Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

steppvaran

Medlem
 • Antal inlägg

  315
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om steppvaran

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1976-04-28

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.sil.se

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  Innebandy, datorer samt Hifi

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  20061021
 • Appleprylar
  Macbook pro, Mac mini
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej alla. Har en nyare Macbook Pro och har problem med externa datorhögtalare ( spelar ingen roll vilka då jag testat ett gäng ). Kopplar in dem med 3.5 mm kontakt och det funkar bra tills jag stänger av datorn... När jag startar upp den igen så känner inte datorn av att högtalare är inkopplade Högtalarsymbol med x över. Men dock så går inte interna högtalarna igång heller.. Går bara inte att höja volymen..... Är lite lost även fast jag inte är nybörjare på mac... :(
 2. Hej Polken. Har dålig koll just på dessa inställningar. Orkar du ge lite mer info om hur man löser det med SSID? Mvh Torbjörn
 3. Hej. Försöker installera min D-link 930L webkamera genom WIFI. Dock så enligt instruktionsboken så måste man lägga till den via WPS och jag hittar inte inställningarna för det ( bara för nätverks skrivare ) Någon som kan hjälpa till? Har 6.2 i mjukvara på extremen. Mvh Torbjörn
 4. Hej. Tack för svaren. Har nu reparerat skivan, testat en säker start och problemet kvarstår... Någon mer idé?
 5. Hej. Jag har ett problem som jag inte vet hur man löser... I mina försök att installera Filezilla så har jag träffat en bugg. När jag startar programet så står det: Misslyckades med att skriva XML-fil. Dock om jag byter användare på datorn ( skapade en ny ) så är det inga probelm. Jag vill helst ha kvar min gamla användare då jag har mycket information på min arbetsdator ( länkar m.m. ). Någon som vet hur jag reparerar det som gör att jag får fram felmeddelandet? Tacksam för hjälp.
 6. Ja det är det som jag är lite rädd för. Hoppades på det skulle vara någon med startdisken så att det gick att rädda bilerna på något sätt..... Man kanske ska plocka ur disken och mounta den i ett chassi för att se om det går att lösa på något annat sätt.
 7. Hej. Har sökt runt och hittat en massa förslag på lösningar som att tömma minne vid uppstart, reparation av hd vid användning av installations skiva m.m. Dock så fungerar inget ( det gick inte att reparera HD ). I ett sista försök så kopplade jag ihop MB med en gammal MB som jag hade liggande via firewire och höll T inne, dock så dyker den inte upp som en extern HD i den andra datorn. Det är frugans dator och jag skulle vilja rädda en massa bilder då hon inte gjort någon backup.... ( jag vet... ) Någon som har någon ide om hur man kan få ur mappar och bilder ur datorn så är jag otroligt tacksam!!
 8. Hej. Det går inte för tillfället att köra Airfoil med Iphone, Ipad utan bara från Mac datorer. Hoppas dock att det kommer en lösning snart... Itunes fungerar dock utan problem med Iphone och Ipad. Mvh Torbjörn
 9. Hej. Webhallen säljer Ipad. Köpte min där i går. www.webhallen.se
 10. Hej. Har en Macbook intel som inte hittar Airportkortet längre.. Det går bra med lankabel men W.lanet är borta. Det går inte heller att lägga till W-lan i systeminställningar - Nätverk. Någon som vet om det går att lösa eller om det är kortet som är trasigt? Tacksam för hjälp!
 11. Hej. Vet inte riktigt vart jag ska lägga frågan så jag chansar på att den passar in här. Jag tänkte sätta upp 2st webcam för att streama matcher som spelas i SIL. (www.sil.se) Det är innebandymatcher som jag ville köra live via hemsidan men har ingen kolla på hur man gör, vad som behövas... Tacksam för hjälp! Självklart så kör vi bara mac på kontoret..
 12. Hej. Det var inget fel på snow leopard när jag gjorde den senaste backupen, anledningen varför jag ville gå tillbaka till leopard är för att det är vissa program som jag behöver som inte funkar i snow.. Någon annan som har tips?
 13. Hej. Jag återställde min Macbook pro med time machine och när datorn startade om så kommer den fina gråa rullgardinen fram och man måste hålla in power knappen.. Jag har sökt efter detta på forumet men hittar bara att det kan vara fel på ram minnet. Detta är dock inte fallet då när jag installerar osx direkt så fungerar allt. Dock så måste jag ha informationen som ligger sparat i time machine. Tacksam för hjälp!
 14. Hej. Vilken modell av macmini har du? Nya med både miniport samt dvi eller gamal? Har du den nya med mini dispay och dvi så kan du utan problem koppla in två skärmar (sitter med den lösningen just nu) om du sedan kan hitta en dvi splitter så kan du nog få tre. Lycka till.
 15. Hej. Har haft en del problem själv med min externa hd och för min del så löste sig det genom att högerklicka på mappen och kolla behörighet m.m. Vet inte om jag är helt ute och cyklar men det kanske är värt ett test. mvh Tobbe
×
×
 • Skapa nytt...