MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

OldMac

Medlem
 • Antal inlägg

  887
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  3

OldMac vann dagen: 30 oktober 2011

OldMac hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

29 Neutralt

Om OldMac

 • Medlemstitel
  Utmärkt

Kontakt

 • Webbsida
  http://

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1996
 • Appleprylar
  iMac; MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

295 profilvisningar
 1. Hej, Jag har en mängd AppleScript som Mojave begär att jag godkänner att de får styra andra program. Eftersom det rör sig om många AppleScript är det för tidskrävande att godkänna via system-dialoger. I systeminställningar för 'Säkerhet och Integritet', under 'Integritet' och 'Automatisering' så finns det en ruta för program som är tillåtna att styra andra program. Men hur får jag in AppleScripten där? Att markera och dra skripten till rutan har inte fungerat.
 2. OldMac

  Boota från USB-sticka med Mojave?

  Allright - och tack.
 3. OldMac

  Boota från USB-sticka med Mojave?

  @lappen71: enligt DiskMaker_X så ska USB-stickan också gå att använda som startvolym. @Telly82: Tack, bra att veta om jag skulle våga mig på att använda DiskMaker_X igen.
 4. OldMac

  Boota från USB-sticka med Mojave?

  Hej, Jag har försökt att skapa en USB-sticka att boota från med Mojave och för det använde jag DiskMaker_X. Resultatet blev dock intet. Det enda jag kunde göra med stickan vara att installera programmet. Dessutom tycks processen ha påverkat datorn till det sämre: efter att jag använt DiskMaker_X blev det en halv minuts fördröjning vid uppstart innan startsekvensen inleddes. Så det slutade med att jag rensade datorn samt installerade Mojave för att återfå full funktion. Har någon här lyckats att (utan bi-effekter) ordna en USB-sticka med Mojave på som det går att boota från - och hur gjorde ni?
 5. Aha - saken är löst. Det fungerar från administrations-kontot när allt kommer omkring (skulle tro att jag har försökt köra ett kommando som inte är korrekt). Tack!
 6. Jag vill alltså kunna göra sudo överhuvud taget från andra konton än root-konto. I förhållande till vad som står på den länkade sidan (sudo från adm.-konto): Även från mitt administratörskonto accepteras inte sudo och jag nekas även där ändring av behörighet via inst. för Användare och grupper.
 7. Det går inte heller från mitt administratörskonto när jag går via "Info" för att komma till behörighetsinställningarna. Menar Du att jag kan göra det via terminal-kommando istället? Vilket är i så fall kommandot?
 8. (anv. OS X High Sierra) Jag har problem med att göra sudo i Terminal. Det går endast via root-konto. När jag försöker ändra behörighet för Terminal på övriga konton så meddelar systemet att jag inte har behörighet för att göra ändringen. Hur kan jag lösa detta?
 9. OldMac

  Fotbollstråden ⚽️

  Alix: "Tydligen är Andersson nöjd med kvartsfinal. Hittar ingen annan förklaring." Jag har en förklaring: svenska landslaget i VM-kvartsfinal var ett lag befodrat till sin inkompetensnivå i kvadrat (laget borde normalt inte ens ha kommit så långt...). Landslaget slog Italien i kvalet efter defensiv-fotboll plus en tursam rikoschett. I VM har laget gjort ett enda normalt spelmål (mot Tyskland - snyggt inlobbat av Toivonen). Resten av målen har tillkommit genom lyckliga tillfälligheter, genom mål på straffar samt självmål. Jag gillar bra fotboll. Det hade varit en travesti om svenska landslaget hade gått till semifinal i VM.
 10. OldMac

  Läste i tidningen idag...

  Det är sant. Okay. Jag bör m.a.o. kanske inte känna mig särskilt skrämd...
 11. OldMac

  Läste i tidningen idag...

  Ja, det är glädjande. Men mängden underskrifter är ju samtidigt lite skrämmande (som sagt, vad vill dom egentligen?).
 12. OldMac

  Läste i tidningen idag...

  Ur DN idag: ”En kampanj med rubriken ”Vi står bakom kvinnan i Fittja!” har samlat över 81.000 namnunderskrifter.” En av initiativtagarna, Filippa Bärve: ”Några ynka procent blir fällda för sexualbrott och våldtäkter, och det kan inte vara så.” Chefsrådman Erica Hemtke: ”De uppgifter som målsäganden har lämnat går inte ihop och hennes uppgifter får inte heller stöd av annan bevisning”. Vill alltså 81 000 svenskar att anklagade för sexualbrott bör dömas på blotta anklagelsen? https://www.dn.se/sthlm/81000-personer-har-skrivit-under-namninsamling-for-kvinnan-i-fittja-fallet/ https://www.dn.se/sthlm/dom-faller-i-mal-med-misstankt-gruppvaldtakt-i-fittja/
 13. OldMac

  Säkerhet på nätet

    Apropå email-säkerhet - en aktuell artikel om tracking genom email: https://www.wired.com/story/how-email-open-tracking-quietly-took-over-the-web/
 14. "I min mailklient (Thunderbird) kan man i menyn (Visa) välja att visa olika. Vet inte om det finns ngt liknandealternativ i Mail." "Den är rätt smidig att ha. :)" Nej, jag tycks inte ha något liknande i Mail. Det enda jag ser att jag kan göra är att blockera bilder som ligger på fjärrservrar.
 15. "Är inte helt säker på om den tar alla mail - tror att den kan släppa igenom en del - t ex rena HTML-mail som nyhetsbrev och sånt." Jag har prövat med små bokstäver och att starta om men utan effekt. Fast det kan ju tänkas att, som du säger, en del slipper igenom ändå. Så jag får väl vänta och se...
×