Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Emil Gustafsson

Medlem
 • Antal inlägg

  172
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Emil Gustafsson

 1. Är väl väldigt godtyckligt när man tror att man "vinner". Men i så fall, "grattis" till "vinsten".
 2. Huh? Är nog bara du som köper en burk utan skärm när du skall köpa en helt ny dator. Eller du kanske fortfarande har en 13" monokrom skärm? Kan du köra 320x240 i upplösning? iMac = datorpaket dator med skärm = datorpaket
 3. Så där kan du ju inte resonera. Då är det ju ingen prisjämförelse som går att göra om man förutsätter att folk har massor med saker hemma. Ett hemmabiopaket blir ju naturligtvis billigare om du inte köper en tv till paketet utan bara högtalarna. En jämförelse måste ju bli med samma förutsättningar. Jag sålde alla mina pc-delar när jag köpte min iMac, då fick jag ju in pengar istället för att behålla mina gamla delar. Då kan alltså jag räkna av 6000 kr för de delar jag sålde på iMacen pris? Så du vill alltså ha ett paket med en dator och en skärm om jag förstår dig rätt? Inte en lös dator och en lös skärm? Svärfar köpte alldeles nyss en ny dator på netonnet, då köpte han en skärm till. De hade även det som paketpris. Är det godtagbart?
 4. Så med det resonemanget är alltså en pc själva burken och en iMac är bara en skärm? Då blir helt plötsligt pcn mycket billigare men helt värdelös för att det inte ingår en skärm, på samma sak som iMacen blir helt värdelös för det inte ingår en dator... iMac = dator plus skärm i ett bärbar dator = dator plus skärm i ett mac pro / "vanlig pc" = burk plus skärm I alla tre fallen får du en dator och en skärm, ska du då köpa en extra skärm till den bärbara också? Köp en bil med inbyggd stereo eller en ny stereo, båda bilarna har ju stereo även om den första följer med i priset. Hänger inte alls med i ditt resonemang...
 5. Håller helt med. De enda snygga lösningarna jag sett med en "extern" burk är när folk gömt den i en låda eller motsvarande så att det endast är skärmen kvar på skrivbordet.
 6. Detta är nog vägen att gå. I Wow funkar det med dubbla skärmar om man kör i window mode, dock pallade inte min dator med en hd-film och wow samtidigt =)
 7. Kan tillägga att nu när jag har några saker på nedladdning via transmission samt att jag surfar ligger temperaturen på 49° och fläktarna går på cirka 2000 rpm, dvs 2/5 av max
 8. Hepp. Satt och spelade wow igår och då fick min dator för sig att låsa sig, jag hörde ljudet från spelet men bilden låste sig helt och badbollen kom upp. Inget att göra så det blev en omstart via knappen på baksidan. Efter cirka 15 minuter blev skärmen helt svart och inget gick att göra. Omstart igen. Sen höll datorn igång cirka 5 minuter innan den blev svart igen. Omstart även denna gång. Läste lite på forumen och hittade på wows forum att det antagligen var för att datorn var för varm och man kunde kolla och reglera det med hjälp av smcfancontrol. Laddade hem programmet och det visade sig att datorn höll sig på 60°. Jag slog på alla fläktar på max, fick ett dammoln i ansiktet och snabbt gick temperaturen ner till 35°. Då är frågan, vilken arbetstemperatur skall en tre år gammal 20" iMac med ett Ati X1600 ha? Vill ju kunna spela utan att datorn blir överhettad varje gång.
 9. Självklart kan man spela spel på sin iMac, Blizzard släpper ju alla sina spel till både win och os x direkt. Att inte spela spel på en iMac borde då innebära att man måste köpa en mac pro vilket blir lite dyrt Fler alternativ för de som vill spela spel på sin mac!
 10. Jag betalar 220 kronor + telefontrafiken hos Telia varje månad. Studentabonnemang = 49 kr Förhöjd månadsavgift = 100 kr Fri surf = 69 kr Behöver inte kosta 500 kr varje månad om man inte vill det
 11. Istället för att köpa en ringsignal kan du ta vilken låt som helst från ditt iTunes och göra om den till m4r å sen lägga in den i telefonen den vägen. E dumt att betala för musik fler gånger... guide på http://www.iphoneinfo.se/sa-byter-du-rings...-pa-din-iphone/ eller gör samma sak men via nätet och få låten direkt http://audiko.net/en.html
