Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

josf

Medlem
 • Antal inlägg

  309
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om josf

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1979-10-14

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.joseftingbratt.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Ljungby
 • Intressen
  Musik, datorer, bilar, politik

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  De flesta, både i jobb och privat.
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Bump på detta ärende, ingen som har någon aning? Problemet kvarstår.
 2. Nej, 8 enheter står det där, tack för tipset annars!
 3. Hej! På min MacBook Pro med High Sierra blir jag ständigt utloggad ur FaceTime och iMessage. Det är inga problem att logga in, förutom att jag också får meddelande på samtliga andra enheter om att iMessage används på en ny mac... Finns det någon som är med om samma problem, FaceTime beter sig likadant, får logga in varje gång. Nån plist-fil som går att kasta som löser problem kanske?
 4. Grejen är dock att Time Machinär det snabbaste och enklaste sättet om du vill vara bekväm. Bara sätta i en disk starta och sedan sätta in den nya maskinen och köra. Kan inte bli enklare
 5. Intressant om att den indexerar och har sig nu när uppdateringen är inne för det är löjligt vad den drar batteri sen uppgraderingen till iOS11. iPaden märker jag det dock inte på, men telefonen gick från att vara fullladdad i morse vid 7 till att ha 32% vid lunch, då hade jag ringt två samtal, i övrigt inte använt telefonen. Något är märkligt med detta...
 6. Sitter och skapar ett album till min dotters 3-årsdag i "Bilder". Har tidigare gjort album till min äldre dotter i iPhoto och varit mycket nöjd med både layoutarbetet och tryckkvalitet. Nu råkar jag dock ut för en märklig bugg som jag gärna tar emot hjälp med. När jag lagt till några bilder går det inte längre att dra ut bilder till albumet. Jag kan markera och använda "autofyll" men kan sedan vare sig flytta inlagda bilder eller dra från bildmenyn längst ned. Startar jag om "Bilder" så funkar det med några bilder, sedan hänger det sig i gen och jag får starta om.... Mycket irriterande... Någon som har något tips? Kör Sierra på en splitter ny iMac.
 7. josf

  Frigöra utrymme iPad

  Har en 32gb
 8. josf

  Frigöra utrymme iPad

  Stängde av iCloud bildbibliotek. Bildbiblioteket är enligt uppgift på 2,4GB och när jag stängde av är det ändå Bara340 MB ledigt... Startade ändå om emellan.
 9. josf

  Frigöra utrymme iPad

  Har nu för tredje kvällen i rad tagit bort appar då ipaden varnar för att utrymmet är lågt. Har tagit bort appar på allt från 300 MB till 3 GB och efter någon timma är 0byte ledigt igen. Jag tror boven är iCloud-bildbibliotek som enligt vad jag läst ska rensa sig själv automatiskt när den är inställd på att Optimera bilder. Vad kan jag göra? Det känns som att problemet kom denna vecka, men har inte uppdaterat något nyss heller.
 10. Fick min ATV4 idag och kan konstatera samma problem. Betalar dyra pengar för att ha ett iCloudbibliotek med 25000 bilder lagrade. Funkar nästan helt klockrent med iPhone och iPad. Men på ATV4 får jag bara upp de bilder jag delat med andra precis som på min gamla ATV2. Det är väl helt fel? Jag kunde ju se alla mina bilder i iPhoto tidigare men sedan man gick över till "Bilder" så har allt blivit sämre. Någon som vet om jag kan dela alla mina hundratals "iPhoto-händelser" och på så vis få upp dem?
 11. Har iCloud bildbibliotek aktiverat, grymt bra funktion, har c.a 30000 bilder på datorn som jag nu kan se på min iPad och min iPhone. På de iOS-enheter jag har har jag på inställningen optimera iPhone/iPad-lagring. Men när man har tittat på gamla bilder på ipaden så ligger ju de optimerade bilderna kvar, och utrymmet fylls sakta men säkert. Eftersom jag inte får bilder att fungera med bildvisning på min Apple TV2 (ja, jag har valt hemmadelning i iTunes via "Bilder", men det går inte att se ändå) så visar jag bilderna från min iPad via AirPlay. Men efter avslutad bildvisning skulle jag önska att kunna rensa de optimerade bilderna från ipaden så det blir lite mer ledigt utrymme, men det verkar inte gå... Så om jag skulle visa alla mina bilder en kväll så skulle jag inte ha något utrymme kvar på ipaden, verkar lite konstigt. Apple tv-problemet får ni gärna hjälpa mig med också, det har fungerat, men sedan jag aktiverat iCloud bildbibliotek finns inte bilder tillgängligt under "dator" och under iCloud-bilder finns bara min Billström och delade icloudbibliotek. Trodde alla mina bilder skulle dyka upp här när jag aktiverade iCloud bildbibliotek , men så verkar det inte.
 12. I Familjedelning, vilket konto ska man sätta för App Store? Barnets Apple-ID?
 13. Har fått frågan från en vän (på distans) om att hans Creative Cloud kraschar konstant, nu verkar även Förhandsvisning och en del andra program bete sig konstigt. När han bifogar bilder i Outlook så kraschar den med, så bifogade skärmdumpar fick han be en kompis maila till mig. Jag ska till honom imorgon och fixa med det men vet ärligt talat inte riktigt var jag ska börja. Har hittat en hel del trådar på kraschade Creative Cloud-datorer men inte något som verkar stämma på detta riktigt. Någon med erfarenhet?
 14. Som sagt, kvaliteten är likvärdig på Canon och Nikon. Bra att veta (om det inte sagts innan) är att Canon kan du köpa gamla objektiv till och du vet att de fungerar till de nya modellerna. Till Nikon är det inte samma sak. Det var mitt argument till att välja Canon när jag köpte min.
 15. Jag sitter med en Thunderbolt-skärm på jobbet kopplat till min macbook air. Den är dyr, men skärmen är grym i färgåtergivning och skärpa. Den är ju dessutom en enkel docka med thunderbolt-kabel och laddare som möjliggör att du kan använda den som USB-hub eller nätverkskort för trådbundet nät. Men om jag hade köpt den privat är jag tveksam till. Har hört gott om Dells skärmar med IPS, men tror inte de är bättre än Thunderbolt-skärmen, men i bästa fall likvärdiga. Upplösningen på Macbook Air är max 2560x1600 (som thunderboltskärmen), grafikkortet klarar inte mer, då får du ha en Pro.
×
×
 • Skapa nytt...