Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

klash

Medlem
 • Antal inlägg

  34
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om klash

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  Mac Mini
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack polken! Provade nu, och det är lösning som funkar för oss.
 2. Hej, Vi har en gammal padda (iPad 2 tror jag?) som har iOs 9.3.5 och kan inte uppdateras högre än så, vilket betyder att den här skärmtidskontrollen inte finns. Paddan har legat mestadels oanvänd de senaste åren, men vi tänkte nu introducera den så smått för dottern på 3 år. Har letat på App Store efter föräldrakontrollsappar, men antingen funkar de inte på en så gammal enhet, eller så gör de inte vad jag vill att de ska göra. Jag vill ha det såhär enkelt: När dottern använder paddan vill jag låsa/ta bort nästan alla appar, och bara ha några få utvalda hon kan använda. Sedan vill jag kunna slå av den här spärren och använda den som vanligt när jag vill. Bryr mig inte om skärmtid eller några andra funktioner, bara att urvalet av appar är begränsat efter det jag bestämmer. Visst måste det finnas en sådan enkel funktion/app att tillgå?
 3. Yes, det funkade! Tusen tack SirKnasen!
 4. Hej, Jag har en extern hårddisk med en massa sparade grejer på som håller på att ge upp. Det står att det inte går att reparera disken när man kopplar in den, och det går inte längre att skriva till den. Det går däremot fortfarande att kopiera från den, så jag har kopierat över allt till andra diskar. Allt utom två bildbibliotek – ett från "Bilder" och ett från iPhoto på 21 Gb vardera. Vet ärligt talat inte om det är samma innehåll som bara uppdaterats till det ena eller andra programmet, men ingen av dem går att kopiera. iPhotofilen ger ett felmeddelande nästan direkt, medan Bilderfilen går igenom nästan hela kopieringsförloppet (se bifogade filer) Jag antar att det är någon bild eller liknande i biblioteken som är korrupt. Vad kan jag göra?
 5. Jo, men grejen är den att det är i olika fält jag klistrar in, vilket blir en massa klickande fram och tillbaka mellan webbläsaren och clipboardet. Hade velat kunna tabba mig runt och klistra in utan andra menyer...
 6. Ingen som vet, eller är jag för otydlig med vad jag menar?
 7. Hej, Jag provat ett gäng clipboardhanterarprogram, men inget av dem uppför sig som jag vill riktigt. Jag skulle vilja klippa ut 5 textsnuttar (vilket går i alla) och sedan klistra in de 5 i samma ordning. Kopiera text 1, kopiera text 2, kopiera text 3, klistra in text 1, klistra in text 2, klistra in text 3. Men alla program jag provat klipper hela tiden bara in den senaste och har de andra sparade i menyer. Går det emot systemet på något sätt, eller finns det någon program som funkar som jag tänker?
 8. Ja, det är väl av lathet att jag sparar allt där antar jag. Macsupportsnubben på mitt gamla jobb brukade säga att det finns bara två sorters hårddiskar - nya och fulla. Känns ganska träffande vad det gäller mig själv. Ska försöka hålla SSD:n ren i fortsättningen!
 9. Efter en helt ren installation så startade den! Kanske hade de 400.000 (!) filerna på skrivbordet något med saken att göra... Nu återstår bara det mödosamma arbetet med att installera alla program och grejer igen. Och ta regelbundna backuper.
 10. Har precis införskaffat mig en ny liten backupdisk (på tiden!) och en thunderboltkabel, så jag kör nu minin i Target mode och kopierar allting på diskarna. Tänkte sedan försöka en helt ren installation, se om det löser något. Återkommer!
 11. Ouch... inte vad jag ville höra just nu...
 12. Tack för omtanken Axelman, men jag vet inte om jag blev mycket klokare för det. Det var ju första punkten som orsakade problemet. Är det bäst att försöka installera förra versionen av OS X och ta det därifrån?
 13. Udda tid att sitta här på forumet kanske, men är det ingen som har några tips om vad jag kan göra? Börjar bli lite nervös över situationen...
 14. Hej, har en mac mini (vet inte exakt beteckning nu, men 2012 nångång tror jag) som efter senaste systemuppdateringen 10.12.2 vägrar starta. Den laddar den här listen under apple-loggan, sedan kommer en grå skärm med muspekare där den stannar. Grejen är att det varit precis såhär efter varje systemuppdatering. Då har jag bara startat i safe mode och sedan startat om, så har allt varit frid och fröjd. Det funkar dock inte den här gången. Har kört disc recovery, hittar inga problem. Har kört in OS:et på nytt genom det här cmd-R också, men med samma resultat. Har kopplat bort allt utom tangentbord och skärm vid uppstart. Tilläggas bör att jag uppgraderat den med mer RAM (vilket jag gjorde ganska omgående efter jag köpte den) och med en SSD-disk (för två år sedan kanske) som OS:et körs på. Kan inte minnas om det här med gråskärmen kom efter någon av de uppgraderingarna. Har kört cmd-V och det rabblar ju upp en massa som man inte hinner med att läsa. Om det kan hjälpa kan jag väl iofs filma det och ladda upp. Vad har jag för alternativ kvar? Går det starta från USB? Har slarvat med backupandet, så att återställa den vägen är dessvärre inget alternativ...
×
×
 • Skapa nytt...