Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RaveDave

Medlem
 • Antal inlägg

  27
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om RaveDave

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Man

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1995
 • Appleprylar
  MacBook Pro mm
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack, ja den är långsam. Har du tips på NAS-modeller? iPhone kör vi synk med iCloud, men vill ändå ha extra backup i en NAS tänker jag.
 2. Har en 2 TB, men eftersom Apple inte längre utvecklar TimeCapsule känns det bättre att tänka någon annan lösning.
 3. Hej. I mitt hem finns nu 4 MacBook Pro, 2 MacBook, AppleTV, 5 iPhones och ett gäng externa hårddiskar med backuper. Jag jobbar med grafisk design, sonen jobbar med foto- och filmproduktion och övriga familjen fotar mycket med sina iPhones. Vi använder oss av TimeMachine, men nu är vår TimeCapsule full sedan länge... Behöver få till en lösning med gemensam server, pålitlig backup och ett gemensamt bibliotek för familjens bilder o filmer. Därtill behöver jag få till ett arkiv över årens alla formgivningsprojekt och sonen för sina foto/filmprojekt. Det är för mycket externa hårddiskar överallt nu... Tänker mig att en NAS-lösning med väl tilltagen storlek på hårddiskarna och en automatisk backup-lösning med spegling av hårddisken. Har ingen förkunskap om NAS överhuvudtaget men har försökt läsa på och förstår att Synology och Qnap är två riktigt bra leverantörer med pålitliga och enkla system - och som passar bra för Apple-användare/produkter. Finns det fler? Tänker jag rätt eller ska jag titta på annan lösning? Som att låta en av mina MacBook få agera server och plats för TimeMachine-kopiorna - tillsammans med en extern hårddisk som exv LaCie 2big Dock 20 TB Thunderbolt 3 RAID? Om NAS är bästa lösningen - vad ska jag ha för NAS? Kan tänka mig att lägga en hel del pengar på en bra o pålitlig lösning som håller för många år framåt. Tacksam för svar!
 4. Helt plötsligt kommer följande dialogruta fram; "CoreServicesUIAgent" begär åtkomst till din kalender, med följande alternativ; Tillåt inte eller OK. Vad innebär detta och ska jag tillåta? Jag kör OSX Yosemite 10.10.5
 5. Hjälp! Har tagit över en Macbook Pro (mitten 2012, med senaste programvaror och operativsystem). Typsnittsboken strular och kraschar hela tiden. Det finns massa typsnitt inlagda av tidigare användare till datorn. När jag startar upp typsnittsboken så tar det minst 30-60 minuter innan programmet är igång, vilket segar ner hela datorn. När (och om) typsnittsboken väl kommer igång så tar det lång tid att klicka sig fram. Det blir badboll mellan var och vartannat musklick. Har lyckades göra en kontroll av alla typsnitt och den hittar inga fel på något. Däremot hänger programmet sig direkt när jag försöker lägga till ett nytt typsnitt. Hur installerar jag om? Jag har panik!
 6. Undrar var man i webbläsaren (Safari resp. Firefox) ställer in så att pdf-filer kan öppnas direkt i webbläsarens fönster?
 7. RaveDave

  SIM not valid

  Verkar som det blir til att lägga ut 2 x 350 kr på upplåsning då. Vilket märkligt system... Hoppas bara att det går fortare än 1-3 veckor... Får ta och besöka närmsta 3-butik och se om det kan gå fortare den vägen. Tack för support och en fortsatt god jul på er alla!
 8. RaveDave

  SIM not valid

  Min förra operatör (3) eller den nya (Tele2)?
 9. RaveDave

  SIM not valid

  Tack för din support på sena julaftonsnatten! Men det funkar inte... Activation error står det. Vad gör man?
 10. RaveDave

  SIM not valid

  Tyvärr inte. Jag får upp "Activation error". Märkligt!?
 11. RaveDave

  SIM not valid

  Behöver julaftons-support! Har gett min 2 år gamla iPhone 4 till sonen, samt köpt kollegans 2 år gamla iPhone 4 till dottern i julklapp. Både jag och kollegan hade företagsabonnemang hos 3m och vi har nu nya iPhone 5 som är aktiverade. Har köpt nytt abonnemang hos Tele2 till båda iPhone 4. När jag sätter i dessa SIM-kort får jag upp "SIM not valid". Vad gör jag? Julaftonens två överlyckliga barn är nu ledsna och jag är så frustrerad! Googlar lite och börjar ana... Är telefonerna operatörslåsta? Måste man låsa upp dem? Kostar det 2 x 300 kr? Suck. Har dessutom bara IMEI-nummer till den ena telefonen på en gammal förpackning. Hur får man tag IMEI-nr om man inte har varken kartong eller kan komma in i telefonen? Tacksam för hjälp denna sena denna julaftonsnatt!
 12. Ja just det, bilden ska länka vidare till en webadress. Men tack för ditt engagemang. Hoppas ngn mer kan engagera sig i detta och hjälpa mig vidare.
 13. Ja just det, bilden ska länka vidare till en webadress. Men tack för ditt engagemang. Hoppas ngn mer kan engagera sig i detta och hjälpa mig vidare.
 14. Nä, precis, testade det också, men det gick ju inte... Kan väl inte vara så att man måste ha pc för detta... (hemska tanke).
×
×
 • Skapa nytt...