Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

.ad

Medlem
 • Antal inlägg

  1 172
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om .ad

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1987-07-24

Kontakt

 • Webbsida
  http://127.0.0.1

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2003
 • Appleprylar
  MacBook Air 11", i7 1.8GHz, 4 GiB RAM; iMac 21"; i5 3.6 GHz 16 GiB RAM
 • Bytt från pc
  Ja
 1. titta på gratis filmer via internet http://www.nordic-tv.com

 2. ..och där fick vi ju en lösning som dessutom var enkel! Bra!
 3. Hur pass hacker är du? Det går alldeles utmärkt att låta hela hemmappen ligga på HDD:n och köra system och program från SSD:n (jag gör det själv), men det är inte bara att dra i hemmappen, det kräver lite hack i terminalen och är förknippat med viss risk om man är ovan. Det är dock helt klart den elegantaste lösningen då OS X kommer se att hemmappen har 2 TiB ledigt och ex /Applications har 93 GiB ledigt. Den enklare varianten är att helt enkelt flytta dina mappar i hemmappen till HDD:n och sedan bara skapa alias till dem i hemmappen. Använder du detta alternativet råder jag dig också att låta bli biblioteksmappen.
 4. Jag kan varmt rekommendera TrueCrypt förutom den lösning som presenterats. Med TrueCrypt har du förutom möjlighet att läsa de låsta/krypterade mapparna i både Mac, Windows och GNU/Linux, även möjlighet att maskera dem som valfri filtyp. Man kan även välja att låsa upp den krypterade filen med en annan fil. (Dvs du väljer en nyckelfil, kanske ett foto, som måste användas för att öppna mappen.) Det kan hända att TrueCrypt inte är bästa lösningen i ditt fall, men det kan vara bra att känna till iaf. Jag tycker det är smidigt just tack vare att det kan öppnas även i andra datorsystem.
 5. .ad

  Spel på MB Air?

  Instämmer, Air klarar otroligt mycket. Jag har 11"-modellen med 4 GiB RAM och i7-processor. Vill man spela spel är den uppgraderingen mycket prisvärd. Jag kör StarCraft 2 på den utan minsta problem. Jag skulle dock säga att om man vill ha en större modell (13") kan man lika gärna skaffa en Pro. Man vinner kraft och expansionsmöjligheter men blir tvungen att släpa på en lite tyngre dator.
 6. .ad

  Köpa iPad i Kina?

  10meternoodle, vet du hur det ligger till med detta? Jag skulle ju misstänka å det starkaste att det även gäller kinesiska iPads. (Ironiskt att kinserna som tillverkar prylarna till alla i hela världen inte får använda dem själva utan måste ha specialversioner.) Och är det någon som vet om detta går att kringå genom att omstallera systemet väl ute ur landet? Eller är man för evigt låst till kinesisk censur? (Och nej jag menar inte att man inte skulle kunna ändra språket eller så.) Är det en 100%-igt mjukvarubaserad lösning kanske det i alla fall går att bli av med den.
 7. Jo, det tycker jag också. Men faktum är att jag lämnade in den i försök att reklamera den, men varje reklamation måste godkännas och det gjorde min naturligtvis inte. "Reklamationsrätten" verkar faktiskt inte vara värd ett skit när man tittar närmre på den.
 8. Såhär ser det ut när jag försöker ringa en svensk landlina. Mitt konto är flera år och har inte ett öre, så gissningsvis var det startsumman som gick åt.
 9. Menar du med konto att du inte angivit något bankkonto? För du har väl loggat in? Jag måste erkänna att jag inte förstår vad du menar. Förresten, några kronor får man väl när man registrerar sig på Skype?
 10. Äsch, ni är alla nybörjare! Här har ni en grabb som testat på riktiga grejer.
 11. Det lär finnas verktyg för att läsa HFS+ i Windows numera. MacWorld gjorde en jättegrej av detta bara för ett par dagar sedan vill jag minnas. Jodå, här var det.
 12. Finns motsvarande i QuickTime och DVD-spelaren (om man nu spelar upp ngt i QT). Vad Front Row beträffar tror jag ni är rökta. Det är svårt som attan att göra någonting med det öht. Man får byta primärdisplay om man vill ha det på andra skärmen etc. Har ni testat alternativa lösningar? Finns en riktigt bra som heter XBMC och en speciell Mac-version PLEX. XBMC tyckte jag var okej, och PLEX var riktigt bra.
 13. Nu har jag fått diagnos. Kondensatorproblemet som tidigare nämnts gäller tidigare modeller, ej min och framåt. Diagnosen lyder "fel på logikkortet" och kostnadsförslaget ligger på *trumvirvel* …11,960:- (Ja, elvatusenniohundrasextio kronor.) Härligt. (För elvahundra spänn mer får man en ny iMac med bättre prestanda och garanti.) Jag känner mig lite smått butter över att jag inte köpt Apple Care.
 14. Enormt irriterande, men det finns en väg runt det. Tryck på uppdatera/återställ. Bekräfta. När det står "extracting" (eller packar upp), koppla bort AirPort. Koppla bort AirPort innan man trycker hjälper inte. Då klagar den över brist på Internetanslutning. Gissar att ni med sladdanslutning kan dra ur eller inaktivera den vid samma tillfälle…
 15. Jo, man får ju göra en avvägning. Antingen trycker man på uppdatera och plockar sakerna automatiskt, utan vidare ansträning; eller genomgår tidigare diskuterad procedur vilket tar mycket längre tid, men om man tror att det är värt det så visst… Tredje alternativet är att agera i enlighet med principen varför laga någonting som redan fungerar? och således inte uppdatera alls. I mitt fall blir det alternativ ett eftersom jag är lat (och inte tror att det ligger några signifikanta risker i att strunta i proceduren) men vill ha nya funktioner som kan tänkas finnas med i uppdateringen.
×
×
 • Skapa nytt...