Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Gerhard

Medlem
 • Antal inlägg

  1 341
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

12 Neutralt

Om Gerhard

 • Medlemstitel
  Lysande

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  (1997-2000) 2006
 • Appleprylar
  iMac 2011 27 inch, Macbook Air 2013 13"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ett annat alternativ är ju att köpa en extern Thunderbolt-disk med SSD. Så kör jag, och det är klart mycket snabbare än med den inbyggda hårddisken. Dock är ju dessa diskar orimligt dyra jämfört med vanliga USB-diskar.
 2. Min iMac av samma modell fick fel på grafikkortet. Då var det fortfarande ca ett halvår kvar av den förlängda garantin, men även då så var det mycket svårt att få den lagad. De hade svårt att acceptera att det var fel på den, trots bildbevis etc. Det var till en början sporadiskt, så det dök inte upp när de testade den, och jag blev nekad. Det var först när grafikkortet hade gett upp helt någon månad senare som de accepterade det. Redan då skötte de det illa, och jag skulle tro att så här sent så kommer de inte att fixa det på garantin. Dock så tror jag inte att det är så jättedyrt. När jag lämnade in den så skulle det kosta ca 2500:- totalt, men då är det möjligt att de bjöd på själva reparationen och det var grafikkortet jag fick betala. Jag vägrade dock betala för något som de själva har erkänt är ett fel. Du kan ju ändå hänvisa till det kända felet och hoppas på att de går med på någon kompromiss.
 3. Jag har en sådan här liggandes som jag inte använder: http://www.kanex.com/thunderbolt-gigabit-ethernet Det är samma som ovanstående fast med ethernet istället för esata. Har bara använt den ett fåtal gånger, men den funkar bra och är i ett mycket fint skick inklusive originalkartong (kartongen är dock lite trasig). Kan tänka mig att sälja den för typ 700:- inkl frakt. Ligger annars på omkring tusenlappen på Prisjakt.
 4. Har också en iMac från 2011. Kör från en extern Thundebolt-SSD. Funkar alldeles utmärkt och blir betydligt snabbare. Men det är som sagt dyrt. Jag är skeptisk till att köra via USB 2, tror inte att man vinner så mycket på det.
 5. Jag kör förvisso Firefox, men använder pluginen Ghostery där. Verkar finnas även för Safari. Det är först och främst tänkt att blockera tracking och sådant, men blockerar även annonser. Sedan jag installerade det blev Internet mycket trevligare och snabbare att använda.
 6. Jag har en exakt likadan, fast i en annan färg. Det är inga som helst problem att se den från någon vinkel. Den är dock ganska ljusstark, även på svagaste nivån, så på natten kommer den att lysa upp en del. Men det beror också på hur känslig man är för ljus på natten.
 7. Får samma popup när jag precis har startat datorn. Har inte orkat kolla närmare på hur man löser det, så om någon annan här vet hur man gör så får de gärna tipsa om det.
 8. Gerhard

  Sajtkollen.se

  Jag tyckte dock att de hade bra råd och tips under "Lär dig webboptimering".
 9. Gerhard

  Sajtkollen.se

  Jag tycker att det är dålig information om vad de olika resultaten i praktiken betyder. "Resultat: 12". Jaha, och vad betyder det? Det finns en ledsen val, men varför är han ledsen? Tycker nog att de flesta alternativen ger betydligt bättre information.
 10. Jag är nästan helt säker på att detta inte går att göra. Det är nog väldigt få Nas:ar som du kan koppla in direkt till din dator via USB (om ens några?). Något som man i teorin borde kunna göra är att koppla in den i nätverksporten på datorn, men jag vet inte hur meckigt det är att få det att funka.
 11. Bra att det löste sig så snabbt. Synd dock att de ska vara så svåra från början.
 12. Jag har själv övervägt att skaffa ett Firewire-chassi att stoppa in en SSD-disk i. Det känns dock som att dessa nästan är lika överprisade som Thunderbolt-chassin. Motsvarande till USB3 kan man få för max ett par hundralappar, men både Firewire och Thunderbolt är löjligt dyra. USB3 kan jag inte använda, då datorn inte har stöd för det. Har någon koll på något prisvärt alternativ?
 13. Undersökningen var gratis för mig, båda gångerna. Jag fick ett kostnadsförslag på ca 2300:- på grafikkortet, men det vägrade jag såklart att betala.
 14. Ja, som jag skrev till dig så fixade det sig andra gången datorn var inne på reparation, men då hade ju också symptomen förvärrats. Du tänker säkert på Apple Diagnostics. Det är det som är inbyggt, men jag tror inte att det är vidare bra. Till och med när jag konstant hade ränder på skärmen så stod det i Diagnostics att inget var fel. Det är ett dock annat verktyg som körs om du lämnar in datorn, som verkar vara lite mer omfattande. Lämnar du in den i en Apple Store så får du förmodligen se det. Jag tror ändå att det kan vara en bra idé att lämna in datorn innan den förlängda garantin går ut. Då kan ju ändå hävda senare, om problemet skulle uppstå igen, att den faktiskt redan var inlämnad för just det här problemet tidigare, även om de inte hittade något just då.
 15. Hej igen! Jag hämtade tillbaka datorn igen i måndags, utan att de hade gjort något, då de påstod att de inte hittade några fel. Jag har dock inte haft lust att plugga in den förrän för cirka en timme sedan. Jag passade även på att plocka bort mina egna minnesmoduler, som de påstod kunde vara orsaken till fel. Så nu använder den endast originalmodulerna som satt i från början. Inom den här första timmen så kraschar datorn två gånger efter grafikfel. Det är värre än någonsin tidigare. Den första gången fick jag även på film: https://www.youtube.com/watch?v=yZKDzub8Dt8 Kan någon verkligen påstå att jag inte har ett grafikfel efter att ha sett detta?
×
×
 • Skapa nytt...