Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

MacDave

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om MacDave

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för att du tog dig tid att svara, det uppskattas! Ja, det är ju ett alternativ! Dock verkar det som att denna disk, ST2000LX001, endast har 8GB NAND flash storage! Vet inte hur bra Windows skulle flyta på det.. Nej, det kanske är bäst att köra det på SSDn ändå.
 2. Hoppsan. Då behöver jag inte fundera över det när jag lagt mig! 😂 Tack för svar!
 3. Hej! Jag har nyss köpt en gammal Mac mini och den kom med en 2TB SSHD. Jag bytte ut den mot en SSD och satte idag in den gamla som en andra disk. Om jag vill använda den gamla SSHD:n till Bootcamp och köra windows på, kan jag då välja att den ska utnyttja SSD-delen av disken? Det jag förstått efter att ha läst, är att SSHD:n själv bedömer vilka filer som den placerar på SSD-delen för snabb åtkomst. Grejen är att den mekaniska disken är en 5600 rpm, så jag vill givetvis undvika den för allt relaterat till OS. Skivverktyget i macOS visar den som en disk, så jag verkar inte ha någon kontroll. Går det, eller är det bättre att jag lägger Bootcamp på min primära SSD? Tacksam för tips!
 4. Hej! Jag har två skärmar, en Benq och en Philips, inga high-end direkt, men... När jag ansluter mina MBPs (2011 och 2013) blir skärmen aningen tydlig, men får en lila tint - eller myrornas krig, lila edition. Skärmen från min iPad blir lila när jag ansluter den till ena skärmen, MEN normal på den andra skärmen. Samma problem uppstår med min Mac Mini 2012, det blir en lila tint. DOCK har jag lyckats få normal bild vid ett par tillfällen, men jag har ingen aning om vad jag gjorde; den bara flippade till normalt efter uppstart. Olika HDMI-kablar hjälper inte. Samtliga enheter fungerar felfritt när jag ansluter dem till TVn. Jag har testat att byta upplösningar fram och tillbaka, i hopp om att det ska ”hoppa igång” rätt, men icke. Här om dagen ändrade jag till 720p och startade om och det fungerade! Monitorerna må vara billiga, men jag vet att de klarar full HD! Och eftersom paddan fungerar med ena och att jag vid ett par tillfällen fått igång 1080p, måste det ju vara något annat. Startar jag i 720p och byter upplösning, blir det lila igen... Känner någon igen detta? Tack på förhand!
 5. Ah, misstänkte det. Att de inte ser likadana ut vet jag, men kontakterna verkar vara samma, så tänkte att de kanske lirar ihop ändå!
 6. Wow, stort tack för länken!! Jag har sett ett par, men ingen som var SÅ billig och i UK! Det blir att beställa omgående! 🤘
 7. Trevligt!! De går för en bra slant, speciellt på eBay! Trycka in en SSD var det absolut första jag gjorde efter jag fått hem den och hörde den mekaniska disken spinna och knastra, haha! De är inte bara slöa, de låter också! xD Köpte du OWC-kit:et här i Sverige? Jag hittade det bara på ett ställe. Jag har en MBP från 2011 och började leka med tanken att prova SATA-kabeln som sitter i den, det borde väl vara samma? 😬😅
 8. Ja, precis, det får bli den, om jag inte kan spara pengar och komma på en lösning som fungerar med delen jag redan har! Tack för svaret!
 9. Ah, sådan ställ har jag sett! Det går ju bra att ha kablarna åt sidan, om jag monterar den bak på skärmen! Tack för svar!
 10. Hej! Jag köpte nyligen en gammal Mac Mini från 2012, som går riktigt fint! Grymt nöjd! Jag har tänkt montera den bakom skärmen. Dock började jag fundera över värmeflödet. För att det ska bli mest praktiskt, är enheten placerad med utgångarna nedåt, men där sitter ju också öppningen för ventilation, där fläkten pumpar ut värmen... Kan det påverka enheten negativt, då värmen stiger? Eller har jag inget att oroa mig för? Vidare har jag redan ett kit för att fästa monitor på väggen och det slog mig att om jag får fast plattan som går på väggen på bottenplattan av Minin, så kan jag ju använda den lika gärna som att köpa en för ändamålet. Jag vet dock inte vad som är bästa sättet att fästa den. Skruva fast den i plastbotten med mutter, känns ju inte så kul och dubbelhäftande tejp lär ju påverkas av värmen. Buntklämmor åt alla håll är det bästa jag kommit på. Hur skulle ni göra? (se bild) Tack på förhand! :)
 11. Hej, ni som har bra koll på Mac och hårdvara! Det som har hänt är att min gamla MBP har något fel, vet ej exakt vad, Apple hardware test visar inget fel, men det är relaterat till grafikkortet. Efter en miljard omstarter kommer jag förbi äpple-loggan strax innan OS ska börja. Nu har datorn varit igång flera dagar, men jag har inte använt något som kickar igång det andra grafikkortet, så som video eller spel, för då kan skärmen frysa sig (dock inte direkt, random). Igår läste jag om att man kan koppla in externt grafikkort och fick lite hopp att slippa köpa nya dator (beroende på kostnad så klart). Så denna har Thunderbolt 1 och jag behöver inget monster, vill bara datorn ska funka. Fråga: någon som kan tipsa om eGpu/kort och vet om detta kommer lösa problemen med att den fryser sig? Tacksam för svar! :)
 12. Tack för svar, polken! 👍 Jag ska kika! Dock märkligt att bara just den datorn påverkar. Har haft olika telefoner mm utan problem.
 13. Ah, ok... Misstänkte att det var den typen av otur jag hade, och inte något mjukvaruproblem. Frågan är bara varför det fungerar ibland och ibland inte.. Har du något aning? Jag tror den reparerades för 2-2,5 år sedan och de lämnar säkerligen bara 1 års garanti... 😕 Tack för du tog dig tiden att svara, uppskattas! 👍
 14. Tack för svar!! 👍 Lustigt nog tvärtom - köpte en ny SSD-disk för ett par månader sedan och den har gått som en klocka! Jag plockade faktiskt ut den och satte i en äldre SATA-disk med ren installation av ett äldre OS ihop om att det skulle fungera, men samma problem här!
×
×
 • Skapa nytt...