Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hetlund

Medlem
 • Antal inlägg

  1 580
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

19 Neutralt

Om Hetlund

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1953-12-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Malmö

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  MacBook Pro early 2011, MacMini late 2012, iPhone 4 S
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

783 profilvisningar
 1. Det finns ju universal fjärrkontroller som fungerar till "alla" teve-apparater. Åtminstone Kjell & Co har också en universalfjärr speciellt för Sony: https://www.kjell.com/se/produkter/ljud-bild/tv-tillbehor/fjarrkontroller/fjarrkontroller-till-sony-tv/luxorparts-fjarrkontroll-for-sony-tv-p66282 Fungerade åtminstone till min tv.
 2. Ingen mer än jag som reagerar på att Fridde bara har 25 GB ledigt på hårddisken? Man brukar ju säga att man bör ha minst 10 % ledigt.
 3. Jag håller med Telly 82. Jag har fått meddelande om att möjligheten att ha hemsidor via ComHem upphör, ingenting annat. Vad menar ni som skriver att ComHem kommer att sluta med Mail (Mail med stort M)? Kommer supporten för Apple-programmet Mail att upphöra? Eller menar ni att alla adresser som heter @comhem.se kommer att upphöra?
 4. En dum fråga kanske, men har du sparat dokumentet efter att du har skapat textrutan och före du klickar utanför ramen? Jag har själv inte Pages installerat på min hemmadator, annars hade jag gärna provat lite. En annan tanke: Finns det någon text (eller något annat) i textrutan när du avmarkerar den? Annars finns det ju liksom ingenting att spara, förutom just formateringen.
 5. Ja, men då kommer väl alla inställningsfiler och supportfiler för båda programmen att avinstalleras? Jag hade nog nöjt med med att dra det överflödiga programmet till papperskorgen, och kanske titta igenom Biblioteken om där finns några dubbletter som hör till det här programmet. Och Jonaso: Vad är det du inte kommer vidare med?
 6. Sist jag kollade så ingår Office för iPad bara i Office 365, inte i köpe-versionen.
 7. Hetlund

  Textersättning

  Gå in under Safari-menyn - Inställningar - Autofyll och se hur det ser ut där.
 8. Kanske bra att veta nästa gång du laddar ner något program: Detta är en säkerhetsinställning i MacOS. Om du vill ändra går du till Systeminställningar - Säkerhet och integritet - Allmänt och klickar i "Tillåt program hämtade från: Var som helst".
 9. Jag har också kvar min gamla iBook. Jag använde den faktiskt som "skrivmaskin" ute på jobb till för några år sedan. Batteriet klarade då fortfarande omkring en halvtimmes jobb. Har OS 10.4.11 installerat. Det jag har funderat på är om jag skulle ställa den vid stereon som musikspelare. Jag har en hel del musik nerladdad och kopierad från CD. Tänkte spela upp musiken via iTunes eller VLC och sedan koppla till stereon via min nuForce µDAC. Vad tror ni om det? Det borde väl fungera? (Jag tänkte alltså inte streama musik - jag har inte kommit riktigt dit än)
 10. Jag var kanske lite otydlig: MS Word har alltså en egen autokorrigering som man kommer åt under Inställningar i Word-menyn. Men skapar man sedan en tabell i ett Word-dokument så hittar man vissa inställningar under Tabell-menyn: Tabellegenskaper. Man måste alltså leta runt på flera olika ställen för att få de inställningar man vill ha. Men nu använder du tydligen inte Word, så då är detta inte aktuellt.
 11. Det beror ju också på i vilka program du drabbas av autokorrigering. Microsoft är ju specialister på det här - det kan vara ett helsike att få till det som man vill ha det. De använder sin egen ordlista som man bara kommer åt från Microsoft-program.
 12. Äsch - nu går det inte att redigera inlägget längre! Faktura heter förstås "Invoice" på engelska, inget annat.
 13. Tyvärr har jag ingen aning, men man kunde ju gissa att den kommer just från iOrdning? Måste fakturan se ut just exakt så där? Om du googlar på Fakturamall (Envoice/Envoice template) så dyker det upp massor med exempel, flera av dem gratis. Det följer väl med faktura-mallar till Excel och Word också? Och Pages?
 14. Om det är ordbehandlingsdokument så kan de öppnas direkt i LibreOffice och sedan sparas i önskat format. Jag har inte provat OpenOffice eller NeoOffice på länge, det är möjligt att det fungerar där också. https://sv.libreoffice.org
 15. Nej, det tror jag inte alls på! De ytterst svaga mätströmmar vi talar om här kan inte på något sätt påverka resultatet.
×
×
 • Skapa nytt...