Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

inredaren

Medlem
 • Antal inlägg

  20
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om inredaren

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1994
 • Appleprylar
  G5 1,8 Ghz + iBook
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag använder Quick 'n Easy Web Builder sedan några år tillbaka och är rätt nöjd med det.
 2. Hej! Jag jobbar med en iMac 27", OSX 10.8.5. Jag har installerade 64-bitars Windows 7 med hjälp av BOOTCAMP och det fungerade utan krångel. Jag kunde välja startskiva både från OSX och Windows systeminställning. För några veckor sedan kompletterade jag macdelen med några program från min Mac Pro med hjälp av Flyttassintenten. Sedan dess har Windowspartitionen försvunnit från Finder/skrivbordet när jag har OSX på gång. Det syns inte heller på Systeminställningar/Startskiva. BOOTCAMP är gråtonad i Skivverktygsprogram och jag kan inte lägga på skrivbordet. Jag har kört reparation av behörigheter mm., men det har inte hjälpt. Det går bra att starta Windows Med ALT-tangenten nedtryckt, men jag vill gärna se windowsskivan när jag jobbar på OSX, för att jag behöver öppna PDF-filer då och då. Har ni någon lösning? Hälsningar, Zoltan
 3. Dylika program som t.ex hemsideprogram? Både ja och nej. Jag sköter 3 st. hemsidor och jag ville ha ett program som är mest likt till vanligt layoutprogram. Jag har utgått i från iWeb och dess möjligheter när jag svarade på hans fråga. Jag gissade kanske fel, men jag föreslog programmen som kräver inte djupa html-kunskap.
 4. Jag har köpt och testat både RapidWeaver och Quick 'n Easy Web Builder på App Store. Båda två är bra program. För mig är Quick 'n Easy Web Builder är mer sympatisk.
 5. ViaCAD2D3D 8 hittar du på App Store. Det kostar 749 kr. Du kan kanske testa Google SketchUp som har en gratisversion. De andra CAD-program kostar mycket mer.
 6. Jag har Telia och abonnerade mobilsurf för 69 kr/månad till min iPhone.. Sedan köpte jag en iPad och beställde/fick ett extrakort (tvillingkort) som kostar 40 kr i månadsavgift. Både iPhone och iPad använder samma abonnemang.
 7. Ja, det gjorde jag. Visst! Det är anledningen att jag frågade er om råd. Jag kan hålla Alt-tangenten i all evighet, men det ändrar sig inte till Installera.
 8. Hej! Jag hade strul med ett program som jag köpte på App Store. Jag ville ladda ner och installera om. En artikel på senaste MacWorld/Forumet skrivs det att man kan hålla ner Alt-tangenten och "Installed" ändrar sig till "Install", men det gör inte hos mig. Knappen vill inte ändra sig. Jag har kör Lion och har ett ända Apple-ID. Jag har kontrollerat systeminställningarna, men hittar inte något fel. Har jag missat något? Tacksam för svar, Zoltan.
 9. Hej! Jag jobbar med en MacPro (Snow Leopard än så länge tills Lion blir kommer ur betastadiet), en Iphone 3GS och en iPad2. Jag skaffade redan från början ett MobileMe konto och synkade enheterna genom MobileMe. Det funkade bra. Jag har uppdaterat iPhone och iPad till IOS 5 och flyttade kalender, adressbok till iCloud. Här fick jag problem, för att jag kan inte synka längre MacPro-n med de två andra. Jag sökte information om lösning på internet och det enda tippset som jag lyckades vaska fram att skriva icloud.com i stället för cal.me.com i iCals inställningar. Det fungerar inte. Jag vore glad för tipps hur jag kommer ur mitt låsta läge. Tack på förhand, Zoltan
 10. Hej! Min fru lyckades hälla lite mjölk på sitt MacBooks tangentbord. Datorn är 2 månader gammal. Hon stängde av datorn med det samma och torkade ett tag först med en trasa sedan lät datorn vara upp och ner. Efter en halv dag satte hon datorn på som fungerar, men inte tangenterna. När man trycker ner vissa tangenter, då det kommer vilken bokstav som helst förutom den bokstaven som borde komma. Hur kan jag rengöra tangentbordet? Hälsningar, Zoltan
 11. Tack för svaret! Jag har tänkt på det, men varit inte säkert. Jag har inte sett någon tråd som har handlat om det här problemet.
 12. Ja, kanske om jag vill ändra bara volymen, men jag skrev "t.ex.". Stoppa, spola fram eller bak, de är funktioner som jag saknar.
 13. Hej! Det har dykt upp ett nytt fenomen hos mig samband med uppdatering av 3.0. När jag spelar upp en film med QuickTime och trycker skärmen för att t.ex. sänka volymen, då reglaget kommer inte fram, eller rättare sagt bara ibland. Har någon annan erfarit det här fenomenet, eller bara jag som har problem? iPhone 3G vit 16 Gb, system 3.0, bunden till Telia, inte upplåst, allt är helt original. Hälsningar, Zoltan
 14. Det står faktiskt i subjektraden. Det börjar med "iMovie09"
 15. Hej! Jag har importerat en ca. 3 timmar lång video från en DV-kamera. Jag har skapat en projekt och börjat bearbeta. Det gick bra allt fram till i går, men i dag ville fortsätta jobba med filmen och då ser jag att en hel del "Källkippet saknas" rutor dyker upp i projektfönstret. De flesta av saknade klippen hittade jag i händelsefönsret som omarkerat. De kunde jag fixa, men några klipp saknas helt och hållet. Till sist hittade jag de i "iMovie Tillfälliga objekt" mappen på hårddisken. Kan jag reparera projekt på något sätt, eller hur trollar jag tillbaka klippen som iMovie tappade på vägen? Tack för hjälpen, Zoltan
×
×
 • Skapa nytt...