Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tobb@

Medlem
 • Antal inlägg

  113
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Tobb@

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1984-12-27

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Karlskoga

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006-12-18 till 2007-02 Skaffade Mac Igen 2009-06-16
 • Appleprylar
  iMac 21.5 tum, mitten 2011
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Börja med att installera http://www.freemacsoft.net/appcleaner/ med det programmet kan du se vilka program som är installerade och med hjälp av programmet avinstallera. Finner du inte programmet där så är det antagligen ett tillägg till din webbläsare du har installerat. Kör du Safari som webbläsare Tryck i menyraden på Safari / Inställningar / Säkerhet / Hantera Webbplatsinställningar . Finns det något Codec där ? Du kan också kika under tillägg i Inställningar ifall det finns något där som har med Codec att göra.
 2. Det där är ju bara en zip fil, En fil som är nerpackad och dubbelklickar du på den så packar OS X upp filen och därefter så måste du klicka på den uppackade filen för att installera. Har du inte gjort något mer än att ladda ner filen så är det bara slänga den i papperskorgen och tömma så är den borta. Det ser ut av namnet att döma som ett codec som man använder för uppspelning av video.
 3. Tycker också det är konstigt, varför inte leverera iMac & Mac mini med fusion drive som standard och SSD som tillval. Ska själv köpa en ny dator framöver och kommer välja en SSD.
 4. Länkarna nedan kan du få ett hum om är det kan tänkas komma en ny Appel produkt. Mac Rumors Buyer's Guide Appel Köp Guiden Vad jag tror kommer det en ny MacBook Pro efter sommaren. Intel släpper sin nya CPU i Juni. Som dom andra skriver så är ju en MacBook Pro 15 eller en MacBook Pro 15 Retina dator du bör satsa på, Den senare har ju SSD som standard och bättre skärm men tänkt på att minnet går inte att sätta i mer i efterhand (MBPr)
 5. Nu har jag köpt AppleCare Protection Plan till min iMac för 1490 kr på Media Mark. Känns värt det att veta att jag har en fungerande dator till våren 2015, Eller om jag får för mig att sälja datorn när den är 2 år så finns det 1 års garanti kvar och det lär öka värdet på datorn. Hade det till min förra MacBook med men det köpte jag via ebay. Fick dock aldrig använda det. Av någon anledning skulle jag aldrig köpa det till min iPhone eller iPad.
 6. Köpte en iPhone 4S 16 GB för snart ett år sen och den har jag tänkt att ha i 2 år iaf om den nu inte går sönder. Jag lyssnar mestadels på musik via Spotify, Ringer, SMSar och surfar lite så jag har inge behov av en ny telefon varje år. Använder också iPhonens kamera som min enda och den är jag riktigt nöjd över.
 7. Finns ett tillägg som heter All Pages Zoom som du hittar Här & Eller här
 8. Ingen vet ju säkert men jag skulle tro att kommer det en uppdatering i år så blir det en mindre sådan och något större nästa år. Men USB 3 och Ivy Bridge blir det garanterat och har man tur kan det även bli snabbare grafik. Hittar ni nuvarande modell till ett lite bättre pris hade jag köpt en nu, Dagens modell är inte dålig på något sätt och duger för de flesta.
 9. Här står det hur du gör för att får 10.8 på ett usb minne http://www.99mac.se/artiklar/2902-guide-uppgradering-till-mountain-lion.html
 10. Senast jag var inne i en Appstore så kikade jag faktiskt på den nya MacBooken men blev inte alls imponerad av den som jag blev av iPhone & iPad med Retina skärm. Trodde först det kunde ha något med min syn att göra men det som kom fram här i tråden förklarar ju endel. Behöver jag ju inte vara ledsen om det kommer en iMac med retina skärm
 11. Har du behov av kameran i iPhone 4S samt 16 GB + minne så är det klart att du ska satsa på den annars duger 4an gott och väl. För min del var det just dom 2 sakerna som gjorde att jag satsade på en iPhone 4S.
 12. Tror CDON försöker ta lite marknadsandelar från konkurrenterna. Jag köpte för ca en månad sen en iMac senaste modellen från CDON för ca 8400 kr då med 20 % rabatt
 13. Jag hade nog köpt den gamla modellen och sparat 3000 kr. Men behöver du det bättre grafikkortet så är det ju klart att du ska ta den nya för det är ju inge skoj att sitta med en ny dator som inte klarar av dina behov.
 14. Jag köpte en iPhone 3gs på blocket får något år sen som var låst till Telenor men när telefonen var ett år gammal kunde jag låsa upp den utan problem.
 15. Använder du datorn till mer enkla saker så duger en billigare SSD gott och har du tänkt att ha extern hårddisk för mer lagring så fungerar ju en 80 GB SSD. Jag skulle iaf rekommendera en Intel SSD av egen erfarenhet så fungerar dom väldigt stabilt. 80 GB Intel SSD med SATA-2 http://cdon.se/hemelektronik/intel_320_series_80gb_ssd_r%3a270%252fw%3a90_2.5%22_sata-2_oem-14930213?utm_source=prisjakt&utm_medium=cpc&utm_campaign=prisjakt_se 120 GB Intel SSD med SATA-3 http://cdon.se/hemelektronik/intel_330_series_120gb_ssd_r%3a500%252fw%3a450_2.5%22_sata-3_reseller-19012925 Minnen http://cdon.se/hemelektronik/kingston_2x4gb_ddr3_so-dimm_1066mhz_apple-19349383 1248 kr för 8 GB ram samt en 80 GB Intel SSD är inte så farligt eller +300 kr och du får den snabbare och större SSDn
×
×
 • Skapa nytt...