Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Choke

Medlem
 • Antal inlägg

  191
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Choke

 1. Min interna disk håller nog på att säcka ihop helt, dessutom är den på 5400 rpm. så det är som natt och dag med den externa SSD:n. Den upplevs som snabbare än min MacBook Pro som är nyare än min iMac.
 2. Choke

  Byte av Iphone

  Jag har iPhone 7 och har beställt iPhone SE (2020). Kan återkomma med recension om du vill.
 3. Ja det är nog inte värt pengarna och tiden i förhållande till värdet på datorn.
 4. Kostar skjortan att åtgärda va?
 5. i skivverktyget Innehåll -> visa alla enheter såg bara volymerna innan.
 6. Det var en inställning som gjorde att man inte fick fram APFS i menyn. Slå du har jag formaterat hårddisken och installerat Catalina. Återstår bara att testa den på min iMac. Tack för all hjälp.
 7. Det kommer inte upp som allternativ endast Mac OS extended, Mac-Dos (fat), Exfat
 8. Kan jag göra installationsjobbet via min MacBook Pro (som också kör Catalina) och sedan koppla in den externa hårddisken till min iMac? eller kommer Mac OS att bli anpassa efter MacBook Pro, vilket gör att det inte funkar på iMacen?
 9. APFS eller JHFS+ ? vad är att föredra?
 10. Så det är bara att plugga in och sätta igång och installera Mac OS?
 11. Har nu också beställt en sådan hårddisk. Tänkte göra en ren installation av Mac OS på den. Behöver jag partionera den eller så innan?
 12. Ser fram emot en nya iPad mini, då den är lagom stor.
 13. Förut förs alltid bilden i appen, nu är det sällan den gör det. så appen har blivit bättre.
 14. Går det snabbt att starta datorn och öppna program? går det att ställa in så att den alltid botar från den externa disken?
 15. Är det USB 3.0 eller 3.1 i din iMac? Samsung T5 external SSD verkar vara en vettig disk som flera iMac-användare kör Mac OS från.
 16. Återkom gärna med vad du valde för extern disk och hur det har fungerat. Har själv en Imac från 2014 med mekanisk som är seg som bara den.
 17. Kan man överföra filer etc mellan macar med en sådan kabel?
 18. Sen denna tråd startades har det kommit en ny MBP 13, samt att det nu finns en del jämförelser mellan MBA i3, MBA i5 och nya MBP 13. Värt att notera också är att det ä betydligt billigare att uppgradera ramminnet till 16 GB på MBP 13 än på MBA, antagligen för att MBA har snabbare minne.
 19. Ja det är märkligt att apple inte har en sådan kabel. De har endast fula och dyra adaptrar. Denna kabel använder jag: https://www.kjell.com/se/produkter/dator/kablar-adaptrar/usb/usb-kablar/usb-c-kabel-till-hdmi-p69298
 20. så Thunderbolt till thunderbolt funkar?
 21. Kan jag använda iMac (21,5 tum, mitten av 2014) som extern skärm? d.v.s. koppla min MacBook Pro som har USB-C (Thunderbolt 3) portar till den?
 22. Samma här. Frågan är hur skärmen står sig mot MBP?
×
×
 • Skapa nytt...