Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tva

Medlem
 • Antal inlägg

  838
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om tva

 • Medlemstitel
  Utmärkt

Kontakt

 • Webbsida
  http://web.comhem.se/~u31630142/

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej
 1. Time Capsule från Apple må vara lite dyr men den är så otroligt smidig så det är väl använda pengar (IMHO). Säkerhetskopiering som inte är schemalagd (och tvingad via opt out) är dömd att misslyckas för den blir bara gjord "-Någon annan gång...". Men visst kan man mounta nätverksdiskar och köra 'ditto -rsrc' via ett schemalagt skript. Men då får man verkligen älska att mecka...
 2. Kan väldigt lätt åstakommas själv via ett applescript som man lägger in under "högerklick". Så att ladda ner färdiga sådana script är både en säkerhetsrisk och totalt onödigt.
 3. Skulle oxå vilja misstänka "Vobbler". Voddler är ju ett fildelningsprotokoll så den lär garanterat lagra filer på din dator. Blir det lite "knas" i voddler så skulle det kunna bli sådär. Kolla voddlers inställningar om hur mycket utrymme du tilldelar applikationen just för fildelningen. Kolla även efter uppdateringar / bugfixar för voddler.
 4. Vilket "Library"? Ditt eller systemets? Vad finns i mappen "Application Support" (för det ska inte vara en fil utan en mapp). Vad står det i log.txt?
 5. Till vår glädje i så fall har MSFT gått om några $B igen.
 6. Ja inte var det ett blomstrande företag inte, men så illa var det inte. Problemen var mest att marknadsandelen sjönk och folk började ana att snart skulle Mac OS vara utan MS Word och MS Excel. Därför var det en psykologiskt viktig del i Jobs återkomst att han fick med sig en investering från Microsoft på 150 miljoner. Pengarna i sig gjorde varken till eller från, Apple hade ingen brist på pengar ännu, men det visade på att Microsoft vågade satsa på Apples framtid. (Sen att det var skräpaktier var det ingen som visste då.) Så det egentliga problemet för Apple var att de höll på att marginaliseras (som så många andra, amiga och atari för att nämna två, gjort strax innan). Ytterligare et problem var att det fanns ingen passion i företaget, det fanns massa kunniga affärsmän och ekonomer som skötte affärerna hyfsat, men det fanns ingen passion. Mac:ar höll på att bli bajsbruna pezes... Så du kan ta ditt välkända faktum och stoppa upp det där det hör hemma... ...bland vandringssägnerna, "pizzor i råttor" och myterna på översta hyllan.
 7. Se < http://www.facebook.com/MacWorld.se > för ett antal referenser :-) < http://www.nytimes.com/2010/05/27/technology/27apple.html?partner=yahoofinance > < http://finance.yahoo.com/news/Apple-briefly-becomes-largest-rb-2708168324.html?x=0&.v=1 > Det lär bli fler nyheter om detta :-)
 8. Det lär vi få se mer av. Jailbreak är ren och skär idioti om man är för fem uns säkerhetsmedveten.
 9. Jodå, jättelätt var det till och med… Fast ibland kan de inte göra något för folk är negativa av orsaker som de själva hittar på om det inte finns några reella…
 10. Hade du varit med lite så hade du vetat att "om" är helt fel ord… …du känns lite som Sverker som upptäcker att chipspåsarna bara är halvfulla.
 11. Du tror väl inte Apple gör personliga programpaket eller? Jag har installerat på flera winburkar och vet hur det ser ut (och hur enkelt man undviker det om man bara kollar…) p.s. Ingen blir heller positivt inställd till sådana som skyller på andra helt oförskyllt. d.s.
 12. Det är så typiskt windowsanvändare att bara klick okey över allt utan att kolla vad som finns att välja på i rutorna. (Dvs. det där är något som han enkelt kunde undvikit.) Nu vill jag inte bara skyll ifrån mig för jag är lika dan när jag kör windowsburkar för det kommer upp så många ovidkommande dialogrutor så man kör "okey till allt" av gammal vana… (…och nej, jag kör inte vista.) Precis samma sak där (och jag har själv missat det en gång på en peze när jag var lite disträ under QTinstallationen… …och samma sak när Wimp skulle upp en version.)
 13. Instämmer. Från att ha varit en hyfsad webtjänst så blev den katastrofalt opålitlig och strulig. På något sätt så gav det en bra försmak av just MS :-) Hitta sen Deja News vilka togs över av Google och blev ointressant av någon anledning. Även det e nförsmak me nav Googla :-)
 14. Inte många rätt där inte… …och varken dator, smartphone, mobil eller miniräknare hjälper.
×
×
 • Skapa nytt...