Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

mikael

Medlem
 • Antal inlägg

  273
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om mikael

 • Medlemstitel
  Mycket bra
 • Födelsedag 1958-10-31

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1997
 • Appleprylar
  MacBook Pro - 2,2GHz QC 16GB 256GB 15 tum
 • Bytt från pc
  Nej
 1. MacBook Pro - 2,2GHz QC 16GB 256GB 15 tum finns ju fortfarande ny på Elgiganten och NetonNet för 18790 kr. Köpte själv den för ett par månader sedan - eftersom jag ville ha magsafe, usb3 och thunderboltkontakter och slippa donglar.. Kör photoshop varje dag och redigera film är inga problem. Det enda som kändes konstigt var att köpa en ny dator som kom i mitten av 2015, men jag har kommit över det nu...
 2. Jag löste det! Jag hade något vagt minne av att jag hjälpt honom ta bort annonser och hade för mig att jag installerat Glims.. i went to the link above (http://support.apple.com/kb/TS3230?viewlocale=en_US) and went to the main hardrive/Library/InputManagers/ and the only file in there was Glims. I put it in the trash(didn't delete it) and then started up Safari. Whammo, started right up!!! Nu var det inte Glims, utan något som heter "SafariBlock". Men radering från Input Managers-mappen gjorde att det fungerar som vanligt igen!
 3. Det verkar som vissa saker med MacOS 10.5.8 och Safari 5.0.6 krånglar litet. Jag hittade bl.a detta: https://discussions.apple.com/thread/2453672?start=0&tstart=0 Och detta: https://discussions.apple.com/message/16055681#16055681 Jag får väl föreslå något av det, bara det inte är för invecklat, måste ta det på telefon då vi bor 60 mil från varandra..
 4. Ja, det spelar ingen roll vilka sidor han prövar, DN, google osv, samma sak. Bara vita fönster.
 5. Min Pappa har en Imac med 10.5.8 och får bara upp tomma sidor i Safari. Överst i fönstren står 1 x 1 bildpunkter. Jag har försökt hjälpa honom över telefon, Säker start, återställ Safari, töm cache, reparera skivbehörigheter, samt dra ut Safarimappen ur bibliotek och starta om Safari (just detta sista verkade dock inte fungera, enligt honom återskapades inte Safarimappen). Någon med fler idéer? Firefox fungerar som vanligt, dock.
 6. Har du gjort de här uppdateringarna: http://support.apple.com/kb/DL1450 http://macworld.idg.se/2.1038/1.412285/grafikuppdatering-for-macbook-pro Vet förstås inte om det lugnar ner fläktarna, men ändå..
 7. Skärmen verkar nu bestämt sig för att inte lysa igen, är inne på andra dygnet nu. Tyvärr hann den slockna innan jag hittade skivorna. Så nu törs, eller kan jag ju inte göra Hardware-testet eftersom det står så här: While portable computers, like MacBook and MacBook Pro, can normally be used with external peripherals attached (like a keyboard, mouse, external display, and so forth), you shouldn't have any external peripherals attached while running Apple Hardware Test. For best results, run Apple Hardware Test on your MacBook Pro without any accessories connected except for the power adapter. Törs jag göra testet med den externa skärmen inkopplad?
 8. Tja, i ditt fall kanske detta hjälper?: http://support.apple.com/kb/HT3964?viewlocale=sv_SE
 9. Tack för svar. Jag har prövat SMC- reset. Då var skärmen inne i sin svarta period.. Jag tog alltså ur batteriet, tryckte in startknappen fem sekunder, satte i batteriet igen och startade och.. VOILA! Skärmen lös och jag var glad och tänkte att Pocahontas var min bästa vän... men.. en kvart senare dog skärmen igen. OK, kan väl passa på att installera om och uppgradera till snöleopard (har 10.5.8 just nu) det är bara det att jag måste köpa uppgradering till scannerprogramvaran då och det är alltid litet osäkert hur det kommer att fungera.. hm, men jag skall göra Hardware-testet först. Just nu lyser skärmen igen, men det är nog bara högst tillfälligt.
 10. 8600 - Grafikkortsproblemen har ju utökad Garanti till fyra år, i annat fall är det ju kört, men tack Poca, jag skall prova SMC-reset litet senare..
 11. Och det fungerar inte med extern skärm heller? För då lär det ju inte vara grafikkortet.. Se mina problem.
 12. ÄÄsch, skärmen slocknade strax före midnatt, några timmar efter att jag återställt PRAM och låtit startljudet ljuda 4 ggr. Skärmen är ju mörk, men inte helt svart, man kan se att ljusstyrkan ökar litet när man väcker den från vila eller när jag ökar och minkar ljuset med F1 och F2 så syns det, men jag ser ju inga symboler på skrivbordet eller någonting, inte om jag lyser med en stark lampa heller. Om det vore Invertern, borde det inte vara helt svart då??
 13. STORT tack för svaret!! Sen senast var skärmen död i en och en halv dag, tänkte att jag skulle göra backup, så jag gjorde det och sedan fick jag en ingivelse att reparera skivbehörigheter innan PRAM, och då gick plötsligt skärmen igång igen! Den dog dock fem minuter senare, så jag reparerade skivbehörigheter igen och efter ett tag gick den igång igen. Men sen slocknade den igen kanske en halvtimme för att sedan gå på igen, så jag tror det var en slump med skivbehörigheterna.. Nu har jag zappat PRAM i alla fall, få se hur det går..
 14. En sak till: När skärmen fungerade och jag klickade upp grafikkortet syntes inte den externa skärmen (Studio Display 21) i listan, men nu har den slocknat och då syns den externa i listan igen.. Slump eller indikation på vad felet är? Den interna har varit död i flera timmar igen..
 15. För några dagar sedan slocknade plötsligt skärmen till 15 - tums MacBookPro med 2.5 GHz Processor och GeForce 8600M GT grfikkortet med 512 MB VRAM.. Jag startade om, men fortfarande svart skärm, så jag trodde det var detta: http://support.apple.com/kb/TS2377?viewlocale=sv_SE Men sedan anslöt jag min externa skärm - som fungerade. Enligt en Macverkstad som jag pratade med är det då inte grafikkortet, utan den interna skärmen (som går på cirka 6.000 kr att byta). Jag tänkte då att jag har kvar datorn och använder den med extern skärm tills det är dags att köpa en ny. Någon dag senare kom sedan plötsligt skärmen igång igen och sedan har den slocknat och varit igång omväxlande. Just nu fungerar den sedan igår, men igår slocknade den ett par timmar för att sedan komma igång igen. Extern skärm har hela tiden fungerat och i övrigt fungerar datorn som vanligt. Jag tänkte låta någon öppna datorn och kolla om det är någon glappkontakt med bildskärmssladden, men jag vet inte om Garanti försvinner då, om det trots allt skulle vara grafikkortet?
×
×
 • Skapa nytt...