MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hetlund

Medlem
 • Antal inlägg

  1 575
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

16 Neutralt

Om Hetlund

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1953-12-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Malmö

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  MacBook Pro early 2011, MacMini late 2012, iPhone 4 S
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

418 profilvisningar
 1. Ja, men då kommer väl alla inställningsfiler och supportfiler för båda programmen att avinstalleras? Jag hade nog nöjt med med att dra det överflödiga programmet till papperskorgen, och kanske titta igenom Biblioteken om där finns några dubbletter som hör till det här programmet. Och Jonaso: Vad är det du inte kommer vidare med?
 2. Hetlund

  Office Home eller 365 Home?

  Sist jag kollade så ingår Office för iPad bara i Office 365, inte i köpe-versionen.
 3. Hetlund

  Textersättning

  Gå in under Safari-menyn - Inställningar - Autofyll och se hur det ser ut där.
 4. Kanske bra att veta nästa gång du laddar ner något program: Detta är en säkerhetsinställning i MacOS. Om du vill ändra går du till Systeminställningar - Säkerhet och integritet - Allmänt och klickar i "Tillåt program hämtade från: Var som helst".
 5. Jag har också kvar min gamla iBook. Jag använde den faktiskt som "skrivmaskin" ute på jobb till för några år sedan. Batteriet klarade då fortfarande omkring en halvtimmes jobb. Har OS 10.4.11 installerat. Det jag har funderat på är om jag skulle ställa den vid stereon som musikspelare. Jag har en hel del musik nerladdad och kopierad från CD. Tänkte spela upp musiken via iTunes eller VLC och sedan koppla till stereon via min nuForce µDAC. Vad tror ni om det? Det borde väl fungera? (Jag tänkte alltså inte streama musik - jag har inte kommit riktigt dit än)
 6. Jag var kanske lite otydlig: MS Word har alltså en egen autokorrigering som man kommer åt under Inställningar i Word-menyn. Men skapar man sedan en tabell i ett Word-dokument så hittar man vissa inställningar under Tabell-menyn: Tabellegenskaper. Man måste alltså leta runt på flera olika ställen för att få de inställningar man vill ha. Men nu använder du tydligen inte Word, så då är detta inte aktuellt.
 7. Det beror ju också på i vilka program du drabbas av autokorrigering. Microsoft är ju specialister på det här - det kan vara ett helsike att få till det som man vill ha det. De använder sin egen ordlista som man bara kommer åt från Microsoft-program.
 8. Äsch - nu går det inte att redigera inlägget längre! Faktura heter förstås "Invoice" på engelska, inget annat.
 9. Tyvärr har jag ingen aning, men man kunde ju gissa att den kommer just från iOrdning? Måste fakturan se ut just exakt så där? Om du googlar på Fakturamall (Envoice/Envoice template) så dyker det upp massor med exempel, flera av dem gratis. Det följer väl med faktura-mallar till Excel och Word också? Och Pages?
 10. Hetlund

  Öppna gamla dokument i ny mac

  Om det är ordbehandlingsdokument så kan de öppnas direkt i LibreOffice och sedan sparas i önskat format. Jag har inte provat OpenOffice eller NeoOffice på länge, det är möjligt att det fungerar där också. https://sv.libreoffice.org
 11. Nej, det tror jag inte alls på! De ytterst svaga mätströmmar vi talar om här kan inte på något sätt påverka resultatet.
 12. Jag googlade vidare och såg att detta är en bugg i High Sierra. Nu har jag ju inte High Sierra installerad, så det hjälpte inte så mycket. I alla fall så installerade jag El Capitan 10.11.6 på min Mac Mini, och Safari 11.0.3 (precis som på min Mac Book Pro). Nu fungerar det i alla fall som jag vill – och som extra bonus så kan jag spara ämnen i Läslistan för att läsa den offline.
 13. Ett tillbehör som är väldigt bra att ha är mätsladdar med krokodilklämmor eller gripklor. Ger bättre kontakt än att bara hålla en smal mätpinne för hand. Jag hittade det här lilla företaget i Södra Sandby, Sverige, som säljer sådana kablar till ett vettigt pris. (Vill man betala ett - för amatören - ovettigt pris kan man leta på Elfa/Distrilec). http://www.autemashop.com/category_Lkomp_Test.htm
 14. En annan rolig sak man kan göra är att mäta vilket elektriskt motstånd man själv har! Då är vi i helt andra ändan av mätområdet, ett antal MegaOhm. Man tar alltså den röda pinnen i ena handen och den svarta i den andra. Det är nästan omöjligt att få ett stabilt värde med en digital multimeter, resultatet varierar bland annat med hur hårt man trycker. Om man sedan fuktar fingrarna så får man helt andra värden. Kan vara en rolig sällskapslek också: Den som har högst motstånd vinner! Eller testa om man får olika resultat om man doppar fingrarna i single malt eller cola.
 15. Du måste väl ha rätt avancerad mätutrustning för att mäta så lågt motstånd? Helt klart kan inte själva motståndet i kabeln variera, det måste vara något annat som spelar in. Kanske tar det tid innan mätinstrumentet har hittat rätt? Kanske - och det var min första gissning - har du dålig kontakt mellan mätproberna och kabeln. Vid så låga värden ger ju minsta ojämnhet utslag. De mätkablar med spets som följer med vanliga multimetrar verkar nästan ha någon beläggning på sig, ska man göra till exempel en förbindelsetest får man ofta hålla på och trycka och känna lite fram och tillbaka innan man får ett pålitligt utslag.
×