Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

OldMac

Medlem
 • Antal inlägg

  909
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

Allt postat av OldMac

 1. Jag använder High Sierra och har ett par USB-stickor för installation av High Sierra respektive Mojave. Nu har det gåtfulla inträffat att jag får felmeddelanden från båda mina macar: "Den här kopian av programmet Installera macOS High Sierra [eller Mojave] är skadad och kan inte användas till att installera macOS." Eftersom jag har svårt tro att båda stickorna/programfilerna skulle ha blivit korrupta undrar jag om en uppdatering av High Sierra kan ha gjort dem oanvändbara. Vet någon något?
 2. Jag använde en dator med High Sierra. Och då fick jag endast en uppdateringsfil (prövade även Din länk till iTunes). Så kanske att utgångspunkten måste vara en dator med Mojave?
 3. Nätverksnamn sparas okrypterat - dvs, syns utan vidare i Systeminställningar om man har markerat att det ska kommas ihåg (som jag skrev). Men det kanske heller inte räknas till dödssynderna i det här sammanhanget?
 4. Ja, det är som sagt fixat. Men jag såg tidigare rådet i länken som Du bifogar (tekrevue). Kruxet var att jag kunde inte ta mig till den engelskspråkiga (amerikanska?) sidan utan mitt svenska iTunes tog över - och på den svenskspråkiga sidan jag kom till fanns inte någon motsvarighet till knappen ”Get” som ska leda till den fulla installationsfilen.
 5. Jag använde inte Internet recovery utan en boot-bar installationsfil på USB-minne.
 6. Själv har jag inget val i frågan - måste ju tro på vad jag har sett ett par gånger nu. Jag bidrar här med en möjligen övertygande länk (samt lämnar ev. fortsatta diskussioner till Dig och Alix): https://apple.stackexchange.com/questions/195775/how-to-prevent-storing-the-wifi-password-on-the-recovery-partition
 7. Det ante mig att det jag kallar för Firmware var inblandat Mycket bra att veta också. Den vanliga föreställningen är ju att radering och nyinstallering räcker för att tömma en dator helt, inför t. ex. försäljning. Apropå: finns det fler användaruppgifter som bevaras på samma vis och som man måste se till att avlägsna manuellt eller genom att återställa NVRAM?
 8. Jo... Så jag gav upp och betalade istället en knapp femhundring till en auktoriserad Apple-verkstad för en boot-bar USB-sticka med High Sierra.
 9. Hej, Jag raderade min hårddisk med hjälp av Skivverktyg och nyinstallerade Mac OS . Under installationen valde jag att inte ange något nätverk för uppkoppling. Ändå fanns i det nyinstallerade OS uppgift om vilket nätverk jag varit uppkopplad till förut. I Systeminställningar - Nätverk - var visserligen markerat hågkomst av nätverk som datorn anslutit till, men är inte avsikten att hårddisk-radering och nyinstallation ska ta bort alla användar-uppgifter obeaktat av hur de är inställda? Vet någon om det beskrivna är normalt (bugg?) samt om fler användaruppgifter kan tänkas kvarstå efter hårddisk-radering och nyinstallation av OS?
 10. Jag kan nämna till de senast postande att häromdagen spenderade jag ca trekvart i telefon med Apple, Sweden. Det var mycket bläddrande i manualer (från deras sida) och flera engagerade, men ingen lyckades producera en länk till en nedladdningsbar systemfil för High Sierra (vare sig via iTunes eller App Store). Det ser ut att finnas, men de nedladdningarna producerar bara uppdateringsfiler.
 11. Okay... Fast alternativ 2 tycker jag inte ser säkert ut (vill när allt kommer omkring ha filen direkt från Apple och utan några andra källor inblandade). Tack för hjälpen i alla fall.
 12. Asch då... jag som föredrog att ha fel. Det står hos iTunes att installationsfilen för High Sierra är på 4.80 GB. Men filen som laddas ned är endast en uppdatering på 22.7 MB.
 13. Ja, Du tycks ha rätt (jag läste fel på filstorleken hos Apple). Tack!
 14. Tack, men de fungerar inte. iTunes erbjuder bara en uppdatering av High Sierra. Den andra länken går till en ”High Sierra Patcher Tool for Unsupported Macs” (säker källa?) och kräver att man har installationsfilen för High Sierra.
 15. OldMac

  High Sierra (var)?

  Går det fortfarande att få tag på High Sierra att ladda ned från någon säker källa (dvs, helst Apple)?
 16. Är det någon här som förstår sig på VirtualBox? Jag har installerat version 6.0 av VB i Mojave och har från den installerat en tom virtuell maskin. Nu undrar jag: hur får jag in ett OS i den senare? (enligt vad jag har läst så ska jag via något som heter ”Storage” kunna välja ”Empty” och fortsätta därifrån. Men jag hittar inte ”Empty”...)
 17. Hej, Jag använder High Sierra och Mojave. I båda systemen i ”Systeminställningar - Nätverk - WI-FI - Proxyservrar”, står det: ”Förbigå proxyinställningarna för dessa värdar och domäner”. Och i rutan under står vad som möjligen är en nätverks-adress och som börjar ” *.local, 169...”. Vet någon vad detta är och vad det används till?
 18. "Vad menar du med att ”öppna”?" Som vanligt: markera filen (skivavbilden) - dubbelklicka - och den öppnas. Men det fungerar alltså inte i det här fallet. Jag får istället besked om att skivavbilden är ett "filsystem som inte kan anslutas".
 19. Hej, Vet någon var kan jag hitta en installationsfil med Ubuntu som går att öppna i High Sierra och Mojave? [jag har prövat att hämta Ubuntu för Mac från ”ubuntu.com” men skivavbilden har ändelse ”.iso” och går inte att öppna i HIgh Sierra och Mojave]
 20. Hej, Jag har en mängd AppleScript som Mojave begär att jag godkänner att de får styra andra program. Eftersom det rör sig om många AppleScript är det för tidskrävande att godkänna via system-dialoger. I systeminställningar för 'Säkerhet och Integritet', under 'Integritet' och 'Automatisering' så finns det en ruta för program som är tillåtna att styra andra program. Men hur får jag in AppleScripten där? Att markera och dra skripten till rutan har inte fungerat.
 21. @lappen71: enligt DiskMaker_X så ska USB-stickan också gå att använda som startvolym. @Telly82: Tack, bra att veta om jag skulle våga mig på att använda DiskMaker_X igen.
×
×
 • Skapa nytt...