Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

lybbe

Medlem
 • Antal inlägg

  52
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om lybbe

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2000 (jobb), 2006 (privat)
 • Appleprylar
  Imac 24"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. lybbe

  Klona system

  Uppföljning: Eftersom vi ännu inte har någon OSX-server så kan vi inte använda NetBoot. Jag har däremot labbat en del med NetRestore, och det fungerar som planerat. Snart anländer maskinerna och med hjälp av NetRestore ska det gå undan att få maskinerna på plats.
 2. lybbe

  Klona system

  Även här är jag med på hur du menar, men det är inte riktigt så illa som du tror . Vi har ett befintligt Active Directory med alla användare. Hade jag kunnat skapa en skivavbild där datorn är kopplad till domänen (som vi har på mac:arna idag) så behövs inga användare läggas upp på maskinen, utan dessa verifieras direkt mot AD:t när man loggar in. Däremot så kanske det varit tidsbesparande att kunna trycka ut applikationer direkt via OSX-Server precis som du säger.
 3. lybbe

  Klona system

  En OS X Server kommer det nog att bli. På studs blir nog svårare. . Måste först sätta mig in i hur det fungerar. Även om jag pysslat med både PC och Mac ett tag så vill man hinna testköra det i ett eget nät först. Som jag nämnde tidigare så är många maskiner gamla och måste bytas. Detta prioriteras före server-bytet.
 4. lybbe

  Klona system

  Ok. Jag hittade annars följande som kanske är vad jag letar efter: http://www.bombich.com/software/netrestore.html En kommentar från en användare som beskriver hur han använder programmet: "For the past 4+ years, Mike has made my job easier with his NetRestore software. NetRestore allows me to easily clone computers in order to restore and when I update computers, I create one image (using NetRestore Helper) and send it to the others. I figured it all out using Mike''s documentation and online lab deployment information. When I get a new computer for the lab or a faculty Macintosh, I boot from an external disk, erase and partition the internal hard drive. I create two partitions, consisting of one small one with just enough space for a small basic operating system and one with the rest of the drive. The small drive is the emergency restore system. When I have a problem computer or a major updated image, I boot of the small partition and use NetRestore to point to the location with the image I created with NetRestore Helper as the source and send it to the larger partition. NetRestore makes it possible to easily re-image the lab computers before every semester."
 5. lybbe

  Klona system

  Ok. Nu är jag med på hur du menar, fast min förhoppning var att jag skulle kunna använda mig av en skivavbild som jag gjort tidigare, och inte vara bunden till att ha en särskild dator att utgå ifrån. I vissa fall kan man behöva använda en annan skivavbild med andra program etc, beroende på vad personen ska använda datorn till. Går det inte att göra så?
 6. lybbe

  Klona system

  Man kan köra Open Directory på OS X Server som är Apples motsvarighet till Windows Active Directory. Där kan man styra det mesta för alla datorer som är påkopplade. Användarkonto, hemkataloger, tvinga ut uppdateringar, styra behörigheter för program etc. Detta görs alltså centralt från servern och inte på varje klient. Det underlättar administrationen om man har många maskiner.
 7. lybbe

  Klona system

  Ok. Om jag förstår dig rätt så startar jag alltså upp på min skivbild (som jag skapat tidigare, och som ligger på en FW-disk). När OS X startat upp så startar jag CCC och väljer min skivabild som källa, och min disk som mål?
 8. lybbe

  Klona system

  Tack, då finns det några alternativ att välja på: CCC Super Duper Time Machine. Det lutar väl åt CCC eller Super Duper. Får helt enkelt testa
 9. lybbe

  Klona system

  Vi kommer att gå över till OS X Server i steg 2. Vi har en Windows-servermiljö med AD idag, och detta ska så småningom fasas ut. Klientmaskinerna är gamla och måste bytas på studs innan vi tar vid server-biten.
 10. lybbe

  Klona system

  Hej och tack för alla svar. Det låter som att Carbon Copy Cloner är programmet som ska användas. Preics som Alix föreslår, så tänkte jag ha ett adminkonto just för att kunna administrera maskinerna lokalt. Blir lite osäker på hur själva installationen går till? Jag startar upp i target mode, men hur får jag över skivavbilden till maskinen i fråga? Jag har alltså inte provat detta ännu, vill bara veta exakt hur jag ska gå till väga. Tack! / Martin
 11. lybbe

  Klona system

  Hej, Vi ska inom kort köpa in 25-30 mac:ar av olika modeller. Det handlar främst om iMac och Macbook. För att underlätta installation av vissa programvaror så tänkte jag höra hur jag enklast går tillväga för att göra färdiga diskimages? Jag vill alltså kunna installera från en eller flera olika diskimages till de nya maskinerna. Det enda som sedan ska ändras är användarinfo. Vi har active directory för inloggning så det bör inte vara några problem om man binder maskinen till AD:et innan man skapar diskimagen. Går det att lägga en diskimage på nätverket och låta maskinen starta upp och installera direkt från denna? Behöver jag ha olika images beroende på datormodell? Hur skapar jag enklast dessa? I vilket program? I PC-världen kan man ju skapa system som vid första uppstarten låter en personifiera maskinen. Finns det motsvarande till Mac? Tack på förhand. Mvh Martin
 12. Ursäkta att jag tar upp en gammal tråd, men en liten fråga. Vad är det som inte stöds på Mac:en. Är det telefonistprogramvaran det avser? För vi är själv inne på att byta till Telenor One på vårt företag. Vi kommer dock inte använda oss av någon programvara på datorn, men säljaren på GEAB som jag pratade med sa att det fanns program för Mac, men det var dock inte så utvecklat som det för PC. Om det nu är samma program vi pratar om vill säga. Använder ni Telenor One fortfarande. Är ni fortfarande missnöjda? Med vad isåfall. Kan vara intressant o veta för oss som ev. ska byta inom kort. Tack
 13. Hej, Fel formulerat av mig. Detta gäller alltså när det inte finns något på maskinen. Är maskinen väl igång så kan man ju alltid använda sig av remote desktop eller liknande. Som jag gör idag. Men väl vid ominstallation så går det inte att styra den remote. Det är här jag vill veta om det finns en möjlighet att koppla in den till en annan dator som skärm.
 14. Hej, Det blev till att låna en skärm. Hade inte tid att vänta, men det kan vara bra att veta inför framtiden om det går att lösa. Någon som vet om man kan använda iMacen som skärm för en annan dator?
 15. Hej, tack för ditt svar. Det vet jag och det är så jag gör idag, men problemet är att den ska installeras om, och då når jag inte den "remote". Därför behöver jag en skärm till den under installationen. Därför undrar jag om det går att använda iMacen som skärm på något vis?
×
×
 • Skapa nytt...