Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

znozy

Medlem
 • Antal inlägg

  1 899
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om znozy

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 2010-10-03

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  -97
 • Appleprylar
  Macbook pro 2.53 2009
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Klicka på skrivbordet så att Finder är aktivt. Välj/klicka på: Innehåll - Visa visningsalternativ. I fönstret som öppnas bocka ur "Förhandsvisa symboler". //
 2. Ett trix kan ju vara att du går in i inställningar i mail och lägger till en regel, att: Om brevet innehåller "unsubscribe" (utan situationstecknen) ska det flyttas till papperskorgen. Du får fortfarande skräp, men de åker direkt i tunnan. Alt 2 skapa en gratis e-post på något ställe, som du använder när du registrerar dig på webbskräpsidor mm. Den "riktiga" använder du till de seriösa mottagarna vänner mm.
 3. Samma lika här, ska forska på det och hör av mig när jag kommit på lösningen. Sedan kan man undra om GUI experterna lämnade skeppet samtidigt som Jobs, hur tänkte de annars när de gjorde dockans bakgrund dis-vit!? Sedan fungerar ju Safari som en kasse älgpluttar. OBS! Safari kan inte "repareras" friskt, den är kass.
 4. Vill också ha en lösning på detta... någon som löst detta ännu? Visst är x bra, men detta håller på att få mig vansinnig! Menar... hur svårt kan det vara? Använder allt kolumnvy, men tyvärr har inte kolumnerna något begrepp om var finderfönstren slutar. Har t.o.m försökt att gömma sidofältet för att kolumnerna ska få en uppfattning om var filer/mappar ska stanna, och inte skicka ut mappen och 70% av filnamnet utanför "ingenting" så att man inte har en aning om var man är. Men ICKE! sedan far kolumnerna fram o tillbaka hit och dit, beroende på filnamn, och åksjuketabletten är ett faktum. Riktigt uselt om jag får säga det.
 5. När jag uppdaterade java så försvann mitt problem iaf, testa du med.
 6. Syns den inte efter en omstart leta reda på inställningsfilen "finder.plist" o släng den.
 7. Har också samma irriterande problem. Förmodar att det kommer en safari uppdatering snart.
 8. Ett tips inför framtiden kan vara att välja visa info på filen o kolla att du har behörighet att "läsa och skriva" om det skulle bli något tok med att du inte för göra ditten o datten. Om du inte har det är det bara att välja att du får läsa/skriva i menyn knappa in lösenordet för datorn o köra på. Med Onyx kan du också radera innehållet i papperskorgen om du får "den flytande bajskorven" effekten på en fil (omöjlig att bli av med). Der är super att fräscha upp datorn i övrigt med också, för den delen.
 9. Stoppa i minnet, öppna skivverktyg, markera minnet, klicka på knappen/fliken "radera" välj mac os extended, Radera - Klart. Så kan du använda det med mac´n.
 10. Kan kanske vara som så att något prog går ut o kollar efter uppdateringar lite frenetiskt tex App store. Eller så an du kolla i inställningar-strömspar om du har "vakna vid nätverksåtkomst", om den får några konstiga inpulser under vilan o vaknar till.
 11. Ja iTunes är Apples mest förvirrade prog ever, om nu inte iCloud petar ner det för det är inte klokt på en fläck det. Vet inte hur många gånger det synat bort mina kontakter, märker programmet att tex datorn har fler kontakter än iPhonen skall den väl inte låta iPhonen´s kontaktlista överta, eller tvärs om. För man har inte en susning om vad det är det synkar med? O frågorna iTunes och Cloud ställer är det riktigt windowsvarning på, vilket av svaren skall man svara med på dessa dumma frågor? För att återgå till iTunes så har jag efter 10 år ännu inte förstått logik/struktur på hur iTunes hanterar filer. Kopierar hit o kopierar dit ibland går det att ta bort o andra gånger inte alls. Hoppas det löser sig för dig iaf, om inte annat kanske du kan leta upp .plist filen för iTunes kasta den o börja om från början. Snart är osx så användarvänligt att man får börja installera om systemet för att lösa sådant som var en baggis för något år sedan.
 12. Ahhh.... (svarar mig själv jag) efter en vända med onyx och en "alt dra till rätt bredd" håller kolumnerna rätt bredd även när man stängt fönstret och öppnar det igen.
 13. Hur kommer jag förbi att kolumnerna maximerar inget innehåll?
 14. Testa att återställa smc. kolla om du har något mogg som ligger i "startobjek" Kör en vända med OnyX Kasta com.apple.finder.plist och starta om datorn.
×
×
 • Skapa nytt...