Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Larsa

Medlem
 • Antal inlägg

  13
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Larsa

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1992
 • Appleprylar
  G5, MacBook 2.0
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Svara själv här, jag startade om med datorn i säkert läge, då gick det plötsligt att öppna Gmail i Safari och allt är löst.
 2. Jag bytte lösenord för mitt Gmail-konto och det var inga problem på iPhone eller iPad, men på min MacBook Pro gick det inte alls. Google kräver att autentiseringen av kontot görs i Safari, och det kan jag inte eftersom Safari har stora problem med alla Google-url. Jag kan öppna www.google.se, men inte google.com. För att autentisera Gmailkontot måste jag gå in på accounts.google.com, vilket bara ger en felruta där det står att "Safari inte kan ansluta till servern". Jag har försökt ta bort mailkontot och lägga in det igen, ändrat proxyinställningar och vitlistat url:en i adblock. Inget hjälper. Googlar jag på problemet ser jag att det var vanligt för fem-sex år sen, men inte idag. Jag kör OSX 10.14.6. Har någon en lösning?
 3. Jag tvekade länge inför att köpa en nätverksansluten hårddisk, men så för några månader sen skaffade jag mig en LaCie 500Gb. Och när det funkar är det förvånansvärt smidigt, när man har flera datorer i hemmet och på olika våningar i huset. Använder den t ex att strömma filmer till TV:n, med en MacBook som mediacenter, och det funkar klockrent. MEN inte med WiFi. Jag får inte upp hastigheten tillräckligt. Lösningen blev en halvmesyr, med NetGears boxar som kör nätverk över elnätet. Då kan jag t o m streama HD-material. Om Time Capsule kan klara en bättre förbindelse trådlöst så köper jag den på studs!
 4. Jag har inget svar på varför det sker, men jag fick samma problem med min nätverksskrivare. Men mitt råd är: Ta ner de senaste drivrutinerna och installera om, det gjorde jag och nu funkar allt igen. Det konstigaste av allt var att även en annan dator i nätverket, en MacBook som fortfarande rullar på 10.4.10 också tappade drivrutinen för nätverksskrivaren!...
 5. Måste erkänna att jag inte lusläste texten, främst för att jag dagligen hanterar både pc och mac, och för mig är valet om vilken plattform som funkar bäst självklart. Men jag tyckte det var en trist skriven artikel, där mycket var svepande och raljant, och många exempel handlade om "hur dåligt det var förr". Så jag förstår om folk uppfattade texten som provocerande och oseriös. Var det kanske mest ett pliktskyldigt och lite halvhjärtat försök att blidka det lilla gäng som ideligen tjatar om "Mactalibaner" på detta och liknande forum?
 6. Larsa

  Eyetv2

  Det finns en panel i EyeTV där du kan läsa av signalstyrka och -kvalitet. Jag har samma EyeTV-enhet som du, och vad jag har märkt är dels att t ex en sladdlös telefon i närheten kan störa signalen ganska rejält, dels att USB-kontakten kan "tappa fattningen". Man måste rycka ut sladden och sätta i den igen för att få igenom full signal.
 7. Larsa

  Word?

  NeoOffice är utvecklat av folk som tidigare jobbade med OpenOffice, men dom koncentrerar sig på Mac, därför menar dom själva att användarna får en mer anpassad programvara. OpenOffice måste ju samtidigt utvecklas för olika plattformar.
 8. En annan väg är att ha alla bilder och musik på kortet och köra filöverföringen med kortläsare. Snabbt och lätt.
 9. Du behöver ett program för att koda om de strömmande .vob-filerna till ett QuickTime-kompatibelt format. Jag föreslår Handbrake, föredömligt enkelt och snabbt.
 10. Nu talade jag om praktiken, inte teorin...
 11. 1366x768 är samma upplösning som 720p, såvitt jag vet. Antar att det är för att bilden i TV:n alltid är en smula beskuren. Jag har själv en platt-tv med denna upplösning, och efter den första chocken öven just "stora platta färgytor", eftersläpningar mm. började jag jobba medvetet med att hitta optimala lösningar. Och detta har jag kommit fram till: 1. Det är väldigt beroende av hur orginalmaterialet ser ut. Titta på t ex Sopranos, som är filmat i HD. Det ser otroligt bra ut. Medan mycket nyhetsmaterial som är filmat i dålig upplösning, komprimerat i överföringar osv, ofta ser fruktansvärt ut. 2. RGB (vanlig antennsladd) ger sämt resultat, scart lite bättre, component ännu bättre, och HDMI är suveränt. Jag hade en boxer-box, med scart ut, och om jag lät signalen gå via scart till min DVD med HDMI ut till TV:n, så blev bilden fantastiskt mycket bättre. 3. HDTV t ex funkar bara med HDMI och platt-tv. Och ser ohyggligt bra ut. Jag slängde ut min tjock-tv i somras och har inte ångrat mig!
 12. Jag har ingen förklaring till det, men så har min G5:a gjort tidigare vid ett par tillfällen. Med OS 10.4.7, så jag tror inte det har direkt med uppgraderingen att göra. Men det är rätt skrämmande, för den sortens skenande fläkt kommer jag inte i närheten av vid ens det mest processorkrävande jobb.
 13. Jag har en Canon Pixma ip 5200R (R:et på slutet är vikltigt!) och den är kanon! (förlåt). Hittas på ett ögonblick av Rendezvous och sen är det bara att köra. Inga problem med pc heller. Snygga utskrifter blir det också
×
×
 • Skapa nytt...