MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Raphael

Moderator
 • Antal inlägg

  11 797
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  38

Raphael vann dagen: 28 januari

Raphael hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

646 Fantastiskt!

Om Raphael

 • Medlemstitel
  Lysande
 • Födelsedag 1969-06-16

Kontakt

 • Webbsida
  http://raphaelmabokonsult.wordpress.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  Mac, kommunikation, människor.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2006
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 2.7Ghz (2015), iPhone 5 SE 32Gb
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

1 702 profilvisningar
 1. MPEG1 Layer 3 = MP3. Så du har hämtat MP3 och då blir det ingen ljudbok utan en musikfil. Enligt Adlibris så ska man vid hämtningen kunna välja MP3 eller AAC. Du kan prova att gå in på ditt konto på Adlibris och där se om du har möjlighet att hämta böckerna igen och som AAC istället. Felet ligger iaf hos Adlibris och inte på iPhone/Mac, så egentligen är nog det bästa att du kontaktar Adlibris kundtjänst och frågar dem. För de filer du har nu är musikfiler, inte ljudboksfiler. Det är filer som man kan lyssna på i en MP3-spelare. Det är det som är felet.
 2. Jag antar att dina filer för ljudböcker ligger under Musik i iTunes och inte under Ljudböcker? 1. Markera en ljudbok, högerklicka/sekundärklicka på den och välj "Albuminfo". 2. Välj fliken "Alternativ". 3. Välj "Medietyp" och där sätt på "Ljudbok". Jag gissar att den står på "Musik" nu. Om du gör detta för dina ljudböcker så ska de nu vara märkta som Ljudböcker i iTunes, de ska hamna under "Ljudböcker". Däremot så gör ju detta inte om filen till Ljudboksformat. Jag gick in på Adlibris och det ska tydligen gå att välja mellan MP3 format ( de blir vanliga musikfiler) och AAC/Ljudböcker. Men Adlibris säger även att deras ljudböcker är till för att lyssna på i t ex Musik-spelaren för iPhone, och då är de inte i Ljudboksformat utan musikfiler. Men har du hämtat dem som MP3 eller som AAC?
 3. Raphael

  Säkerhetskopiera iPhone, sparas allt?

  Jag påminner alla om att använda ett vänligt och respektfullt språk, vi är här för att hjälpa varandra!
 4. Raphael

  Säkerhetskopiera iPhone, sparas allt?

  Onödig kommentar. Om du har problem med iCloud så är det bättre att du ställer dina frågor så att vi kan hjälpa dig, än att fälla sådana kommentarer. Det finns flera i det här forumet för vilka iCloud fungerar utmärkt. Jag använder själv iCloud.
 5. Raphael

  iTunes ljudinställningar

  Jag kör aldrig med EQ, jag har t o m en förstärkare utan tonkontroller. Kör alltid ”flat” i datorn och mobilen. Tycker det ger bäst ljud.
 6. Raphael

  iTunes ljudinställningar

  Beror på vad du menar med ljudkvalitet. Övertona låtar: Innebär att pauserna mellan låtarna försvinner vid uppspelning, nästa låt börjar lite innan låten man lyssnar på slutar. Ljudförbättrare: Justerar bas och diskant löpande under uppspelning, bygger på analys av låten och om du drar reglaget mer till höger så blir ljudet mer briljant, mer energi det är som en valbar loudness. Ljudkontroll: Försöker justera så att uppspelningsvolymen blir samma på alla låtar. Alla dessa tricks sker genom elektronisk processing och egentligen så blir ljudkvaliteten något sämre än om man inte hade dem påslagna... Men de kan väl vara roliga att leka med om man vill, prova själv.
 7. Raphael

  Foton från iPad till Mac

  Ha kameran ansluten med kabel och öppna Bildinsamling. Längst ner i arbetsfönstret för Bildinsamling så ska du ha till vänster en rad där det står: "Anslutning av denna kamera öppnar:" Bredvid denna en rulllist och där ska ma kunna leta sig fram till iPhoto. Till höger om denna ska du ha "Importera till:" och där en rullist där man kan välja olika alternativ. Det ska även gå att ställa in i iPhoto så att det öppnar sig, men det minns jag inte hur man gör längre för det var så länge sen som jag satt med det.
 8. Raphael

