Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

svagkyl

Medlem
 • Antal inlägg

  200
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om svagkyl

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1977-11-25

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  iMac 27" mid 2011, iPad 4, iPhone 5S
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Mycket bra tips och länk! Nu kommer jag åt den igen, stort tack!
 2. Jag ska sälja en iPhone 4 som har legat och samlat damm i några år. Nu när jag startade den så säger den "iPhone avaktiverad, försök igen om 17 365min". Kommer inte åt menyn eller nåt. Vad ska jag göra?
 3. Så sant, så sant. Kanske bara behöver köpa grejer som räcker till det jag gör nu och byta upp mig sen. QoS har jag bara hört/läst att det är bra men visst, jag kanske inte behöver det egentligen. Jag har ju det mesta trådat så det är kanske overkill. DynDNS trodde jag man måste ha för att komma åt NASen från vart som helst, men jag har kanske fel?
 4. Hej alla, Jag ska köpa en ny router för att förbereda mig för fiber som ska dras in i vårat hus under nästa år. De kriterier som jag vill att routern ska upp fylla är: * Hög throughput, gärna 1000 Mbit/s (för att framtidssäkra redan nu) * QoS * WPS * USB, för att koppla in hårddisk och dela ut * Gigabit WAN och LAN * Kunna komma åt hårddisken (och när jag köper NAS) från var som helst för att strömma musik och film. * Printerserver * DynDNS Om jag bockar i alla dessa på Prisjakt får jag bara upp 3 routrar och jag har fastnat för D-Link DIR 880L eller Netgear R7500. Det jag undrar är: - Har jag missat nåt kriterium som är bra att tänka på redan nu? - Har någon erfarenhet av både D-Link och Netgear? Hur är deras användargränssnitt för att ställa in routern? Är det nån som är mer användarvänlig än den andra (för en intresserad amatör som jag)? - Nåt annat märke/modell på router som jag missat för att jag har för snäva kriterier? Tack på förhand!
 5. Jag är lite sugen på att installera windows på min imac bara för att testa det. Därför vill jag inte gå via Bootcamp för då måste jag partitionera hårddisken och det vill jag inte ifall jag vill ta bort det hela sen, vill inte ha en partition extra helt i onödan då. Så därför jag har försökt förstå vad en virtuell PC är, någon som är haj på det? Kan jag göra en till, virtuell, dator i min iMac som jag sedan lägger Windows på eller hur funkar det? Någon som kan hjälpa mig, peka mig i rätt riktning och/eller vet nån bra tutorial som jag kan kolla på?
 6. Min work-around som jag kommit på är: Skicka filmen till Kamerarullen i valfri upplösning. Öppna iPhoto och synka så att filmen hamnar där. Dra och släpp filmen från iPhoto till Skrivbordet. Öppna iTunes och dra och släpp filmen från Skrivbordet till iTunes. Ändra Info på filmen så att den hamnar i tv-serier. Klart! Känns som det borde finnas en mindre komplicerad och snabbare lösning...
 7. Är det någon som har ett tips på arbetsgången för mitt problem? När jag har klippt ihop en film i iMovie på min iPhone så vill jag få den in i min iMac och in i iTunes till en tv-serie som jag skapat för filmer som är på min familj. Jag kan inte köra AirDrop mellan iPhone och iMac. Jag kan inte maila filmen för den är för lång. Jag kan inte messa den med iMessage för den är för lång. Jag kan inte "spara till iTunes", för jag kan inte öppna projekt skapade i iMovie för iOS på datorn. Verkar som iMovie för iOS inte är kompatibelt med iMovie för OS X. Vilket är konstig... So, what to do? What to do?
 8. Jag har inte gjort nåt undantag för OS X. Det är samma dator. Jag håller på och installerar om OS X nu, får se om jag får samma problem med programmen. Hoppas inte! Kan jag installera on iPhoto i så fall?
 9. Jag tänkte att jag säger nej där och sen startar om, kör Commando + R och flyttar över via verktygsprogrammet istället. Är det nån skillnad tror du?
 10. Det enda undantaget jag har är en extern hårddisk. Kan jag installera ett nytt fräscht OS X (utan Flyttassistenten) och sen starta om datorn, hålla ner Commando + R och i verktygsprogram välja återställa från TM. Kan det göra skillnad tror du?
 11. Ok. Då måste jag erkänna att jag gjort så en gång. Men när jag gjorde det så funkade inte iPhoto, Lightroom och några fler program. Vad kan det bero på?
 12. Jaha, okej! Vilket tillvägagångssätt ska jag ha? Först ett nytt OS X och sen använda Flyttassistenten för att föra över program och allt annat?
 13. Jag har en ny hårddisk i min iMac. Så jag startade om den och höll ner Command+ R och kom då in i OS X-Verktygsprogram. Där gick jag in i skivverktyg och raderade hårddisken med OSX Extended journalförd. Sen tillbaka och valde Återskapa från en Time Machine-säkerhetskopia. Vald min TM och sen min hårddisk, och sen tuggade den på och återskapade min hårddisk och startade sen om sig själv. MEN nu kommer jag bara tillbaka till Command+R-läget, dvs OSX-verktygsprogram hela tiden. Håller jag nere Alt vid omstart kommer jag till samma läge. Håller jag nere Shift så blir det en grå skärm med vad som ser ut som en Förbjuder att parkera skylt (en ring med ett snett sträck igenom). Håller jag nere T, samma sak. Hamnar i verktygsprogram. D = samma ställe. Går jag in i skivverktyg nu så ser jag ju att hårddisken använder 274GB, så nånting finns ju där. Någon smart person som vet vad som hänt och/eller vad jag kan göra åt det??
×
×
 • Skapa nytt...