Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

klagge

Medlem
 • Antal inlägg

  130
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om klagge

 • Medlemstitel
  Bra

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  macbook
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för tipsen, inget som funkat än dock. Ska kolla på måndag med våra IT-snubbar på jobbet (jobb-telefon) innan jag pillar för mkt i nätverksinställningarna.
 2. Yes, de går på wifi, telefonerna är omstartade och nätverket är glömt
 3. Ok, tack för svar. Fungerade inte att "glömma nätverket", samma fel. Ska prova vid tillfälle att koppla in BBBs router. Skulle dock helst slippa det eftersom den bara tar plats och är ful så om nån annan har någon annan god idé så vore det toppen. Använder inte IP-telefoni
 4. Hej Sedan jag flyttade till ny lägenhet har jag haft lite strul med mitt hemnätverk. I förra lägenheten var detta inget problem, då hade vi Com-hem och ett modem från dem, vår time capsule var ställd till bryggläge och allt fungerade. I nya lägenheten har jag BBB och jag har inte kopplat in deras tillhandahållna modem utan kopplat ethernetkabeln från min time capsule rakt in i väggen. I början hade jag lite problem med att min TV (Samsung) och min macbook air under stundom förlorade kontakten med mitt wifi. Det verkade vara ett problem med att de inte får IP-adresser. För att lösa det har jag idag ändrat inställningarna i TS från bryggläge till DHCP och NAT, då fungerar TV och dator utan problem men min och frugans iphone atrular. Telefonerna kopplar upp på nätverket men kan inte komma ut på internet. Hur ska jag lösa detta, bör jag använda det modem BBB skickat hem mellan vägg och TS? Vilka router-inställningar ska jag ha i TS? Tack på förhand
 5. Nej, jag har inte provat det, ska göra det nästa gång problemet dyker upp. Precis när jag höll på att skriva första frågan kunde jag nämligen helt plötsligt ansluta. Svårt att felsöka när det funkar. Men det lär nog krasha igen om det fortsätter som det varit. Tack för svar.
 6. Hej Min macbook air, ca 2,5 år gammal, har nu från en dag till en annan problem med att ansluta till mitt trådlösa nätverk. Jag har en time capsule som router, alla andra enheter ansluter utan problem, våra telefoner, samsung-tv och vår apple-tv så nätverket verkar inte vara problemet. Nu har jag kopplat upp mig på grannens (oskyddade) nätverk med datorn, det fungerar utan problem. När jag försöker ansluta till mitt nätverk står wifisymbolen bara och blinkar. Problemet kommer och går lite, till synes godtyckligt. Jag provade att uppgradera till 10.11.4, men det har inte gjort nån skillnad. Nån som har någon idé på vad man kan tänkas hitta på? /Klas
 7. jag har en edimax 3g 6200n, btw
 8. Yes, tack för hjälpen. Nu är det gjort och nätverket är up and running men jag hur byter jag namn på det och lösenordskyddar det?
 9. Tjena, har som rubriken säger problem med att få igång min 3g router. På skivan till routern följde inget mac kompatibelt med trots att den är kompatibel med mac. Mitt modem är kompatiblet med routern ett HUAWEI 1820 och funkar utmärkt i datorn men inte i routern. När jag sätter i modemet i routern skapas ett trådlöst nätverk som heter default men det fungerar inte. Vad göra?
 10. tack tack, ska prova så får vi se vad det ger..
 11. Ok, tack. Jag tror dock inte det är det som är problemet. Problemet har ju som sagt uppstått med tiden. Hon har drygt 10 % ledigt på disken. Så min fråga kvarstår, hur kan man funktionskontrollera sitt RAM minne?
 12. Tjena, min tjejs macbook pro har blivit betydligt långsammare på senare tid och häromdagen varnade photoshop om att inte tillräckligt RAM minne fanns för att utföra nån operation. Kan man kontrollera om RAM minnet har gått sönder på något sätt?
 13. klagge

  fläktar

  Jaha, det verkade som det hjälpte i en dag ungefär, idag har den betett sig likadant igen, fläktar för fullt utav minsta lilla. Inget märkligt i aktivitetskontrollen heller.. vad kan det bero på?
 14. klagge

  fläktar

  jag resetade PRAM och reparerade skivan, ngt av det gjorde nog susen, verkar ha tystnat en del.
×
×
 • Skapa nytt...