Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

A_bite_of_the_apple

Medlem
 • Antal inlägg

  10 333
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

A_bite_of_the_apple vann dagen: 13 augusti 2011

A_bite_of_the_apple hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

9 Neutralt

Om A_bite_of_the_apple

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1988-10-08

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Nej
 1. loggar in och inser att det snart är 10 år sedan som jag blev medlem här. Shit vad tiden går fort.
 2. Inser att det var ett tag sedan jag loggade in här nu. Börjar även jag dagen med en
 3. Ämnar köpa iPhone 5 idag. Förväntar mig att få vänta ett tag dock..
 4. Jag tror det också Får hoppas att det "bara" är ett RAM-minne.
 5. ja jag har provat säker start (safe mode) men tyvärr fungerar inte det heller. Nu är datorn iofs bättre än innan men inte helt bra.
 6. Hej alla! För cirka 2 veckor sedan började min MacBook Pro 2010 uppföra sig märkligt. Den badbollar allt oftare numera, trots att jag inte har mer än webbläsaren igång. När jag tittar i Activity monitor så brukar iaf minst 2GB av 4 vara ledigt vad gäller RAM-minnet. Problemet började egentligen på allvar först för 3 dagar sedan. Efter att i vanlig ordning ha stängt av datorn på kvällen så vägrade den att starta upp normalt morgonen efter. Ofta stannar den vid grå äppleskärm och det snurrande grå hjulet. Om man låter den stå så startar den ibland upp efter ca 20 min. Dock går ingenting att använda och försöker man starta en applikation så fryser allt. Jag har provat följande: -reparation av behörigheter (en del småfel hittades men inget allvarligt vad jag kunde se i loggen) -återställning av PRAM. Har även försökt återställa SMC utan att detta har hjälpt. -den startar upp och fungerar i safe mode utan några som helst problem. -igår installerade jag om Lion. Det tog lång tid och när jag tittade på skärmen stod det "time to complete -23 minutes" varpå jag stängde av och startade om. Andra gången gick installationen bättre och nu sitter jag och skriver på datorn. Jag vågar dock inte starta om den eftersom jag är rädd att den inte ska starta igen. Trots att den går att använda är den mycket seg och badbollar ofta. Jag har kontrollerat hårddisken och har 90 av 249 GB ledigt. Mitt problem är att jag inte lyckas klura ut vad det är som har hänt. Mina gissningar faller trots detta på en hårddisk som kanske är på väg att ge upp, alternativt trasiga RAM-minnen. Är det någon som har ett bättre förslag? Mvh tacksam
 7. i sedvanlig ordning. Är det nån drag här fortfarande?
 8. Övar in en muntlig presentation som ska hållas imorgon. Ämnar redogöra för ekonomiska teorier som "externa effekter" och "priselasticiteter". Ska nog gå fint. Nu
 9. Har lite huvudvärk samtidigt som jag sitter och läser Platons storverk 'Staten'. Kanske inte den bästa kombinationen för tillfället.
 10. Vad är det med Stockholmare när man är så rädd för förändring att till och med ett träds vara eller inte blir riksnyheter? Nej Slussen är fullt, slitet, luktar illa och området har definitivt potential att bli något bättre.
 11. Håller med. För att hänvisa till en gammal floskel om att "man som heltidsstudent ska läsa 8 timmar om dagen" så kan man anta att andelen förvärvsarbetande som jobbar effektivt 8 timmar om dagen förmodligen är försvinnande liten. Ibland behöver hjärnan en liten paus. Jag pluggar som bäst när jag läser nån timma eller två, pausar lite och sen fortsätter.
 12. Thunderbird är en bra och gratis mailklient om du inte gillar den inbyggda.
 13. Aperture är att likna med ett program för mer professionell bildbehandling. Du har större möjligheter till ex metataggar och annan data som hör bilderna till. Aperture har lättare att hantera RAW-formatet (osäker på om detta överhuvudtaget går i iPhoto). Övriga fördelar är möjligheterna att vidare manipulera olika parametrar är mycket större. Aperture har över detta ett mycket välutvecklat katalogsystem, särskilt bra om man har många bilder. Dessutom är programmet snyggt och lättarbetet. Aperture är betydligt trevligare än Lightroom.
 14. Var finns belägg för att det är så, annat än i din fantasi?
×
×
 • Skapa nytt...