MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

ne100

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om ne100

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Stockholm

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1980-talet
 • Appleprylar
  Massor,
 • Bytt från pc
  Nej
 1. ne100

  Macbook Pro 2014 död

  På klippet sitter inte laddsladen i, sätt i den så det inte är dåligt laddat batteri som är problemet. Har du en extern hårddisk, sätt i den och håll ned ALT tangenten, se om du får upp, möjlighet att välja startskiva. https://support.apple.com/sv-se/HT202796 Här kommer återställ MacOS, som du antagligen redan provat. https://support.apple.com/sv-se/HT204904 Slutligen om inget hjälper Apple Diagnostics. https://support.apple.com/sv-se/HT202731 lycka till
 2. På eventet igår såg vi idéen bakom den kommande MacPro:n? Man visade tydligt att, nya Mac minin, är toppen att klustras. Kan det vara idéen bakom den nya MacPro:n. Att man köper frifungerande enheter men behöver man mer kraft, kan man köpa en eller flera enheter som klustras, RAM-minnena kombineras till ett jättestort och de interna Flashbaserade hårddiskarna RAID:s till hastigheter vi inte trodde var möjliga och kanske då kan fungera som virituelt RAM fast med hastighet t.o.m. högre hastighet än internminnet. Tänk vilken fördel på jobbet, skalbart, man köper in totalt säg 5x2 enheter/arbetsstationer Vid ett projekt, som kräver mycket kraft, kan man skapa en 5+1 klustret och ha 4x1 arbetsstationer. Vid ett annat tillfälle med 2 projekt men inte lika kraftkrävande kanske det blir två 3x2 klustrar. Och kommer det vara Apples första dator med egenproducerad processor?
 3. ne100

  Apple store nere

  Final cut pro X, snälla!
 4. ne100

  Film i iTunes, äntligen?

  Uppdaterade apparna i telefon idag. Fick ett nytt användaravtal att "signera", det fanns en kortfattad beskrivning på svenska om innehållet i det nya avtalet. Något i stil med "Det i huvudsak nya i användaravtal gäller för hyr eller köp av film". Kan det tänkas att snart får även resten av världen tillgång till hyr- och köpfilm.
 5. Det beror på! Testar du med bredbanskollen.se? Kör du trådlöst är det väldigt bra. För att testa grundhastigheten din bredbandsleverantör verkligen levererar behöver du köra via ethernetkabel direkt ansluten i Airport Extrem, eller direkt i bredbandsuttaget. Har du då 75 ned är det ok och 55 upp antagligen dåligt.
 6. ne100

  Iphone 3GS VS Satio (SE)?

  Hej! Det finns bara ett skäl att köpa Satio - kameran. Är den inte viktig så köp Iphone. Jag funderade på att köpa en Iphone istället för min SE K800, så kom Satio så det blev Satio. I min verksamhet fotar jag ofta ögonblicksbilder i vardagen och då funkar Satio perfekt, smidigt enkelt och diskret. Tycker inte om att släpa på för många grejor och då är Satio alternativet till en telefon och en kamera. För närvarande funkar inte Satio med Isynce trots att det finns en plugin på satjen. SVAR PÅ SUPPORTFRÅGA OM ISYNCPROBLEM: "Vi har nu lyckats återskapa detta fel och det beror tyvärr på ett problem i telefonens mjukvara och det går därför tyvärr inte att lösa det i dagsläget. Vi arbetar på en lösning och det bör vara löst i nästa uppdatering till telefonen." Har inte heller lyckats synka den via Parralles och SE eget program PC-suit, har inte testa med booth camp eller någon ren Windosmaskin. Media Sync" verkar funka mot Itunes fast jag har bara provat lite. Vet inte om det bara är gamla importerad CD-skivor som funkar eller om sånt som är köpt på Itunes också funkar. Symbian: man har försökt att anpassa ett gränssnitt uppbyggt för knappar till en skärmkänslig telefon, det funkar men är inte bra. GPS:en funkar men mer som en skojig leksak än någonting man kan använda när man åker bil. Är det viktiga att ha en ok kamera med sig över allt, köp Satio, annars är det Iphone som gäller.
 7. ne100

