Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

KMN

Medlem
 • Antal inlägg

  3 160
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  19

KMN vann dagen: 22 juli 2017

KMN hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

309 Fantastiskt!

Om KMN

 • Medlemstitel
  Lysande

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

1 001 profilvisningar
 1. Ja, eller i någon annan gruvort… När man tänker på det blir man schakt matt… Undrar om de kommer nattetid och snor ens hem, eller är det fråga om dagbrott..?
 2. Går det fortfarande att stoppa i mer minne själv i 27-tummarna? För det var ju väldigt vad priset sprang iväg med mer minne i konfigurationen.
 3. Fick mig att tänka på de där filmerna från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet som finns tillgängliga på Youtube ”speed corrected”, alltså med lägre hastighet så att de inte har den där för gamla filmer karakteristiska ryckigheten. Fantastiska! Värda att titta på. (Sök på ”speed corrected”, det finns filmer från Paris, New York, Stockholm…)
 4. Du tycks ju ha kunnat hålla dig vaken! För det är väl inte så att du skriver och postar dina svar i sovande tillstånd? Det skulle i och för sig förklara ett och annat…
 5. Där håller jag inte med dig. Tycker nog att många resonemang håller för en renodling eller etremexemplifiering. Sedan kan naturligtvis den hanteringen vara mer eller mindre illustrativ. Men jag får i alla fall intrycket av att du läst det jag skrivit och att jag inte blivit helt missförstådd. Så även om vi inte är överens i sak, känns det ändå som om det är just sakfrågan som diskuteras. Gott så!
 6. Tycker du det? Det är alltid tråkigt att höra… Annars var det där inlägget en så kallad extrapolering. Det betyder att man tar ett resonemang och följer det hela vägen ut i syfte att visa på orimlighet. Jag hade här i tråden påpekat att en iPhone 4S, en modell som kom 2011, i dag är gammal. Inte bara på så sätt att den är åtta år (vilket i sig är mycket för en telefon), utan att den jämfört med dagens telefoner inte riktigt levererar. Detta byggde jag på modellens prestanda (som jag redovisade), föråldrad standard hos komponenter, begränsningen i iOS (att den kör ett tre generationer gammalt operativsystem med allt vad det innebär för säkerhet, uteblivna förbättringar och funktioner och möjlighet att använda appar) samt egen erfarenhet då jag har tillgång till en 4S. Men då fick jag förklarat för mig att det där bara handlar om vilka krav och behov användaren har. Har man inget behov av att använda Mobilt BankID så innebär det inga hinder eller begränsningar om telefonen eventuellt inte klarar av att hantera en sådan app – eller någon annan specifik programvara. Långsamhet är inte heller ett hinder, bara man inte har behov av en snabb telefon… Allt är relativt! För mig ter sig resonemanget smått obegripligt – trots att jag sympatiserar med att man inte ska hålla på att byta telefon (eller annan elektronik) lika ofta som man byter kalsonger. Om inte annat så för miljöns skull… Det skulle innebära att det var näst intill omöjligt att göra till exempel konsumenttester eller att uttala sig allmängiltigt om någon produkt som ”bra” eller ”undermålig” – då det hela bara handlar om att matcha de individuella, subjektiva behoven/kraven. Är dessa tillräckligt små/låga så får varje pryl med beröm godkänt. För att påvisa det orimliga i detta sätt att tänka, postade jag det av dig citerade inlägget. På din, och andras, reaktion förstår jag att jag helt missat målet. Eftersom kommunikation dessutom ligger mig varmt om hjärtat är detta än mer beklagligt. I fortsättningen ska jag försöka att bättra mig, anpassa mig till diskussionsnivån här och lägga mig vinn om att bli tydlig, saklig och korrekt – ja, som de andra här på forumet, helt enkelt. Tack för din konstruktiva feedback, förresten!
 7. Både omedvetet och medvetet lägger jag tonvikten vid människors styrkor, goda sidor och potential. Allt för stor fixering vid egna och andras diagnoser är sällan konstruktiv – möjligen kan det erbjuda väl enkla svar för alla parter.
 8. …för i morgon är det för sent. DN om Metro
 9. Ja, det var kanske skönt att du fick det ur dig… Annars hade ju ett enkelt ”nej” också funkat när jag frågade om du menade att bilden borde ha publicerats. Då hade du ju dessutom sluppit att jag i ytterligare en handfull inlägg hade fortsatt fråga vad du egentligen menade – och därmed också sluppit min överlägsenhet och förnumstighet. Det där med att tolka det jag skriver som att det ”egentligen ska förstås omvänt”, verkar också jobbigt. För mig är det ett mysterium att du krånglar till det så, lägger ned sådan energi.
 10. Den är inte nådig mot detta otyg. Inte ens om det gäller två spolformade människor som ligger tätt ihop i en säng…
 11. Ok, sådant kan hända den bäste. Men vari bestod då ”undanhållandet”? Och jag frågade dig ju uttryckligen i mitt första inlägg om du menade att den borde ha publicerats…
 12. Ja, jag fick det intrycket. Missförstod jag dig?
 13. Det har du naturligtvis rätt i! Jag utgick nog ifrån något slags allmängiltighet. Men visst, om man helt saknar behov av en telefon så fungerar ju ett vedträ precis lika bra. Det blir bara lite konstigt att föra dessa erfareheter till torgs, då de antagligen saknar bäring för de allra flesta.
 14. Nej, absolut inte! Min förvåning inför ditt resonemang kanske berodde på kännedom om ditt förflutna som murvel. Jag hade högre tankar om dig utifrån detta; tog det som en självklarhet att du förstod skillnaden på seriösa nyhetsmedier och Flashback forum… Vad gäller de länkade bilderna, de publicerade, så ligger allmänintresset antagligen i att visa vem han är – inte i att genom bild beskriva hans personlighet eller moraliska fiber.
 15. Jag förstod inte ditt resonemang bara. Att ”undanhålla” i det här fallet är att ansvarig utgivare inte publicerar allt som redaktionen tar del av? Det är förvisso ett ganska udda sätt att se på saken… Och allmänintresset, hur ser det ut i fråga om just den här bilden? Skulle nakenbilder på Katarina Frostensson också ha ”allmänintresse” som i att folk säkert inte hade haft något emot att titta på dem?
×
×
 • Skapa nytt...