  Foton från iPad till Mac

  Javisst. Det är Bildinsamling som är förinställt för att importera till Bilder, det är utgångsinställningen. Men kan också importera till andra program eller mappar då får man ställa in det i Bildinsamling. Ställer man inte in något så är det i Bilder allting hamnar och man ser inte ens Bildinsamling. Men det opererar i bakgrunden.
 9. Mac OS hittar du i App Store. Skriv in "Mac OS" och du ska få upp det senaste som fungerar med din dator, och andra sökträffar med men bland dem ska Mac OS finnas.
 10. Raphael

  Foton från iPad till Mac

  Japp, det absolut enklaste är att köra iCloud Bilder. Slå på iCloud bildbibliotek i iPad och Mac. Så får du dem där. Om du har äldre Mac som inte klarar ett Mac OS som har Bilder/iCloud bildbibliotek, då får du köra med "Bildinsamling" istället. Alternativt att du kopplar in en kabel mellan din iPad och din Mac och så kör du in bilderna genom programmet Bildinsamling som kan lägga bilderna i programmet Bilder. Programmet Bilder läser EXIF-informationen i bilden om när fotot är taget, så det gör inget att bildfilen får datumet när den sparas på Macen.
 11. Nya Mac OS hittar man som nytt Mac OS i App Store, inte som uppdatering av ett gammalt. Det är normalt att när man återställer så ominstalleras det operativsystem som datorn kom med från början, det är inget fel. Det är i nyare datorer, nya system, som man kan få det senaste direkt. Så starta med Mavericks, och efter detta kan du hämta ner nyare OS, du söker efter dem i App Store. De dyker inte upp som uppdateringar, det är helt normalt. Det låter som att du försöker installera på recovery/återställningspartitionen, för den är mycket riktigt låst. Den ska man inte röra. Så den kommer upp som en fylld hårddisk. Du kan starta återställningsprogrammet igen och där gå in i Skivverktyg och se vad den säger om vilka skivor du har. Du ska ha två stycken. En återställningspartition/recovery och en annan. Du kan försöka radera/formatera och paritionera igen.
 12. Starta om datorn och prova igen.
 13. Jag kanske ska förtydliga att papperskorgen i Bilder är ett album som heter "Senast raderade". I Mac ligger den i listan till vänster i programmet Bilder, på iPhone ligger den under "Andra album", man kan behöva rulla ner en del innan man hittar dit. Strukturen i iPhone är: - Mina album - Personer och Platser - Medietyper - Andra album. Så "Andra album" ligger längst ner på skärmen. Och där finns: - Importer - Gömda - Senast raderade. De ligger under varandra. så man får rulla ner i skärmen. I "Senast raderade" hittar du det som är raderat i Bilder. Här kan du hämta upp raderade bilder och återställa dem, eller så kan du tömma papperskorgen om du vill. Raderade bilder tas bort automatiskt efter 30 dagar.
 14. Ha kvar TimeMachine och påslagen, av dina bilder att döma så är du inte på TimeMachine. När man är inne i TimeMachine så ser man en bläddringslist till höger. Jag kan tyvärr inte svara på varför dina bilder inte syns där i början, det verkar som att Skrivbordet inte har uppdaterats efter att du lade till bilder där. Det kan vara något program du har som har stökat till i filsystemet, jag har ingen aning. Om datorn är ny och du har importerat ditt konto från en äldre Mac så kan det ibland hända lite underliga saker, på grund av skillnader mellan det nya och det gamla systemet, särskilt om man har en del äldre program. Därför brukar jag rekommendera att man efter att ha importerat ett tidigare konto/system, kör en säker start, det rensar cachefiler etc. som kan ha hängt med från ett äldre system.
 15. Det verkar som att du lägger upp dina bilder på iCloud Drive istället för i iCloud Bildbibliotek. Det stämmer att du på iCloud Drive inte får en förhandsvisning av bilder och inte kan redigera bilder, men du har allt detta i iCloud Bildbibliotek, du använder då programmet Bilder i Mac och din iPhone som är uppkopplade mot iCloud bildbibliotek. Det som finns i programmet Bilder finns på iCloud och synkas med iCloud. Du kan redigera och göra vad du vill. Och tar du bort något så kan du återställa det du tar bort inom 30 dagar, för de har en papperskorg. Du kan också tömma papperskorgen aktivt innan 30 dagar har gått, då försvinner det som ligger där. Men den töms av sig själv först efter 30 dagar. Visst kan du ha bilder på iCloud Drive som du har nu, men du får inte tillgång till Bilder-funktionerna.
×