. Finns det något man kan rengöra hela styrplattan med? Tips? Kanske finns nåt man kan rengöra övriga chassit med också?
 3. Varför har jag inga problem med min usbhårddisk med NTFS? Är endast mitt usbminne med ntfs som gör detta. Är det någon skillnad om jag har usbhårddisk med samma filsystem än ett usbminne? gör datorn skillnad på om det är en mekanisk 2.5" disk än ett flashminne? Jag fattar inte.. USB disken kan jag både använda i windows och på macen utan några problem
 4. Vilket filsytem ska mitt usbminne/usbhårddisk ha för att både kunna läsa och skriva på detta på både min mac och i windowsdator? Jag har ett usbminne som är ntfs men när jag sätter in minnet i macen så står det att minnet måste formateras. Jag har läst något om att exFAT ska vara lösningen? är det så? /Anton
 5. Lösningen blev att uppgradera till OSX Yosemite 10.10.1 nu finns menyvalet "Håll ordna efter" där väljer man "ändringsdatum" Woila.. nu ser det i stort sett ut som på gamla datorn OSX 10.6.2
 6. Uppdatering.. Personens var nu förbi hos den berörde och kollade lite mer. Tydligen så fungerar nätet utan problem mot telefoner, surfplattor och annat men inte mot datorn. Fungerar hemma också så det måste ju vara något med routern som inte vill prata med macen eller vice versa
 7. Hej! Jag har en luddig fråga med luddig information om problemet. Någon sa att dennes kompis hade en macbook pro med ett problem gällande att koppla upp sig på nätverk. Det ska tydligen komma ett felmeddelande som säger något i stil med att max anslutningar är nådda och kan då inte koppla upp sig på nätverket. Lösningen på detta då är att lämna ifrån sig ipnumret från dhcp-klienten och kan sen ansluta och kommer åt nätverket som vanligt. Det ska tydligen inte spela någon roll om personen ansluter sig på jobbet eller hemma. Så det känns som att det är något med datorn som strular. Det ska tydligen vara samma problem med både Wifi och trådbundet. Detta är alltså Macbook Pro av någon modell med Yosemite endera förinstallerat eller installerat själv. Vet inte heller om det är någon tidig version eller om det är den officiella releasen. Men jag har sökt lite på nätet efter samma problem men kan inte hitta något om det faktiskt. Hade man haft tillgång till datorn hade man ju givetvis kollat om det finns några uppdateringar från App Store först och främst till OSX sen kolla loggfiler vad som händer när datorn försöker upprätta en anslutning och misslyckas. Sen när man inte vet exakt vad som står i felmeddelandet så blir de lite luddigt också. Någon spontan idé?
 8. Nyfiken... har felet löst sig?
 9. Hon har registrerat en användare och kommer att få tala för sig själv slipper man agera någon mellanhand
 10. Hej! Jag har en vän som köpt årets modell av iMac.. en 21" iMacen hon hade innan var från 2009. Med en äldre MacOSX version. Hon har nu med den nya macen fått OSX Mavericks vilket hon inte alls gillar den nya findern. För hon är van att jobba hur det såg ut innan o tycker det är väldigt svårt att navigera i det nya. Så hennes fråga är såhär.. (hennes egna ord) "kan man få tillbaka vyn i Finder som fanns i den äldre versionen eller sorteringsalternativen i Finder"?
 11. Hittade nyss själv en lösning! lägg in: net.inet.tcp.delayed_ack=0 i filen /etc/sysctl.conf sen är de bara att starta om. klart.
 12. Hej! då jag ska skicka över filer via nätverket från min linux server till powerbooken så går det i typ 50kb/s enligt aktivitetshanteraren. Hämtar jag filer från min PC är hastigheten uppe i 8-9mb/s direkt. Men laddar jag upp filer till min linux server så går det undan lösningen på detta löste jag var att aktivera rootanvändaren, öppna terminalen och sedan köra "sudo sysctl -w net.inet.tcp.delayed_ack=0" jag gjorde detta och det gick undan igen mellan powerbook och linux server märkligt. problemet är nu att denna inställning försvinner då jag startar om datorn. hur kan jag fåt detta permanent? varför ska man måsta sätta upp ett kommando för att kunna föra över filer från en annan dator? märkligt tycker jag.
 13. Så nu är frågan om man ska idas söka efter en ny kabel, skaffa ett hårddiskmonteringskit eller rent av skita i det? borde ju vara folk här som har någon fungerande över tycker jag ju.
 14. nu har jag hittat felet! ibland är det bra att ha två powerbooks brevid varandra som man kan låna delar av problemet var kabeln mellan hårddisk och styrkortet!
 15. Okej, finns det inget annat att prova så åker den i sopkorgen ska bara stampa lite på den först
×
×
 • Skapa nytt...