Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  12 513
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  47

Raphael vann dagen: 12 november 2019

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

890 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  www.raphaelmabo.se

Profil

 • Kön
  Man
 • Plats
  Askersund
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

3 273 profilvisningar
 1. Kör du via ett konto som är kopplat till ett företag/organisation/jobb? Då skulle jag råda dig att höra med din arbetsgivares IT-avdelning. Jag kör Teams och Sharepoint via ett företagskonto, min arbetsgivare kör alla tjänster från Microsoft. Och det är de som styr mina behörigheter och så.
 2. Raphael

  Byte av Iphone

  Jag kan absolut sympatisera med storleks-frågan, jag tyckte iPhone 3 G/GS och 4 var perfekta i storlek och där var 3:an skönast att hålla i. De som kom senare har varit lite väl stora. Men nya iPhone SE är ju den minsta som nu är i produktion. Gamla SE kan man fortfarande få tag i som "restaurerad" / renoverad, och då till betydligt lägre än den nya modellen. Ska man ha en ny så är väl nya SE då det bästa valet, om man inte skulle hitta någon av de andra kvar i lager till lågpris någonstans.
 3. Båda är bra men gränssnitten skiljer sig åt. Tycke och smak vad man föredrar.
 4. Raphael

  Byte av Iphone

  Efter iPhone 8 kom X, efter den kom XS / XR där XR var en XS i enklare utförande. Nu sägs iPhone 12 vara på gång. Man kan säga att X = 10 och XS = 11 och XR var en billigare variant där. XR har en enklare skärm och ingen 3D touch jämfört med XS. XS / XR har ett batteri som ska räcka längre än 8:an. XS / XR ersatte X. Med varje ny generation har det kommit uppdateringar i processor, kamera och finesser.
 5. Jag flyttar växter i trädgården och försöker stävja ogräs med täckbark. Köpte 8 säckar på Byggmax idag. Njuter av långhelg. Måndag är det jobb igen. Härligt väder nu.
 6. Det verkar inte gå att formatera direkt till APFS i Catalina om SSDn är Exfat, NTFS eller liknande. Först måste du formatera till Mac OS extended med GUID partitionstabell, vilket du gjorde. Om du nu hade försökt formatera den igen i Catalina så borde valet APFS kommit upp. Jag har ingen teknisk förklaring till varför.
 7. Jag har 13.5 och det är fortfarande uppdateringar genom ens profilbild uppe till höger. Om det inte syns några uppdateringar så är det för att det inte kommit några nya än.
 8. Scrivener är en projekthanterare för text och även finns i svensk version, fungerar med High Sierra. Behöver kompletteras med ett vanligt skrivprogram, men Scrivener är fantastiskt för akademiskt skrivande eller annat skrivande som bygger på research. https://www.literatureandlatte.com/scrivener/overview
 9. Jag tror att Mellel ska fungera med High Sierra, det är ett skrivprogram för akademiker. Mellel - A Real Word Processor Även Nisus Writer Express och Pro ska fungera. Demo version finns. Nisus Software - Word Processing for macOS De kör mot den inbyggda ordlistan i Mac OS men har inte grammatikkollen i MS Word/Office.
 10. Det stämmer att Catalina inte kan installeras på en MB Air från sent 2010, din dator är för gammal för det. Du behöver en MB Air från 2012, så din är två år för gammal. High Sierra 10.13 är det senaste OS du kan använda och det är precis det som du har. Pages kräver minst 10.14, det är därför du inte kan hämta ner det. Du ska dock kunna köra online-versionen av Pages genom ditt Apple ID och i iCloud-konto. Dokumenten sparas på iCloud Drive. www.icloud.com Microsoft Office 2016 stödjer High Sierra. OpenOffice stödjer High Sierra. Apache OpenOffice for MacOS X
 11. Nyare versioner av Mac OS hittar man i App Store för Mac, man får söka efter dem. I äldre versioner så får man bara upp i programuppdatering uppdateringar av det Mac OS man har alltså inte helt ny version. Dvs om du har 10.10 så får du bara 10.10.1, 10.10.2, 10.10.3 osv men inte 10.11, 10.12 osv. Senaste OS du kan köra finns i App Store. Sök på Mac OS där och den visar det senaste för dig.
 12. Ok, men då ligger det ett program kvar i datorn som tillhör den. Jag misstänker att du har gjort en uppgradering av systemet Mac OS som förändrat filer och som även gjort Maxtor-programmet inkompatibelt. Det låter logiskt om du inte använt den på länge. Säkerhetskopior gör man bäst genom att formatera den externa hårddisken för Mac OS och sen använda TimeMachine, då behöver man inte använda något särskilt Maxtor-program eller annat för den externa hårddisken. Och man får mindre strul. Obs: Att formatera den externa hårddisken tar bort alla säkerhetskopior som ligger där. Kanske det här programmet kan hjälpa dig, det är ett program som avinstallerar olika Maxtor-program. https://www.seagate.com/gb/en/support/kb/onetouch-4-sentrysafe-remove-maxtor-software-from-macintosh-199931en/
 13. Jag menade Konton i Kalender-programmet i iCal. Kalender - Konton, men det är samma som att gå in i Systeminställningar - Konton. Du har lagt in kalender för Facebook, det ska bort.
 14. Ändrat rubriken så det blev lite klarare. Hälsar Raphael - moderator
×
×
 • Skapa nytt...