MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pucko

Medlem
 • Antal inlägg

  334
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om Pucko

 • Medlemstitel
  Mycket bra

Kontakt

 • Webbsida
  http://hem.passagen.se/bromell/pucko

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1986
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Pucko

  Vart tar alla Watch 2 vägen?

  Nu när nyheterna kring uppdateringen av apple watch har fått sjunka in ett dygn kvarstår bara ett stort: Meh...!? Det är ju i princip samma klocka som tidigare. Dessutom har ju apple tagit bort möjligheten att välja det armband man vill ha, när man beställer. Och om man ens hade haft möjlighet att beställa en "cellular"-klocka, skulle man få stå ut med den vansinnigt fula röda pricken på snurrhjulet. För en vecka sen la jag en klocka i kassan på apples hemsida, och så här i efterhand önskar jag nästan att jag hade slagit till... En guldfärgad klocka med midnattsblått armband. Nu funderar jag: Vad händer egentligen med alla gamla tvåor? Det finns väl ingen apple-outlet där man kan köpa utgående modeller till vrakpris? (c:
 2. Pucko

  macOS Sierra-uppdatering 10.12.4?

  Startade just på det sättet och gjorde en skivkontroll, som "hittade skador som inte kan repareras". Tydligen nåt i partitionskartan. Innebär ominstallation av Mac OS att allt på hårddisken raderas?
 3. Pucko

  macOS Sierra-uppdatering 10.12.4?

  Ser min hårddisk (återställningspartition?) och väljer wi-fi, men samma svarta skärm med snurra.
 4. Pucko

  macOS Sierra-uppdatering 10.12.4?

  Alltså, jag tvingade inte datorn till omstart under själva uppdateringen. Det var efter 10 svart skärm som jag gav upp.
 5. Pucko

  macOS Sierra-uppdatering 10.12.4?

  Ja, var det dumt? Samma sak efter omstart...
 6. Pucko

  macOS Sierra-uppdatering 10.12.4?

  Min dator vägrar starta efter uppdatering. Efter inloggning och när "laddningsbaren" har nåt 100%, blir skärmen svart. En laddningssnurra syns i 5 sekunder, sen blir skärmen helt svart igen i 4 sekunder. Det upprepas i oändlighet.
 7. Alltså, jag vill inte verka otacksam, men... Jag undrar om någon vet hur jag ska få ordning på mitt krånglande trådlösa nätverk? Jag är medveten om att det finns andra alternativ om man vill kopiera filer mellan två datorer.
 8. Jo, tack för tipset. Men jag önskar verkligen att det skulle kunna lösas utan sladdar... Någon som har förslag på lösning?
 9. Jo, men... tar inte det bort själva idén med trådlöst nätverk?
 10. Efter att ha bytt hårddisk och hårddisk-kabel i min macbook pro (med hjälp av experter på detta forum), har jag tyvärr stött på nya problem. Jag vänder mig därför hit igen och håller tummarna för att nån kan hjälpa mig. När jag försöker kopiera filer över wifi till en annan mac, så hänger sig ofta alla program (ett efter ett) och jag blir till slut tvungen att tvinga datorn till omstart. En sak har har lagt märke till är att det brukar stå "kAirPortTurnOffKey" istället för "Stäng av Wi-Fi" i wifi-menyn. Har googlat detta och förstått att jag inte är ensam om problemet, men jag har inte funnit nån lösning. Men det verkar som att hårddiskbyte är en gemensam nämnare för många av de drabbade. Skulle vara hemskt tacksam om nån kan hjälpa mig.
 11. Okej, får testa det. Tack för tipset. (c;
 12. Menar du att en glappande kabel faktiskt kan ha förstört hårddiskarna fysiskt?
 13. Jag har bara satt i diskarna som de är... Tidigare i tråden har det ju, mer eller mindre, konstaterats att det är kabeln till hårddisken som glappar. Därför har jag försökt utesluta den ur ekvationen.
 14. Halloj igen! Uppdaterar tråden då det uppstått ännu fler frågetecken när jag äntligen fått tid att försöka ta itu med hårddiskproblemen. Jag köpte ett kabinett för att åtminstone kunna starta datorn (har ännu inte köpt nån kabel). Men mina hårddiskar beter sig EXAKT som tidigare när jag försöker starta från dem i kabinettet genom att hålla ner alt-tangenten vid uppstart... Dvs den första hårddisken kommer inte upp som alternativ öht, och den andra försöker starta men datorn stängs av efter en liten stund in i uppstartsprocessen. Borde inte det här vara ett tecken på att det inte beror på hårddiskkabeln? Det sitter ju ingen hårddisk i datorn nu. Nån som har en aning om vad som händer? ?c:
×