  Safari 4

  Problem med tokhängning. Ibland när jag i "Top Sites"-läge klickar på en sajt jag vill gå till, börjar sajten att öppna sig, men innan den täcker hela webfönstret, tokhänger sig dator, Det går inte ens att få upp Tvångsavslutafönstret
 8. Genom att köpa Gift Card (eBay) och registrera sig på Amerikanska versionen av iTunes Store med en fiktiv (riktig amerikans adress) kan man komma runt att man inte kan köpa filmer och TV serier på den svenska iTunes Store. Ett problem ha varit att filmer i HD kvalitet endast kan köpas om man har Apple TV. Glädjande är att TV serierna kan man köpa i HD kvalitet (1280x720 23,98 fps) utan ha Apple TV.
 9. Vad kostar kursen? Om det är ok, kan du lämna ut en länk till sajt?
 10. Såg att nu syftet med din fråga, låter som gammal vanlig dumsnålhet att sätta Sajten på undantag. Nu vet jag inte hur stort företaget är, och hur ofta innehållet på sajten ska ändras. Är det bara textändringar några gånger i månaden på inte allt för många i stort fasta sidor kan det vara läge att koda direkt i html. Kommer man att lägga till och tabort sidor någon gång i månaden kommer sajten snabbt bli inaktuell med kraschade menylänkar och det ger aldrig ett bra intryck mot presumtiva kunder. I ditt fall är nog Aptana inget bra alternativ. Vad är syftet med sajten, ni har säker broschyrmaterial, etc, som firman använder och design och produktion av dem har säkert då lämnats ut till en extern firma men sajten fixar vi själva. och attitydenb "vi måste finnas på nätet". Då är behovet antagligen inget mer en sida med kort information om företaget, telefonnummer och adress. Annars ska man sätta sig ner och göra en ordentlig genomgång av syftet med sajten. Personligen har jag ingen erfarenhet av de diverse "en och två-klicks sajter" som många webhotell erbjuder, men det finns nog flera här på forumet som kan rekommendera vilka som är bra. Är det en firma med behov av en liten sajt kan det vara en lösning.
 11. Slutade för ett tag sedan men tror inte att det har ändrats så mycket. När man bygger en sajt med för något dynamiskt verktyg EPI-server, Polopoly då handknackar man mallarna i princip. Man använder förstås diverse editorer för att underlätta att skriva html-koden och css. Har aldrig använt Go Live, Dreamweaver lite grann. De på föra jobbet som använde Dreamweaver använde i huvudsak html-editorn. Ett program som är väldigt bra för web-utveckling som jag vet att man använder på min förra arbetsplats är Aptana, med stöd för html, css, php etc. För att göra mallar till stora sidor med många olika informations ytor som DN.se och SVD.se behöver man ha bra kunskap i ren html och css och i praktiken blir det att man kodar i ren html..
 12. ne100

  CanalDigital och EyeTV3

  Jag har "eyetv diversity" det är mottagaren för marksänd digital-tv, den funkar alldeles utmärkt med SVT:s provsändingar av marksänd HD-tv sedan version eyetv 2.0 tror jag. Tidigar versioner var det hackigt. "EyeTV 310 supports DVB-S multilingual programming, Teletext and Dolby® Digital sound. With EyeTV 310 you can receive both standard television and high definition TV (HDTV)." Vet inte hur det är med satellit och betalkanaler, men enligt texten på sajten borde det kunna funka med HD-tv även för satellit.
 13. I tiger går det att byta mellan blått och grafit, "För helhetsutseendet på knappar , menyer och fönster", och då skiftar äpplet i mellan blått och graift.
 14. ne100

  pinnacle tv for mac

  Kanske inte riktigt vad det handlar om men i alla fall. Nu när analoga nätet är nedsläckt är behovet att analogt kort/sticka väldigt litet om man tänker sig att använda den i sverige och bara tänker sig att se marksända nätet. Själv har jag Eyetv Diversety och den funkar perfekt med sina små antenner i Stockholmsområdet. http://www.elgato.com/index.php?file=produ...3f348c080da139f PLUS att den fixar SVT:s marksända HDTV testsändningar.
 15. Senaste Final Cut Pro funkar inte ens på Macbooken.
×