 12. Blir telefonen mycket tjockare med det skalet på? Blev grymt sugen på den röda
 13. Jag funderar starkt på ett http://store.apple.com/se/product/TV607ZM/...mp;s=topSellers
 14. Hmm, det hela blir ju ännu konstigare när de ringt och bokat en "visning" av datorn innan. KLåpare borde det stå på dörren istället för Macforum.
 15. Så då är problemet att quicksilver skiter i vad vi kör för språkvariant på datorn och går på namnen i filsystemet. Det borde ju gå att ändra nånstans tycker jag
 16. Tjo. Frugan får snart hem sin MPB (sitter och väntar på budet as we speak ) och då kommer naturligtvis hon att använda den mer än vår gemensamma iMac. Det jag undrar är då hur jag på enkelt sätt kan säkerhetskopiera över de filer på hennes MBP till min iMac. Jag har en extern hårddisk inkopplad till iMacen och jag kör SuperDuper två gånger i veckan från iMacen till denna så allting på iMacen blir sparat på den externa. Nu behöver jag bara få de ändrade filerna på hennes MBP t.ex. dokumentmappen att uppdateras på min iMac. Går det att göra på något smidigt sätt? Typ att nån gång i veckan kontrolleras vissa mappar på hennes MPB mot de på iMacen och om de skiljer sig uppdateras de?
 17. Jag har ett liknande problem med Snow Leopard, när jag användet Quicksilver måste jag skriva in de engelska orden för mapparna istället för svenska. Ska jag t.ex. in i min dokument mapp måste jag skriv Doc i quicksilver annars hittar den inte mappen. Har inte hittat någonstans där det finns att ändra på det heller. Nån som har nån aning?
 18. Beställde min vit 32 gb i början på september och nu är jag på plats 2 på just den modellen. Får den förhoppningsvis imorgon eller nästa vecka. Telia i Linköping btw.
 19. Var precis i staterna och där sa de att en obunden 3GS kostar runt 2000 dollar. Då är det ju inte så värt med att köpa den där å ta med den hem. Sen var det väl snack om hur det funkar med garantin om du köper den i usa å vill laga den i sverige. Finns flera trådar om detta.
 20. Det där stämmer ju inte alls. Många av Samsungs tv-apparater innehåller en mediaspelare som fungerar hur bra som helst. Där är det bara att koppla in en tp-kabel på baksidan och sedan köra över nätverket. http://m3.idg.se/2.11003/1.226306/samsung-...-ren-perfektion är ju den perfekta om du har tillräckligt med deg. Jag köpte en samsung 40" lcd med full-hd och den fungerar felfritt. Då den inte innehåller en mediaspelare köpte jag en Western Digital mediaplayer som fungerar väldigt bra, den spelar alla format och klarar av undertexter etc. Slutsats: mycket deg - en samsung med inbyggd mediaspelare, mindre deg - en tv + en mediaspelare =)
 21. Har väntat länge på att denna butik skall öppna. Hörde deras reklam på radion här om dagen och de sa något om att öppna i september om jag inte hörde helt fel.
 22. Ops, glömde det viktigaste! http://store.apple.com/se/product/MB572Z/A...;mco=MjE0ODQ2NQ Sådär, nu borde det funka
 23. Fick frågan om detta från en polare som ville koppla in sin macbook till sin "gamla" tv med scart och efter lite letande hittade jag sakerna som krävs för att koppla om en digital signal till en analog, dock mäckigt och lite dyrare än en vanlig kabel... http://www.misco.se/Product/Product.aspx?P...2#itab.420136.3 http://www.kjell.com/?item=38173&path=...00000,175510000 http://www.kjell.com/?item=37202&path=...00000,675500000 http://www.kjell.com/?item=37138&path=...00000,640000000 Köp alla dessa och sen är det bara att pussla =)
 24. Har ett liknande problem på min Samsung 40" lcd. Jag får alltid en svart kant på vänster och högerkanten, bilden fyller dock ut hela vägen upp och ner men på sidorna får jag inte bilden att maximeras. Kör hdmi och har upplösningen 1920x1080 60Hz (NTSC) ut från min iMac.
×
×
 • Skapa nytt...