MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

KMN

Medlem
 • Antal inlägg

  2 798
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  19

KMN vann dagen: 22 juli 2017

KMN hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

232 Mycket bra

Om KMN

 • Medlemstitel
  Lysande

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

581 profilvisningar
 1. Ja, som sagt… Det blåser andra vindar hösten 2018 än vad det gjorde i oktober 2011. Vem vet hur det blåser om ett år eller två. Vi får nog avvakta med att vända våra framtida kappor tills vindriktningen framgår med all önskvärd tydlighet.
 2. […] Jag vet nästan inte vilket som är värst; lismarens slickande och krypande för ”den uppburne”, eller hyenans av skadeglädje skrattande post festum då någon fallit och ligger ned.
 3. KMN

  BankID i notiser

  Vad TS frågar efter torde vara tydligt… Och om det inte framgår av ovanstående så ger ju avdelningen i vilken tråden är skapad en fingervisning.
 4. KMN

  BankID i notiser

  Ja, så är det naturligtvis. Men nu var det BankID i datorn som frågan gällde. Så är det nog – att det inte går, alltså. Det märks ju med exempelvis Mail. Å andra sidan får man ju notiser från exempelvis Kalender och App Store. Men dessa körs eventuellt i bakgrunden då (vilket antagligen hade fungerat även för BankID).
 5. KMN

  Språktråden

  Då verkar det som om bokstavstrogenheten gäller för hela ”Västeuropa”. Men hur är det bland inflyttade nordbor i folkbokföringen? Finns det någon Þora från Island eller någon Søren från Danmark? Och hur är sökbarheten för exempelvis Søren, exkluderas alla Sören?
 6. KMN

  Språktråden

  Jag vet inte om det finns en inställning att nordiska namn ska skrivas med de bokstäver som används i det landet, typ Søren från AAlborg (fast mer tveksamt med AAlborg, det skulle nog bli Ålborg). När det gäller isländskan kan det säkert skapa problem om det är så. Och hur är det i folkbokföringen? Transkriberas inflyttade islänningars namn?
 7. KMN

  Språktråden

  Får för mig att uttrycket ”på plats” har ökat lavinartat. Det kan handla om regeringar, lagstiftning och nästan vad som helst. Är det bara en känsla jag har och då möjligen felaktig? Eller har andra också noterat det? Och så verkar det ha blivit vanligt att personer (eller länder eller annan agent) ”lämnar” – alltså utan efterföljande substantiv. Förr kunde man lämna moderaterna, landslaget eller bolagets styrelse, men numera räcker det med att NN lämnar. Språkekonomi?
 8. KMN

  Språktråden

  Jag noterade det också!
 9. KMN

  Vad jag gör idag-tråden

  Är inte det där OT? Finns ju redan en annan tråd som tar upp dagsaktuell, genomförd konsumtion. Det skulle ju varit en helt annan sak om du självständigt eller med hjälp av och i samförstånd med någon annan tillverkat DVD-brännaren…
 10. KMN

  Språktråden

  Ja, man kan ju inte påstå att det redan finns ett ord som täcker in betydelsen. Och behovet av det nya ordet är uppenbart. (Eftersom fler och fler har börjat prata som Leif G W Persson, skulle någon säkert kunna säga om rubriksättaren att denne verkar ”svårt förtjust i versaler”.)
 11. Vad betyder det? Relaterad till arbetsinkomsten? Den är ju i så fall noll.
 12. Försöker hitta något exempel där jag, till skillnad från dig då, skulle agera enligt ovan. Svårt på rak arm. Men visst, något tillspetsat exempel där begränsade resurser och rationellt handlande leder till ett offrande av någon individ skulle nog appellera till min mänskliga sida och få mig att ”linda in beskedet” till den det gäller. Kanske… Sedan gällde det inte – för mig i alla fall – i det här fallet att hymla med något. Jag reagerade på din iver att inom socialförsäkringssystemet skilja på dem som gjort sig förtjänta av det ena och det andra, och dem som inte gjort det. Jag är inte, i sak, emot att det finns olika finansieringar och olika nivåer på ersättningarna; däremot har jag ett begränsat behov av att peka ut vad som är efter förtjänst och vad som är ”utan förtjänst” – det senare implicerar nämligen lätt en tanke om orättfärdighet.
 13. Det håller jag i och för sig med om. Men ibland används en sådan argumentation just för att ge sig på vissa grupper – ”de tärande”. Jag är inte lika säker på att det är en uttalade värdering. Det kan också handla om vad människor (majoriteten) kan acceptera; också den under skatter dignande medelklassen (viss ironi) vill ju få svar på ”va fan får jag för pengarna?”. Själv tycker jag det är smått roande att du så högtravande pratar om uttryck för svenska folkets värderingar, bara för att regler och lagar är på ett visst sätt. Resonerar du likadant då det gäller samtliga påföljder i brottsbalken, svensk integrationspolitik, pensionssystemet eller organisationen av svensk polis? I så fall blir det allt som oftast svårt att lyfta fram kritik…
 14. Ja, det är naturligtvis bara dina ord, det du skriver, som jag kan kommentera och reagera på. Som de här: Varför så viktigt för dig att skilja på dig själv som har ersättning efter förtjänst och de andra som inte har det?
 15. Till skillnad från dem som inte har gjort sig förtjänta av sina ersättningar, då? Skattefinansierade eller ej. Det är en farlig väg du ger dig in på.
×