Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hrspicar

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om hrspicar

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1960-07-13

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.resochdyk.nu

Profil

 • Plats
  Göteborg
 1. Kan Bilder hantera foton i RAW-format. Det verkar inte se de RAW filer som finns på mitt minneskort. Bildinsamling visar även RAW-filer. Gamla RAW-filer som borde importerats från iPhoto syns inte heller. Är jag dum eller har Apple helt enkelt skippat hantering av RAW-filer i Bilder?
 2. Problemet är att word då sparar en bild som är lågupplöst. Det verkar som om jag får en version som beror på hur stort jag dragit ut bilden i själva word dokumentet. Må hända skiljer det sig åt mellan olika versioner av Word. Kör Office 2009 för Mac.
 3. Tack för all hjälp! Att ändra filändelse till zip funkade inte då systemet ändå kände av att det är ett worddokument. Kopiera och klistra in resulterade i en fil i samma upplösning som visades i word-dokumentet. Men att spara dokumentet som websida löste problemet och skapade just en mapp med alla filer. Må hända vill inte Photoshop Elements 9 fungera med bildfiler kopierade ur word. Bifogar skärmdumpar på felmeddelandet. Må hända hjälper det någon annan som söker svar.
 4. Tog skärmdumpar på en windows-dator för att använda i en presentation och manual. Sparade dem i ett word-dokument (docx) och ser att de ligger där i originalupplösning. Tyvärr kan jag inte få ut bilderna ur dokumentet. Har försökt att markera en bild, kopiera den och skapa en ny fil av urklippet i Photoshop. Får dock ett felmeddelande. Lyckas inte på annat sätt heller. Finns det någon lösning?
 5. Köp hos en auktoriserad Mac affär så att du får rätt. Jag försökte spara pengar genom att köpa från Dustin men fick ju fel minne fast allt såg rätt ut...
 6. Du hittade rätt minne. Jag glömde att skriva in 25 i slutet på numret. Misstänker att det är fel minnen för varför skulle annars Kingston ha en separat produkt just för PowerBook. Det är nog tyvärr läropengar. Tror jag ger upp. Även om jag köper rätt minne så funkar ju sannolikt bara en minnesplats i datorn. Åter tack för all information.
 7. Tack för snabba svar!!! Hur kan man göra rent kontaktytorna? Minnen jag köpt är Kingston KVR333X64SC/1G PC2700 CL2,5 200 pin SODIMM. Är tyvärr registrerad på Dustin som företagskund så jag misstänker att de inte tar en retur. Har försökt kolla och så vitt jag kan se stämmer specifikationen. Thomas - vad menar du med en komplett återställning. Alix - har också kommit fram till att jag nog får leva med 512 MB minne. Det funkar OK men jag får låta bli att köra flera "tunga" program samtidigt.
 8. Tog över brorsans PowerBook G4 15 FW 800. Den har stått som stationär dator och såg ut att vara i nyskick men... Han har ibland haft problem med att datorn ej startat och behövt göra ett andra startförsök. Jag kunde inte starta datorn från medföljande systemskiva eller från OS X 10.4 skivan. Det blev alltid en krasch en bit in i uppstarten. Kernel panic. Då jag i vilket fall som helst skulle sätta in en ny hårddisk startade jag upp datorn i firewire target mode och raderade hårddisken från min stationära Mac. Monteringen av den nya hårddisken gick bra och jag kunde installera OS X 10.4. Hade dock fortsatta problem med krascher. Det visad sig att minnet på 1 GB verkade vara trasigt. Med bara 512 MB minnes enhet i datorn fungerade den bra. Beställde två nya 1 GB minnen. Inget av dem visade sig fungera i datorn oavsett vilken minnesplats de satt på. De är exakt rätt sort. Provade att skifta runt de minnesenheter jag har. Det visade sig att den undre platsen inte fungerar alls och i den övre platsen fungerar endast 256 MB eller 512 MB. Några få gånger ha jag lyckats få den undre platsen att fungera men det slutar alltid med en krasch efter ett tag. Med ett minneschip i den undre platsen startar datorn utan "startplong" men fungerar. I systeminformation säger datorn att inget minne sitter i den undre platsen. Med 512 MB i den övre platsen startar datorn med startplong och fungerar som den ska. Har någon av er en aning om vad detta fel kan bero på. Jag misstänker att det är ett glapp i minneshållaren och ett logikfel i hårdvaran. Kan jag själv göra något åt detta? Att lämna in datorn på reparation tvivlar jag på är lönsamt. Sannolikt behövs ett nytt moderkort och jag vågar inte tänka på vad det skulle kosta. Så nu sitter jag med en något haltande laptop med en stor hårddisk...
 9. I min ägo har jag en iMac G5 med 160 GB hårddisk och en iBook G3 med 60 GB hårddisk. Jag använder det utmärkta programmet ChronoSync för att synkronisera datorerna mot varandra. Nu har jag tyvärr passerat iBookens hårddisk kapacitet. Köpte därför en extern bärbar firewire hårddisk och försökte lägga ut användarkontona på den. Jag pekade om adressen för hemmamapparna med Netinfo-hanteraren. Det såg ut att fungera men filernas ägare och behörighet förändras så någon synkronisering funkar inte. Min tanke var att ha system och program på iBookens interna hårddisk men att ha användarna på den externa hårddisken. Denna skulle sedan synkas mot hårddisken i iMacen. Har du något förslag på smidig lösning?
 10. Start i felsäkert läge (med shift nedtryckt) och sedan en ny omstart löste problemet.
 11. Uppdatering till Quicktime 7.03 misslyckas pga att filen verkar skadad. Får ett felmeddelande som säger att verifiering misslyckades. Samma sak händer med iPod uppdateringen. Detta har hänt mig förut med 10.3.9 och fixat sig med hjälp av att köra Cocktail. Med 10.4.2 spelar det ingen roll vad jag gör. Problemet är detsamma oavsett om jag laddar ned filen eller kör programuppdatering. Vad göra?
×
×
 • Skapa nytt...